MENU

Ο γοητευτικός παρουσιαστής, Πέτρος Κωστόπουλος, λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας εκπομπής του στην τηλεόραση του Alpha, εμφανίζεται έτοιμος να καθηλώσει ξανά τους τηλεθεατές με τα… βράδια του και μιλά στο SDNA για το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, για τη «συνταγή Σίλβα», για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, τη βαρετή Superleague και άλλα πολλά, όπως η διαιτησία: «Έχει παίξει ρόλο σε 3-4 πρωταθλήματα». Απολαύστε τον...

-Πού θα σταματήσει το σερί του Ολυμπιακού;

«Φαντάζομαι ότι όλα τα σερί μια μέρα τελειώνουν. Αλλά αν ήξερα θα έπαιζα στοίχημα και θα ήμουν πλούσιος τώρα. Ε, έχει πάντως εννιά ματς ακόμα».

- Τι έχει ο φετινός σε σχέση με τον περσινό Ολυμπιακό;

«Έχει καλύτερους παίκτες! Στην επίθεση μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από 5-6, όπως και στο κέντρο. Έχει και τον Φορτούνη που πάει για πολύ ψηλά φέτος. Μου αρέσει πολύ και ο Σίλβα. Κάνει ένα μάνατζμεντ παικτών μαγικό, έχοντας τόσο μεγάλο ρόστερ πάνω από 30 άτομα και τους ικανοποιεί όλους. Για παράδειγμα ο Ντουρμάζ, που δεν τον πήγαινε, έχει γίνει ο καλύτερος παίκτης σε πολλά ματς. Του βγάζω το καπέλο. Επίσης μου αρέσει και αυτό το σύστημα που παίζει το 4-3-2-1. O Iντέγιε είναι ένας μεγάλος παίκτης, μπορεί να μην βάζει 30 γκολ αλλά τους βοηθάει να παίζουν έτσι, δίνει χώρους, ανοίγεται αριστερά-δεξιά. Είναι μια καλή ομάδα με καλοκουρδισμένους παίκτες».

- Η ΑΕΚ σας φοβίζει;

«Δεν με φοβίζει, είναι μια καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες κουβαλάνε ένα άλλο DNA. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, δεν συγκρίνεται το ρόστερ της αυτή την στιγμή βέβαια με του Ολυμπιακού αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα σε ένα ντέρμπι. Φάγαμε τρία γκολ από έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε στον ήλιο μοίρα καν. Είναι αυτό που λένε, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά στα ντέρμπι».

- Ένας παίκτης μπορεί να κρίνει ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Ναι. Πολλές φορές έχει συμβεί αυτό. Ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να βγάλει δυο γκολ είτε φτιάχνοντας τα είτε εκτελώντας τα και να… καθαρίσει. Η ΑΕΚ δεν έχει έναν τέτοιο παίκτη νομίζω. Ο Ολυμπιακός έχει όμως κάποιους. Μπορεί και ο Φορτούνης να το κάνει και ο Τσόρι και ο Πάρντο και ο Ντουρμάζ».

- Από αγώνες ΑΕΚ - Ολυμπιακός τι σας έρχεται στο μυαλό;

«Το ματς που θυμάμαι είναι η τραγωδία το 1981 στο Καραϊσκάκης που ήμουν μέσα και δεν κατάλαβα τίποτα μέχρι να φτάσω σπίτι. Το άλλο ματς είναι αυτό στην Φιλαδέλφεια που προηγούμασταν αλλά διεκόπη ο αγώνας και έγινε ξανά στη Ρόδο, όπου τότε δεν είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα».

- Η διαιτησία στο ποδόσφαιρο έχει παίξει το ρόλο της στα πρωταθλήματα ή απλά οι άλλοι στοχοποιούν τον καλύτερο κατά εποχή;

«Τα τελευταία 30 χρόνια που άρχισε η κουβέντα για την διαιτησία, έχει παίξει ρόλο σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά τελικά πιστεύω ότι από το 1987 και μετά έχει παίξει σε 3-4 πρωταθλήματα. Συνήθως τα πρωταθλήματα τα παίρνει όποιος έχει την καλύτερη ομάδα».

