MENU

Μια από τις ομάδες που αναμένεται να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα θα είναι η Θέτις Βούλας. Η ομάδα των νοτίων προαστίων έχει καταφέρει επάξια τα τελευταία χρόνια να θεωρείται ως μια από τις πιο δυνατές του πρωταθλήματος αλλά πλέον δε θέλει να μείνει σε αυτό. Στόχος είναι να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, να μπει ανάμεσα στους πρώτους και φυσικά, μέσα από τη συμμετοχή της στο Challenge Cup, να πάρει και ευρωπαϊκή λάμψη.

Πολλές ελπίδες και φιλοδοξίες έχει η σεζόν 2021-22 για τη Θέτιδα Βούλας. Η ομάδα θα συνεχίσει με προπονητή τον Γιώργο Ρούση ο οποίος σχεδίασε μια ομάδα που θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα και παράλληλα θα κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο στο Challenge Cup. Ο Ρούσης έχει την απαραίτητη εμπειρία για να καθοδηγήσει μια τόσο ταλαντούχα ομάδα ενώ είναι πολύ επικοινωνιακός με τις αθλήτριές του και αυτό θα τις βοηθήσει να αποδώσουν στο μέγιστο.

Μια από τις μεταγραφές που έκαναν αίσθηση ήταν αυτή της Μάρθας Ανθούλη. Η 17χρονη διαγώνιος αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού βόλλεϊ. Πέρυσι στον Άρη έκανε απλά την «εισαγωγή» και μας συστήθηκε. Με ύψος 2,02 και εντυπωσιακά σωματικά προσόντα είναι μόλις στο ξεκίνημα της καριέρας της η οποία υπόσχεται σπουδαία συνέχεια. Θα έχει βασικότατο ρόλο στην ομάδα της Θέτιδας και θα είναι το νούμερο ένα επιθετικό εργαλείο.

Ο καθοριστικός, σε μεγάλο βαθμό, ρόλος της πασαδόρου αναλαμβάνεται από την Οξάνα Ρουσνατσένκο και την Νεφέλη Χατζηγρηγορίου. Η Ουκρανή είναι σαφώς πιο έτοιμη για τη θέση της βασικού αφού έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα Καζακστάν, Γαλλίας, Ιταλίας, Λιθουανίας και φυσικά της Ουκρανίας. Έχει ύψος 1,83 και είναι μια γρήγορη πασαδόρος με καλές τοποθετήσεις και ακρίβεια. Αυτό θα είναι το κλειδί στο να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τόσο την ταλαντούχα Ανθούλη όσο και τις υπόλοιπες παίκτριες της ομάδας. Από την άλλη, η Νεφέλη Χατζηγρηγορίου είναι μια επένδυση για το μέλλον. Στα 19 της έχει περάσει από Πανιώνιο, Μαρκόπουλο και Ηλιούπολη και έχει δείξει ότι είναι μια εξελίξιμη αθλήτρια με πολλές ικανότητες. Είναι ψηλή και αυτό της δίνει την ευχέρεια να βοηθάει στο μπλοκ και φυσικά δείχνει πολύ θετικά στοιχεία στην ακρίβεια της πάσας.

https://youtu.be/KkYfReoOJww

Μεταγραφή που τράβηξε τα βλέμματα ήταν αυτή της Τουρκάλας ακραίας Σεϊντά Ακτάς. Η Ακτάς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Τουρκίας όπου και πέρασε από πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου. Διεθνής τόσο με την εθνική γυναικών όσο και με τις μικρότερες ηλικίες έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και Κ18. Έχει σπουδαία επιθετικά προσόντα και με ύψος λίγο πάνω από 1,90 μπορεί να νικήσει τα αντίπαλα μπλοκ με τα χτυπήματα από ψηλά. Παρότι σπουδαία στην επίθεση δεν έχει πρόβλημα να βοηθήσει αισθητά στην υποδοχή και γενικά στο αμυντικό κομμάτι και γενικότερα αναμένεται να είναι μια ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα.

