MENU

Ο 25χρονος Αμερικανός (Νο.36) ανέκοψε την αντεπίθεση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο και επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-4, για να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του! 

Ο Κόρντα, μάλιστα, είναι ο παίκτης με το χαμηλότερο ranking που σταματάει τον Κάρλος, μετά τον Νταβίντ Γκοφέν (Νο.55), ο οποίος «σόκαρε» τον Ισπανό την ίδια ακριβώς μέρα στο περσινό Miami Open!

Σερβίροντας εξαιρετικά και βγάζοντας σπουδαία χτυπήματα, ο Κόρντα πήρε το πρώτο σετ, προηγήθηκε με μπρέικ στο δεύτερο (2-1) και βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το 4-1.

Ο Αλκαράθ έμεινε σε εκείνο το σημείο «ζωντανός» και μείωσε σε 3-2, όμως είδε τον αντίπαλό του να παίρνει τις μπάλες να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4. Λίγο το άγχος, λίγο η πίεση του 22χρονου Ισπανού και ο Αμερικανός έκανε ένα «φτωχό» service game με τρία λάθη με το backhand, με συνέπεια να δεχτεί το μπρέικ.

Ο Κάρλος πήρε ψυχολογία, πήρε και τον κόσμο στο πλευρό του, οπότε δεν δυσκολεύτηκε με ένα μίνι σερί να κλείσει το σετ με 5-7, βάζοντας «φωτιά» στο Hard Rock Stadium.

Υπήρχε, άραγε, κάποιος που να μην πόνταρε στην ανατροπή του Αλκαράθ; Και όμως, ο Κόρντα διέψευσε τους πάντες, καθώς πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (4-3) και έγινε ξανά το φαβορί για τη νίκη.

Αυτή τη φορά, βέβαια, όταν σέρβιρε στο 5-4 για τη νίκη διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε τελικά να σταματήσει Νο.1 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του! Θα περιμένει στον τέταρτο γύρο τον νικητή του ματς Λανταλούθε-Χατσάνοφ.

Ο Κάρλος, από την άλλη, στρέφει το βλέμμα του στη χωμάτινη σεζόν και περιμένει να δει αν ο Γιάνικ Σίνερ θα τον πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο ranking.

Το κακό για εκείνον είναι ότι ο Ιταλός δεν υπερασπίζεται βαθμούς σε Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο και Μαδρίτη, όπου απουσίασε πέρυσι λόγω της τιμωρίας για ντόπινγκ.

Σημειώστε ότι ο Αλκαράθ ήταν στο πάνω μέρος του ταμπλό και πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά. Έχει δρόμο μέχρι εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής, αλλά γενικώς αυτή η πλευρά είναι πλέον ορθάνοιχτη!

«Βόμβα» στο Μαϊάμι: Ο Κόρντα απέκλεισε τον Αλκαράθ! (vid)