MENU
Χρόνος ανάγνωσης 6’

«Ο Γιάννης περίμενε από τον Φεβρουάριο να φορέσει το σακάκι με τον Παρθενώνα»!

0

Η βραδιά των βραβείων του «μαγικού κόσμου» έχει τα πάντα. Χαρές, συγκινήσεις, λόγους με ενδιαφέρον, ατάκες, γκριμάτσες. Κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια μπορεί να γίνει viral και να «παίξει» σε όλο τον πλανήτη.

Φυσικά, όλα τα φώτα στρέφονται στον MVP, τον πολυτιμότερο παίκτη της λίγκας. Αυτός τη φετινή χρονιά δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όλες οι κάμερες ακολουθούσαν τον Έλληνα σούπερ σταρ και την οικογένειά τους για αντιδράσεις, πειράγματα, αλλά και δάκρυα χαράς.

Η τελετή των βραβείων ολοκληρώθηκε και όλοι είχαν το... υλικό που ήθελαν για τα sites και τις εφημερίδες. Και τότε ο «Greek Freak» έκανε μια κίνηση, που σε χρόνο dt έκανε τον γύρο του κόσμου. Ποζάροντας με το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν, άνοιξε το σακάκι του και έδειξε τη φόδρα, στην οποία ήταν ραμμένος ο Παρθενώνας!

Το ΝΒΑ ανέβασε στο Instagram τη συγκεκριμένη φωτογραφία και ακολούθησε ένας μικρός... πανικός. Περισσότερα από 650 χιλιάδες likes, σχόλια και αναπαραγωγή της φωτογραφίας από όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του πλανήτη: ναι, η Ελλάδα είχε διαφημιστεί παντού ξανά μέσω του «Giannis» και της αυθόρμητης, μα όμορφης κίνησής του.

Το SDNA θέλησε να ρίξει φως στο μπλε κοστούμι που έγινε... βασικό θέμα στις φωτογραφίες των αθλητικών sites των ΗΠΑ και μίλησε με τον σχεδιαστή του, Γιώργο Παπαδόγαμβρο. Ο Έλληνας σχεδιαστής από την Μεσσηνία, που διαθέτει το δικό του κατάστημα στην Κηφισιά, ντύνει συχνά αθλητές και celebrities και είναι φίλος με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Όπως θα διαβάστε παρακάτω, ο Παπαδόγαμβρος και ο Αντετοκούνμπο μιλούσαν από τον Φλεβάρη γι' αυτό το κοστούμι, το οποίο χρειάστηκε έναν μήνα για να ετοιμαστεί, προτού κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των social media!

«Τους έντυσα για πρώτη φορά πριν από το draft. Είχα ράψει τότε τα κοστούμια τους και του Γιάννη και του Θανάση. Τότε έγινε η πρώτη γνωριμία και μετά σιγά - σιγά εξελίχθηκε και σε καλή φιλία», θυμάται ο Έλληνας σχεδιαστής πηγαίνοντας τον χρόνο πίσω για λογαριασμό του sdna.gr, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του «γούρι» της οικογένειας. Άλλωστε, όπως λέει: «Τα παιδιά έχουν δουλέψει τόσο πολύ, που δεν χρειάζονται γούρι».

«Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο είναι πελάτες μου, ειδικά ο Θανάσης και ο Γιάννης. Ο Κώστας και ο Άλεξ είναι μικρότεροι. Του Γιάννη του είχα φτιάξει κοστούμι και πέρυσι το καλοκαίρι και είχα τα μέτρα του. Φέτος τον Φεβρουάριο του έστειλα τρία κοστούμια, για να αποφασίσουμε ποιο θα φορέσει για το event», εξηγεί, θέλοντας σιγά - σιγά να μας βάλει στα... άδυτα της προετοιμασίας των κοστουμιών για το μεγάλο event των βραβείων του ΝΒΑ.

