MENU

 

·        Κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, κάπου είχα γράψει πως τα προβλήματα της ΑΕΚ την τελευταία διετία, δεν θα λυθούν ως δια μαγείας όλα μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο. Πόσο μάλλον αυτή του Covid 19. Ξεκίνησα μάλλον να το λέω, γιατί συνεχίζω και τώρα. Και σίγουρα όσα λυθούν, δεν θα λυθούν μόνο με μεταγραφές. Έχει μεγάλη σημασία και η επιστροφή στον ποδοσφαιρικό ορθολογισμό. Στα πλαίσια αυτή, κομβικό μέρος του σχεδιασμού στην ΑΕΚ θα ήταν να βρει και τις περιπτώσεις από το υπάρχων ρόστερ, που μπορούν να δώσουν περισσότερα απ΄όσα θεωρούσαμε ως τώρα πως μπορούσαν.

·        Μια αναμφισβήτητη επιτυχία (όχι φυσικά η μόνη…) του Καρέρα, είναι πως βγάζει τέτοιες περιπτώσεις. Και είναι 100% δική του επιτυχία. Δεν του είπε κανείς, κοίτα τον Μαχαίρα, κοίτα τον Βασιλαντωνόπουλο. Ο Μαχαίρας δεν ήταν την περασμένη σεζόν καν στο πρόγραμμα για να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Ο Καρέρα τον είδε σε ένα φιλικό με την Κ19 και την επόμενη μέρα τον είχε μαζί του. Δική του ιδέα ήταν και ο Βασιλαντωνόπουλος, μέσα σε μικρό διάστημα που τον είχε μαζί του στην προετοιμασία.

·        Χωρίς υπερβολές, αναφέρομαι σε δύο περιπτώσεις που πλέον έχεις απτό δείγμα, πως μπορούν να υπολογίζονται. Αν μπορώ να παίρνω μια ευρωπαϊκή πρόκριση κι όχι απέναντι …σε καφενείο, με τον Βασιλαντωνόπουλο δεξί μπακ, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες δεν υπήρχε στον χάρτη, μου κάνει και μου κάνει πολύ. Αν μπορώ να παίρνω και με καλή μπάλα μάλιστα, ματς όπως αυτό με την Λαμία, με πρωταγωνιστή – και- τον Μαχαίρα, επίσης μου κάνει και μου κάνει πολύ. Αυτό είναι κέρδος. Αυτό είναι συν. Χωρίς να εξετάζω καν την μακροπρόθεσμη προοπτική για κάθε παίκτη, που το γήπεδο θα την δείξει.  Το θέμα μου είναι πως με παίκτες που ήδη είχες στην διάθεση του, αυξάνεις πλέον τις επιλογές σου κι αυτό δεν το φαντάζεσαι, αλλά το έχεις δει στο γήπεδο. Κι αυτό το κάνει ο Καρέρα.

·        Φυσικά και είχε θέματα η ΑΕΚ χθες. Φυσικά και θα μπορούσε να πάθει ακόμη και ζημιά εξαιτίας κάποιων από αυτά. Αλλά το ματς το πήρε για τους λόγους που πρέπει να παίρνει η ΑΕΚ τέτοια ματς και δεν είναι δεδομένο τα τελευταία χρόνια. Γιατί η επιθετική της λειτουργία και παραγωγή, αρκούσε. Ή τέλος πάντων θα έπρεπε να αρκεί, γιατί έκανε όσα χρειάζονταν κι ακόμη περισσότερα, για να πάει στο ημίχρονο με 2-0 και πάνω.

·        Θέλω να σταθώ λίγο στον Στράτο Σβάρνα. Κυρίως, γιατί είμαι από αυτούς που στο διάστημα που πέρασε τελείως στο περιθώριο, επί Κωστένογλου, στεκόμουν σε αυτόν κι επεσήμανα την αδικία. Έχει ξεκινήσει με αστάθεια την σεζόν και δεν βγάζει την σιγουριά που απαιτείται για να είσαι βασικός στη ΑΕΚ. Την σιγουριά που πρέπει να διακρίνει εσένα τον ίδιο μέσα σου πρώτα. Αν δεν έχεις αυτό, τα μειονεκτήματα σου φαίνονται περισσότερο. Ο Λαμπρόπουλος, με το νεύρο, από το 6-6,5 έφτασε να παίζει στο 7-7,5. Και μπόρεσες να στηριχθείς σε αυτόν και στην σεζόν που πήρες το πρωτάθλημα και για την πρόκριση στο Champions League. O Σβάρνας είναι παίκτης επιπέδου Εθνικής ομάδας πλέον, βασικός θεωρείται στην ΑΕΚ. Δεν μπορεί σε δύο ματς που έπαιξε με τον Χνιντ, με τον Τυνήσιο πρώτη φορά μέσα, να φαίνεται ο παρτενέρ του τόσο καθαρά ο πιο έτοιμος, ο πιο δυναμικός, το πρώτο βιολί στο δίδυμο. Κι αν συμβαίνει, σημαίνει ανάγκη να εκτιμήσεις πιο ορθολογικά τα πράγματα για την σύνθεση σου στην άμυνα. Ο Χνιντ έπρεπε στα πρώτα του δύο ματς να παίρνει από τον Σβάρνα κι όχι το αντίθετο.

·        Τέλος, να σημειώσουμε πως πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό, ότι 2,5 χρόνια μετά από το επίμαχο βράδυ, ο έμπειρος προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν έχει μάθει ακόμη τι είναι οφσάιντ. Κρίμα, γιατί είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας προπονητής και το να συνεχίζει να επικαλείται κανονισμούς αποκλειστικά δικής του επινόησης, δείχνει πως είναι σε φάση που χρειάζεται κάποια βοήθεια από ειδικούς. Εννοώ ειδικούς του ποδοσφαίρου… Μιλάω φυσικά για τα περί «κανονικού γκολ», στην συνέντευξη του στο εξαιρετικό και χθες βράδυ, «Total Football» του Open. Αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι εύκολο να συμβιβαστείς με την αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά θα τον βοηθήσει κι από πλευράς ψυχικής ισορροπίας κάποια στιγμή, να δεχθεί μέσα του πως το γκολ του Βαρέλα ήταν ξεκάθαρα αντικανονικό κι εκεί τελειώνει όλη η ιστορία. Η αλήθεια σώζει …

Το ενεργό ρόστερ της ΑΕΚ μεγαλώνει κι αυτό είναι… 100% Καρέρα
EVENTS