Η Μαριαλένα Δραγουμάνου παρέμεινε στην ομάδα της Βούλας και θα είναι και φέτος ένα βασικό γρανάζι της Θέτιδας. Η Δραγουμάνου είναι από τις αθλήτριες που μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία τη «βρώμικη» δουλειά που δε φαίνεται και με τις άμυνές της να δώσει τον απαραίτητο χώρο στην Ακτάς και την Ανθούλη για την επίθεση. Είναι μια συνεπής και σταθερή παίκτρια και ο προπονητής ξέρει ακριβώς τι μπορεί να πάρει από αυτή. Ίδια κατηγορία αθλήτριας είναι και η Μαρία Αποστολάκη που επίσης έμεινε και φέτος στην ομάδα. Αξιόπιστη λύση ως ακραία αλλά και καλή στο μπλοκ θα είναι μια καθοριστική παίκτρια ώστε να αναδειχθούν οι πιο επιθετικογενείς συμπαίκτριές της. Τέλος, θα υπάρχει και τέταρτη ακραία και αυτή θα είναι η νεαρή Ηρώ Παναγοπούλου η οποία «αναβαθμίστηκε» από την ομάδα νεανίδων. Η Παναγοπούλου έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια από τα τμήματα υποδομών και, όπως και πέρυσι, θα βρίσκεται στην ομάδα των γυναικών και θα διεκδικήσει τις ευκαιρίες της.

Δύο παραμονές και μία επιστροφή έχει η θέση της κεντρικού. Αρχικά η Αναστασία Σιρίνινα θα είναι η… παλιά της υπόθεση αφού θα συνεχίσει στη Θέτιδα για Πέμπτη σεζόν. Γρήγορα και παράλληλα δυναμική πάνω στο φιλέ αλλά και με αξιόλογο σερβίς θα είναι μια σταθερά στο παιχνίδι της ομάδας του κόουτς Ρούση. Δίπλα της θα βρίσκεται και φέτος η Μαρκέλλα Παπαγεωργίου η οποία ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα. Η Παπαγεωργίου είναι μια δυναμική κεντρικός με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της παρότι 20 ετών μόλις. Έχει ήδη δυο γεμάτες σεζόν στην Volley League και κάθε χρόνο δείχνει όλο και πιο βελτιωμένη.

Τρίτη κεντρικός θα είναι η Νίκη Απλαδά που μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Ηλυσιακό επιστρέφει στη Θέτιδα. Η νεαρότερη από τις τρεις αλλά συνάμα και η ψηλότερη είχε πολύ χρόνο συμμετοχής πέρυσι και αυτό της δίνει άλλη ώθηση και άλλη σιγουριά στο παιχνίδι της. Είναι μια έξυπνη κεντρικός και πολύ ικανή στο επιθετικό κομμάτι αλλά υστερεί στην αθλητικότητα. Ωστόσο έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολλά στην ομάδα της φέτος.

https://www.youtube.com/watch?v=t10jqfDm6xc

Μία ακόμα παίκτρια που προέρχεται από τον Ηλυσιακό είναι η λίμπερο Ελευθερία Μανιατογιάννη. Μια πολύ καλή αμυντικός και ιδιαίτερα αθλητική και ευέλικτη θα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της Θέτιδας. Βρίσκεται σε καλή ηλικία αγωνιστικά, στα 26 της, και έχει ανταπεξέρθει με επιτυχία σε δύσκολες συνθήκες στον Ηλυσιακό και τον Πανιώνιο παλιότερα οπότε έχει την ευκαιρία της να δείξει τις ικανότητές της αλλά και να αναδειχθεί σε μια ομάδα με πολλές απαιτήσεις. Μαζί της θα είναι και η Αριάδνη Οικονόμου ως λίμπερο. Η Οικονόμου είναι και αυτή προϊόν των ακαδημιών της ομάδας ενώ έχει συνυπάρξει με την Απλαδά και την Παναγοπούλου στις νεάνιδες της Θέτιδας. Ο νεανικός ενθουσιασμός της θα είναι το μεγάλο της όπλο ώστε να αντιμετωπίσει το βάρος και το άγχος που ενδεχομένως να φέρει αυτή η σεζόν.

Πέραν των εγχώριων στόχων η Θέτιδα θα μπει σύντομα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις καθώς θα αντιμετωπίσει τη Μπρατισλάβα στις 27 Οκτωβρίου εκτός έδρας και στις 2 Νοεμβρίου εντός.  Η ομάδα έκανε πολύ προσεκτικές κινήσεις στις μεταγραφές και διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον ελληνικό κορμό. Οι δύο ξένες έχει μεγάλη ποιότητα και σε συνδυασμό με το πολύ καλό υλικό από ελληνικής πλευράς μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα πρότυπο. Η Θέτιδα είναι έτοιμη όχι απλά για να συντηρήσει ότι έχει φτιάξει μέχρι τώρα άλλα βάζει στόχο να φτάσει όσο πιο κοντά στην κορυφή γίνεται. Μένει να δούμε αν όλα αυτά τα όνειρα είναι υλοποιήσιμα και φυσικά πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη.

Θέτιδα Βούλας: Αέρας Ευρώπης