Ο MVP της λίγκας, μάλιστα, αστειεύτηκε, λέγοντας πως ο ίδιος και τα αδέλφια του ήταν οι Power Rangers, λόγω των έντονων χρωμάτων των ρούχων τους. Ο Παπαδόγαμβρος, πάντως, εξήγησε πως στο μυαλό του είχε κυρίως να βγεί ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. «Ο Γιάννης είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος με χιούμορ. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη έμπνευση. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να συνθέσω μια ωραία εικόνα μεταξύ των παιδιών».

Μέσα από όσα έγιναν στο πλαίσιο της σπουδαίας διάκρισης του Γιάννη φάνηκε ακόμα ένα στοιχείο. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο είναι υπέρ της λογικής «support your locals». Στηρίζει την Ελλάδα και την αγορά της με κάθε πιθανό τρόπο. Τι εννοούμε; Ο Γιάννης και τα αδέλφια του θα μπορούσαν να φορούν ρούχα από τους πιο ακριβούς οίκους μόδας. Δεν το έκαναν, φόρεσαν τα κοστούμια του Παπαδόγαμβρου. Στη συνέχεια, στα insta stories τους, όταν όλος ο πλανήτης τους παρακολουθούσε να ακούν μουσική και να χορεύουν, θα μπορούσαν να δείξουν ότι διασκεδάζουν με κάποιον διάσημο Αμερικανό ράπερ. Αντιθέτως, στα stories του Γιάννη έπαιζε η μουσική του Έλληνα ράπερ Light και σε εκείνα του Θανάση ένα τραγούδι του... Πάνου Κιάμου! Support your locals.

«Τον ευχαριστώ. Έχει μείνει ευχαριστημένος με τα ρούχα μου. Αν δεν είχε μείνει ευχαριστημένος θα πήγαινε αλλού, γιατί έχει πολλές προτάσεις», τονίζει ο Έλληνας σχεδιαστής και συμπληρώνει για τον ντόρο που έγινε με τα ρούχα του πελάτη του: «Έχω μια παράδοση εδώ στην Ελλάδα και θα αρχίσω να ράβω και μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ. Δεν περίμενα να γίνει τόσο ντόρος με το κοστούμι του Γιάννη. Το περίμενα για την Ελλάδα, αλλά όχι και για την Αμερική. Έχει γίνει χαμός».

Η φόδρα του Γιάννη στο εντυπωσιακό κοστούμι του αυτή τη φορά είχε τον Παρθενώνα. Πέρυσι το καλοκαίρι ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είχε ποζάρει με ένα άλλο σακάκι, που στη φόδρα του είχε ραμμένη τη Θεά Αθηνά. Πώς προέκυψε όλη αυτή η ιδέα;

«Ήταν μια δικία μου ιδέα. Παλαιότερα είχαμε φτιάξει και ένα με τη Θεά Αθηνά. Του άρεσε πολύ. Πήρε την αποφάση να βάλει τον Παρθενώνα. Έτσι κι αλλιώς ο Γιάννης εκτός από Έλληνας, είναι και Φιλέλληνας», αναφέρει ο Παπαδόγαμβρος.

Όπως ήταν λογικό, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και τα... tips, σχετικά με το κοστούμι που συνδέθηκε με το βραβείο του MVP. Νωρίτερα μας είπε πως το σχεδιάζαν από τον Φεβρουάριο. Κρατούσε ο Γιάννης το σακάκι με τον Παρθενώνα για αυτή την μεγάλη στιγμή της ζωής του;

«Το συζητήσαμε. Δεν περίμενα να δείξει τη φόδρα, για να σας πω την αλήθεια. Είχαμε φτιάξει τρία και μιλήσαμε τις τελευταίες μέρες με τον Γιάννη. Είπαμε να φορέσει το συγκεκριμένο, γιατί εκτός της φόδρας ήταν και το κοστούμι συνολικά εντυπωσιακό», δήλωσε ο άνθρωπος που έραψε τον «Greek Freak» και προσέθεσε: «Βασικά, του έστειλα το κοστούμια στο All Star Game. Είχε φορέσει και τότε ένα άλλο δικό μου. Αυτό το κράτησε για τώρα», ενώ για τη δυσκολία ενός τέτοιου κοστουμιού και τον χρόνο που χρειάστηκε για να το φτιάξει, είπε:

