MENU

Το τελευταίο διάστημα έχουν κορυφωθεί οι αντιδράσεις ανάμεσα στον Δικέφαλο του Βορρά και τη Nova, ιδίως από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα τραβήξουν οριστικά χωριστούς δρόμους.

Όσο περνούν οι μέρες βέβαια αποκαλύπτονται ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ, για το πώς έφτασαν οι δύο πλευρές, που τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκαν αρμονικά σε επαγγελματικό επίπεδο, να βρίσκονται πλέον στα χαρακώματα. Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα, υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη στάση και τη συμπεριφορά του συνδρομητικού καναλιού, οι οποίες ενδέχεται να πάρουν απρόβλεπτες προεκτάσεις τις επόμενες μέρες καθώς μοιάζει με ένα καζάνι που σιγοβράζει.

Ποιο ήταν όμως το σημείο-κλειδί για να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι σχέσεις της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ με το κανάλι της Κάντζας; Να πούμε αρχικά ότι τον καιρό που ο ΠΑΟΚ βρισκόταν εν μέσω διαπραγματεύσεων με την ΕΡΤ, την ίδια στιγμή ήταν σε συζητήσεις και με τη Nova, όπως είχε γίνει τότε γνωστό. Η προσφορά ωστόσο που κατατέθηκε στους νταμπλούχους από το συνδρομητικό κανάλι, προκάλεσε... ΣΟΚ στους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Nova πρόσφερε στους Θεσσαλονικείς αρκετά λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας τους κι αυτό το ποσό μάλιστα μόνο αν έπιανε όλα τα μπόνους κατάταξης.

Το ποσό αυτό, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε τεράστια έκπληξη στον ΠΑΟΚ, καθώς την ίδια στιγμή γνώριζαν ποιες ήταν οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί με τις άλλες δύο μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κι απείχαν φυσικά πολύ πάνω από τα νούμερα αυτά.

Στις τάξεις των “ασπρόμαυρων” όμως ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τις προθέσεις του συνδρομητικού όταν έγινε γνωστό και το ύψος της συμφωνίας του με τον Παναθηναϊκό, μιας και ξεπερνούσε τα 5 εκατ. ευρώ (περίπου στα 5,2 εκατ.).

Πέρα από το καθεστώς της δημοφιλίας των ομάδων, στον ΠΑΟΚ εκτίμησαν ότι αυτή η προσφορά ήταν κοροϊδία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σημερινή δυναμική του συλλόγου, το στάτους του κλαμπ, αλλά επίσης και το γεγονός ότι προέρχεται από το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά από 34 χρόνια. Παράλληλα εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για προσβολή κι ασέβεια απέναντι στις επενδύσεις που έχει κάνει ο σύλλογος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ασέβεια θεωρήθηκε πως ήταν και για τον κόσμο της ομάδας.

Αυτή ήταν η προσφορά της Nova που ράγισε το γυαλί με τον ΠΑΟΚ!