MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
«Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Novasports 1HD
Αστέρας Τρίπολης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
2 0
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα (2-0). Κι αυτή ήταν... οδυνηρή, καθώς ήρθε σε ένα παιχνίδι που της δινόταν η ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα αρνητικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και να ξεφύγει από την 6η αγωνιστική στο +4 και το +8, στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε να διαχειριστεί την κούραση των ποδοσφαιριστών του από τα διαδοχικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις απουσίες, που ειδικά στην άμυνα ήταν πολλές και σημαντικές. Ωστόσο, στις αναγκαστικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα, ο Ισπανός έκανε και το... κάτι παραπάνω, δίνοντας ξανά φανέλα βασικού στον Αϊντάρεβιτς που είχε απογοητεύσει απέναντι στην Αούστρια Βιέννης και αποφασίζοντας ταυτόχρονα να κρατήσει στον πάγκο και τον Λιβάγια, και τον Χριστοδουλόπουλο.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η ΑΕΚ εμφάνισε ξανά μια... ασθένεια που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα (στα ματς με Ολυμπιακό και Αούτσρια), να δέχεται γκολ αμέσως μετά την επανέναρξη του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτή τη φορά στο 47', με τον Μουνάφο να ανοίγει το σκορ. Μάλιστα, αυτή τη φορά η Ένωση των ανατροπών δεν μπόρεσε ποτέ να βρει απάντηση, με τον Μανιά να κάνει στο τέλος (81') και το 2-0, σφραγίζοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Χαμηλός ρυθμός, πολλά νεύρα...

Η πρώτη τελική του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, στο 2', με τον Δουβίκα να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και από αρκετά πλάγια θέση να κάνει ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έμεινε σε χαμηλά (και τα νεύρα σε υψηλά) επίπεδα, με τις επόμενες τελικές να έρχονται στο 14' και το 15' με δύο σουτ των Αραούχο (κόντραρε) και Μπακασέτα, τα οποία δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη. Στο 17' ο Μάνταλος έκανε καλή ενέργεια από αριστερά, γύρισε στον Μπακασέτα, εκείνος έκανε το σουτ με τη μία, αλλά και πάλι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 23' ήρθε η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία του ματς, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά από καλή θέση στην καρδιά της περιοχής, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα, πάλι από φάουλ, ο Κότσιρας βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα γύρισμα προς το τέρμα, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Στο 34' ο Καλτσάς προσπάθησε να φύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο τερματοφύλακάς της βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.

Στο 37' ο Αραούχο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν σε μια εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να φτάνει στο πρώτο δοκάρι, έπεσε στο δεύτερο από μαρκάρισμα του Γιαννούλη, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε». Στα επόμενα λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Πάλι γκολ με την... επιστροφή!

Η έναρξη του δεύτερου μέρους είχε... κάτι από τα προηγούμενα δύο ματς της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και Αούστρια Βιέννης: δέχθηκε γκολ γρήγορα. Στο 47' ο Δουβίκας έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά κερδίζοντας τον Βινίσιους, έκανε το γύρισμα, ο Τσιντώτας έδιωξε ασταθώς και ο Μουνάφο από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Μάλιστα, στο 51' ο Αστέρας άγγιξε το 2-0, όταν διαγώνιο σουτ του Ισνάλντο από αριστερά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα!

Στο 55' ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι τον Μάρκο Λιβάγια, αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Γιόχανσον να πηγαίνει στα στόπερ και τον Γιαννούτσο να μετατοπίζεται αριστερά. Στο 59' ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Αϊντάρεβιτς δεν κατάφερε να μπει στη φάση. Δύο λεπτά αργότερα ο Γαλανόπουλος δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κι ενώ η ΑΕΚ είχε «φέρει» από τον πάγκο και τους Χριστοδουλόπουλο, Τρίστασον και προσπαθούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι, χωρίς επιτυχία, ο Αστέρας βρήκε και δεύτερο γκολ στο 81', σε μια αντεπίθεση: ο Μουνάφο βρήκε εξαιρετικά τον Μανιά στην κόντρα, αυτός βγήκε στην αντεπίθεση και με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει έστω το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε ένα σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55' Λιβάγια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (63' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (70' Τρίστασον).

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασσαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90' Τόνσο), Ισνάλντο (79' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74' Μανιάς).

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-3-3 και προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στην άμυνα οι Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους, αμυντικό χαφ ο Γαλανόπουλος, εσωτερικοί οι Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, στα άκρα οι Μάνταλος, Μπακασέτας και στην κορυφή ο Αραούχο.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Παντελίδης. Στο τέρμα ήταν ο Αθανασιάδης, στην άμυνα οι Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, στα αμυντικά χαφ οι Μουνάφο, Τσουκαλάς, μπροστά τους οι Ισνάλντο, Μαντίντα, Καλτσάς και στην κορυφή ο Δουβίκας.

Αυτοί έκριναν το ματς

Αναμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μουνάφο. Ο άσος του Αστέρα πέτυχε το πρώτο γκολ, που έβαλε πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ και ήταν αυτός που με πολύ ωραία μπαλιά... έβγαλε τον Μανιά απέναντι από τον Τσιντώτα για το 2-0.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να ελέγξει το παιχνίδι, ούτε και να βρει αντίδραση μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε, σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που χτύπησε σε καίρια σημεία και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Συνολικά, ο Παπαπέτρου έκοψε το καρπούζι στη μέση. Στο τέλος έκανε οικονομία στις κάρτες, καθώς χάρισε από μία δεύτερη κίτρινη σε κάθε ομάδα. Στον Ισνάλντο με το σκορ 1-0, στο 76', για κλωτσιά με τις τάπες πάνω στον Αϊντάρεβιτς και στον Γιαννούτσο, ακριβώς πριν την τελική πάσα για το 2-0 του Αστέρα. Δεν επιδίωξε, πάντως, να ευνοήσει ή να αδικήσει κάποιον.

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 2-0