«Είχε τη δυσκολία του. Το δύσκολο είναι να κάνεις ένα κοστούμι, που θα πηγαίνει σε έναν ψηλό άνθρωπο και δεν θα του είναι φαρδύ. Απαιτείται μια διαδικασία και θέλει έναν μήνα για να φτιαχτεί».

Αυτή η απλή κίνηση αποτέλεσε μια εξαιρετική διαφήμιση της Ελλάδας. Μία πόζα και ένα χαμόγελο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν στο ΝΒΑ είναι αρκετά για να ακουστεί το μνημείο του Παρθενώνα παντού, για άλλη μια φορά! «Ο Γιάννης είναι ταπεινό παιδί. Ό,τι κάνει το κάνει μέσα από την καρδιά του. Δεν κοιτάει να έχει οφέλη από τις κινήσεις που κάνει. Τις κάνει καθαρά μέσα από την καρδιά του».

Κλείνοντας την επικοινωνία μας με τον άνθρωπο που «κρύβεται» πίσω από το viral κοστούμι του «Giannis» θελήσαμε να τον ρωτήσουμε κάτι ακόμα... Αν ψάξει κανείς στοιχεία για εκείνον θα βρει πως θεωρείται ο «μάστερ του γαμπριάτικου κοστουμιού». Επομένως, η ερώτηση ήταν η προφανής: «Να περιμένουμε πως εσείς θα του κάνετε και το κοστούμι του γάμου του;».

«Έτσι πιστεύω, έτσι πιστεύω, πως θα τον ράψω εγώ. Όμως, δεν θα γίνει ακόμα. Έχει πολλά χρόνια σχέση με την κοπέλα του και κάποια στιγμή θα παντρευτούν», επισήμανε χαμογελόντας.

Όλη τη σεζόν ο Γιάννης προτίμησε να πηγαίνει στους αγώνες με απλό, καθημερινό, αθλητικό ντύσιμο. Δεν έκανε... τρελές επιλογές σαν τον Τζέιμς Χάρντεν ή τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, που θα έστρεφαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ο Κρις Μπος σχολιάζοντας στο «GQ» τις στιλιστικές επιλογές του Γιάννη πριν τους αγώνες είχε πει: «Είναι η επιτομή του "είμαι εδώ για να παίξω". Θέλει να παίξει μπάσκετ και αυτό το βλέπεις από τον τρόπο που ντύνεται».

Πράγματι, ο Αντετοκούνμπο πήγαινε στο γήπεδο για να παίξει. Δεν τον ένοιαζε να διαφημιστεί για ακριβά ή εξεζητημένα ρούχα του. Τον ενδιέφερε μόνο τι θα κάνει μέσα στο παρκέ. Φορούσε τις Nike φόρμες του και πήγαινε να ακολουθήσει τη ρουτίνα του πριν από τους αγώνες. Σιωπηλός, ήρεμος, συγκεντρωμένος.

Αυτή η βραδιά, η τελετή των βραβείων στην Καλιφόρνια δεν ήταν σαν τις άλλες. Αυτή τη φορά ο 25χρονος σταρ δεν κατευθύνθηκε στο γήπεδο, αλλά σε ένα λαμπερό γκαλά, μαζί με την οικογένειά του και την κοπέλα του. Ήταν έτοιμος να το γιορτάσει, το άξιζε. Εκεί απέδειξε πως έχει και... στιλ, με μια επιλογή που... έπαιξε παντού!

«Ο Γιάννης περίμενε από τον Φεβρουάριο να φορέσει το σακάκι με τον Παρθενώνα»!