MENU

Τείνω να πιστέψω, δίχως να έχω βαθιά γνώση της υπόθεσης, ότι ο Άρης έχει δίκιο όσον αφορά στο -6. Είναι μάλλον αδικαιολόγητο και ειλικρινά εύχομαι να μην ισχύσει. Η αφαίρεση βαθμών είναι μια άδικη ποινή έτσι κι αλλιώς και μόνο σε περιπτώσεις αποδεδειγμένων και πολύ βαριών παραπτωμάτων πρέπει να επιβάλλεται. 

Αν με ρωτάτε, εύχομαι και το σχετικό ρεπορτάζ του SDNA για την μεταγραφή του Ρόουζ, από τον Ολυμπιακό και όχι από τον Άρη, στη Λέγκια να είναι ανακριβές. Δεν το πιστεύω, διότι γνωρίζω πώς λειτουργεί το site και γνωρίζω ότι δεν θα δημοσίευε ποτέ κάτι τέτοιο χωρίς στοιχεία.  Αλλά προσωπικά θα ήθελα να πρόκειται για κάποιου είδους μπέρδεμα. Διότι αν είναι αλήθεια, τότε απλώς επιβεβαιώνει κάτι που έγραφα από πέρυσι: ότι ο Άρης όχι απλώς μικραίνει μέρα με την μέρα, αλλά συρρικνώνεται σε βαθμό θλιβερά δυσανάλογο της πραγματικής δυναμικής του. Και τούτο είναι κακό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΟΚ (ακόμα κι αν οι δικοί του οπαδοί δεν το καταλαβαίνουν). 

Πριν καν την υπόθεση Ρόουζ, είχαν υπάρξει διάφορα περιστατικά που κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσουν τον ξεσηκωμό των οπαδών. Και δεν μιλώ καν για την πλήρη ταύτιση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Άρης σε όλα μα σε όλα τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε για την γκολάρα του Μπουχαλάκη στον προημιτελικό του κυπέλλου (πράγματα δηλαδή, απολύτως φυσιολογικά που δεν αξίζει να τα συζητάμε) μα για τα χοντρά. 

Το γεγονός π.χ. ότι την υποτιθέμενη «δωροδοκία» Σιαμπάνη την κατήγγειλε  ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ή την αλήστου μνήμης -επίσημη-  διαρροή του ίδιου του Άρη για την πιθανή φιλική βοήθεια του Ολυμπιακού στην υπόθεση απόκτησης  του Ματέο Γκαρσία. Αφορμές δόθηκαν, δεν τίθεται θέμα. Ποια οι αντίδραση των οπαδών που αγαπούν υποτίθεται τον Άρη; Ψελλίσματα και σιωπή. Πανό εις βάρος του SDNA. Μπινελίκια στο social προς όσους επεσήμαναν το προφανές. 

Αν η πραγματικότητα μας ενοχλεί, τότε φταίνε αυτοί που την αναδεικνύουν. 

Θα έχει ενδιαφέρον πώς και αν θα αντιδράσει ο κόσμος του Άρη σήμερα, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις. Θα ζητήσει εξηγήσεις από την διοίκηση; Ή θα απλώς θα βρίσει το SDNA, εμένα, τον Παπαθεοδώρου και θα συνεχίσει να κλείνει τα μάτια; Υποθέτω βάσιμα το δεύτερο. 

Σκεφτόμουν χθες ότι όσοι θύμωσαν πέρυσι με το άρθρο «Γιατί ο ΟΦΗ μεγαλώνει και ο Άρης μικραίνει», μετά την είδηση για τον Ρόουζ, δεν μπορεί κάτι θα κατάλαβαν. 

Μετά κατάλαβα εγώ: Μα και τότε ήξεραν πολύ καλά τι εννοούσα. Όπως και τώρα ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει. 

Στο βωμό όμως μιας κάποιας πρόσκαιρης επιτυχίας (να τερματίσουν πάνω από τον ΠΑΟΚ κυρίως, στόχο τον οποίο δεν καταφέρνουν κιόλας) και σταθερά ετεροκαθορίζοντας τον εαυτό τους (το πρόβλημα είναι πάντα ο ΠΑΟΚ: ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη θέλει, λένε, να τους εξαφανίσει, οπότε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να γίνουν…φίλοι με τον Ολυμπιακό, επιχείρημα και σκεπτικό πραγματικά μικρού συλλόγου) κλείνουν τα μάτια συνειδητά μπροστά στην αλήθεια. Δεν τους ενδιαφέρει. 

Τους ενδιαφέρει μόνο ότι ο Καρυπίδης έκανε καλές μεταγραφές (γεγονός) και ότι έχουν ισχυρή ομάδα (αδιαμφισβήτητα).  Όλα τα υπόλοιπα, ακόμα κι εκείνα ή μάλλον ιδίως εκείνα που μειώνουν την αξιοπρέπεια του κλαμπ, υποκρίνονται πώς δεν τα βλέπουν.  

Κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια η στρουθοκάμηλος εξελίχθηκε στο πιο δημοφιλές ζώο του «κιτρινόμαυρου» οικοσυστήματος. 

Δεν πειράζει, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. 

Απλώς δεν παύει να με εντυπωσιάζει πώς το SDNA για παράδειγμα, με αυτές τις αποκαλύψεις, μπορεί να κάνει μεγαλύτερο καλό στον Άρη από όσους ισχυρίζονται ότι τον αγαπάνε. 

Όταν οι «εχθροί» ενδιαφέρονται για τον Άρη περισσότερο από τους φίλους
EVENTS