MENU

Ο Άλεξ Χαντιτάγκι δηλώνει λάτρης της Ελλάδας εξ ου και η εμπλοκή του σε κορυφαία επενδυτικά πρότζεκτ. 

Πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε μάλιστα το νέο του επιχειρηματικό σχέδιο αξίας 520 εκατ. ευρώ, ονόματι «Hamptons Greece». Πρόκειται για την εκμετάλλευση ακινήτου 150 στρεμμάτων στην Καβάλα, το οποίο ανήκε στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και θα περιλαμβάνει 
πολυτελές συγκρότημα 280 βιλών, μαζί με ξενοδοχείο 5 αστέρων αλλά και συνεδριακό κέντρο.

Οι φιλοδοξίες του 45χρονου επιχειρηματία δεν σταματούν εδώ. Ως λάτρης του ποδοσφαίρου ο Καναδοϊρανός επενδυτής επιβεβαίωσε αποκλειστικά στο SDNA πως στο ραντάρ του παραμένει η εξαγορά συλλόγου της Super League.

Ο Χαντιτάγκι, ο οποίος έκανε το «αγροτικό» του στην Καβάλα, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των περισσότερων συλλόγων της Super League και μάλιστα κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν κυκλοφόρησαν σενάρια περί εμπλοκής του, στον Βόλο τα οποία ο ίδιος φρόντισε να διαψεύσει.

- Γνωρίζω πως παρακολουθείτε ακόμη και δια ζώσης τα ματς της Super League. Είναι στα πλάνα σας να επενδύσετε σε κάποια ελληνική ομάδα;

«Η καρδιά μου έχει μια βαθιά και διαρκή στοργή για την Ελλάδα και τη ζωντανή ποδοσφαιρική της κουλτούρα. Το ταξίδι μου με την Καβάλα ήταν μια οξυδερκής εμπειρία που τροφοδότησε τις φιλοδοξίες μου. Πράγματι, εάν προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία, οραματίζομαι τον εαυτό μου να έχω μια ομάδα Super League 1 στην Ελλάδα.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθώ στα τρέχοντα εγχειρήματά μου στον τομέα των ακινήτων - Hamptons Greece και South Beach Athens - τα οποία ετοιμάζομαι να ξεκινήσω τον Φεβρουάριο του 2024».

- Ποια είναι η άποψη σας για τους ιδιοκτήτες των συλλόγων της Super League;

«Η ελληνική Super League είναι μια αδελφότητα ένθερμων και καταξιωμένων επιχειρηματιών. Αξιότιμα πρόσωπα όπως ο κ. Σαββίδης, ο κ. Μελισανίδης, ο κ. Σπανός, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Μπέος και σχεδόν όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν επιδείξει μεγάλη επιχειρηματική οξυδέρκεια σε συνδυασμό με έντονο πάθος. Αν πρόκειται να ανταγωνιστώ μια τέτοια ζωντανή συλλογικότητα στην Ελλάδα, τότε θεωρώ πως είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνω απερίσπαστος.

Παρόλα αυτά, το συναίσθημά μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει αμετάβλητο. Οι Έλληνες οπαδοί φέρνουν μια αίσθηση αγάπης και πάθους που είναι απαράμιλλη. Η ιδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, ειδικά στην Ελλάδα, παρομοιάζεται με μικρόβιο. Έτσι και βρει ένα σπίτι και εισχωρήσει, είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε.

Να είστε σίγουροι ότι το ενδιαφέρον μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ένα εξέχον χαρακτηριστικό των μελλοντικών μου σχεδίων».

- Είναι αλήθεια πως αυτή την εποχή βρίσκεστε σε επαφές για εμπλακείτε σε έναν μεγάλο σύλλογο του Ιράν, όπως είναι η Περσέπολις;

«Είχα μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να εμπλακώ στην Περσέπολις με τον πρόεδρο του συλλόγου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Με ελκύει ιδιαίτερα η ιδέα της αγοράς της Περσέπολις, ενός συλλόγου που αγαπούν πάνω από 50 εκατομμύρια οπαδοί στο Ιράν. Πρόκειται για μια ομάδα γεμάτη ιστορία και σημαντικότητα.

Καθώς επεξεργαζόμαστε αυτό το τολμηρό βήμα, η φιλοδοξία μου, το όνειρό μου, ο στόχος μου είναι να έρθω σε επαφή με τη FIFA, ώστε το πλαίσιο αυτής της εξαγοράς να σέβεται τις ΗΠΑ και άλλες διεθνείς κυρώσεις. Ενδεχομένως μια από τις επιχειρήσεις μου από την Ευρώπη να αναλάβει την ιδιοκτησία της ομάδας.

Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω ότι η φιλοδοξία μου δεν είναι να αποκομίσω κέρδη από αυτό το εγχείρημα, ούτε να το χρησιμοποιήσω ως το επίκεντρο για κέρδος. Αυτός δεν θα είναι ποτέ ο στόχος μου ή δεν θα γίνει ποτέ. Το όραμά μου, η ελπίδα μου, είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που να διαπρέπει όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και εκτός αυτού».

- Το όραμα σας για τον συγκεκριμένο σύλλογο ποιο είναι;

«Το Ιράν, ένα έθνος πλούσιο με νεανική ζωτικότητα, βρίσκεται στην καρδιά του ονείρου μου. Οραματίζομαι την ίδρυση ακαδημιών ποδοσφαίρου της Περσέπολις σε πολλές κύριες πόλεις του Ιράν, με στόχο την ανάδειξη 5000 παιδιών στις ακαδημίες και τις ομάδες μας. 

Στόχος μας είναι να φέρουμε τους καλύτερους προπονητές από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο προκειμένου να  εφαρμόσουν τις  πρακτικές τους σε αυτές τις ακαδημίες, διαμορφώνοντας τους νέους παίκτες του αύριο. Αυτό, πιστεύω, θα αποτελέσει εγγύηση όχι μόνο για την Περσέπολις, αλλά και για την εθνική ομάδα του Ιράν πως θα δει πολλά χρόνια δόξας στο μέλλον.

Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο η Περσέπολις δεν πρέπει να έχει στις τάξεις της, παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Το όνειρό μου, ο στόχος μου, είναι να γίνω ένας παράγοντας που θα φέρει την αλλαγή στο ιρανικό ποδόσφαιρο, να χαράξω τη νέα αυγή μιας αθλητικής κληρονομιάς.

Πέρα από αυτό, γνωρίζω πως εάν καταφέρω να πραγματοποιήσω και να εκτελέσω αυτό το όνειρο, θα έχω κερδίσει μια θέση στην ιστορία αυτής της χώρας. Για μένα, αυτή η ιδέα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος. Μια ημερομηνία με ιστορία, μια ευκαιρία να αφήσεις μια διαρκή κληρονομιά, είναι απείρως πιο πολύτιμη».

Χαντιτάγκι στο SDNA: «Οραματίζομαι την αγορά ομάδας στη Super League»