- Ο Σίλβα γιατί έχει πετύχει στον Ολυμπιακό;

«Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ο Μαρινάκης του πήρε κάποιους παίκτες που ήθελε.Ο πρόεδρος άφησε τον προπονητή του να διαλέξει, όπως και πρέπει να γίνεται. Δεύτερος λόγος είναι ότι δημιούργησε στους παίκτες του την πεποίθηση ότι αν δουλέψουν σκληρά και αποδώσουν καλά σε κάποια ματς, θα κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα. Εάν δεν το κάνουν και καβαλήσουν το καλάμι θα τους στείλει στον πάγκο και στην κερκίδα. Όπως λένε και για τον Φορτούνη ότι του έβαλε πάγο, καλό του έκανε. Γύρισε καλύτερος. Άρα σου δίνει μια αίσθηση δικαιοσύνης και ότι ο άνθρωπος ξέρει από μπάλα. Είναι 38 χρονών και στήνει την ομάδα σωστά απέναντι στους αντιπάλους».

-Τι θα βάζατε στοίχημα για νίκη του Ολυμπιακού;

«Με έναν φίλο μου ΑΕΚτζή για φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο»

- Τον Τζιμπούρ θα τον θέλατε πάλι στην ομάδα;

«Τώρα πια όχι. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά έκανε επιλογές που ήταν λάθος. Είναι σαν να κλωτσάει την μοίρα του. Τώρα πια είναι αργά για τον Ολυμπιακό».

-Περιμένατε από την ΑΕΚ να είναι 2η και μια ανάσα από τον τελικό κυπέλλου;

«Βεβαίως, γιατί να μην το περιμένω; Αν και πίστευα και τον ΠΑΟΚ με τα χρήματα που ξόδεψε ο Σαββίδης, αλλά η ΑΕΚ ήταν ανάμεσα σε αυτές που πίστευα. Εμένα η ομάδα που μου αρέσει πάντως μετά τον Ολυμπιακό είναι ο Πανιώνιος. Είναι έκπληξη. Είμαι φαν του».

- Αυτά τα παιχνίδια, όπως το αποψινό, είναι και για τους προέδρους;

«Βεβαίως. Είναι το "εγώ" του προέδρου, η επιβεβαίωση του».

- Μπορεί να την περάσει την Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός;

«Αν δεν περάσει θα είναι αποτυχία. Δεν υποτιμάω την Άντερλεχτ, είναι καλή ομάδα. Επειδή ο Ολυμπιακός έχει όμως καλό προπονητή και καλύτερους παίκτες πρέπει να περάσει, όπως είπα θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρει».

-Τι έκανε λάθος ο Ολυμπιακός στο τελευταίο ματς με την Άρσεναλ και δεν συνέχισε στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Μετά Χριστού είναι όλοι προφήτες. Εγώ φοβόμουν το ματς πάρα πολύ. Και μάλιστα έλεγα πως πρέπει να βάλουμε γκολ γιατί μπορεί να…φάμε και τρία. Άρα τώρα να πω τι έφταιξε, δεν έχει νόημα. Η Άρσεναλ έχει καλύτερη ομάδα».

- Σας αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Όχι, βαριέμαι! Εγώ θέλω έναν Παναθηναϊκό όπως παλιά, όπως και μια ΑΕΚ. Έναν ΠΑΟΚ στα καλύτερα του. Ομάδες της περιφέρειας όπως ήταν η Λάρισα κάποτε. Ιστορικές ομάδες να έχει σασπένς. Τώρα βαριέμαι και να βλέπω. Όταν είσαι με πολλούς βαθμούς μπροστά τι να παρακολουθήσω; Και πιστεύω πως αξίζει σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, να έχουν πάλι καλούς παίκτες. Πρέπει να έχουμε καλούς παίκτες για να υπάρξει και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλιώς δεν γίνεται».

- Υπάρχει κάποιος παίκτης της ΑΕΚ που θα μπορούσε να σταθεί στον Ολυμπιακό;

«Εκ πρώτης ματιάς όχι, αλλά δεν είμαι και προπονητής. Ο Μάνταλος είναι καλός παίκτης αλλά νομίζω ότι ο Τσόρι με τον Φορτούνη είναι καλύτεροι. Δεν ζηλεύω κάποιον, δυστυχώς. Και δεν το λέω για καλό. Κάποτε έλεγες ο Παναθηναϊκός έχει καλό παίκτη τον τάδε, τον τάδε. Τώρα η κρίση έχει εξοντώσει και το ποδόσφαιρο. Πρέπει ένας πρόεδρος να κάνει την υπέρβαση. Πού να γίνει επένδυση; Έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός κοστίζει 5-10 φορές πάνω από τις άλλες ομάδες. Για μένα το θέμα είναι το κράτος και πως θα τελειώνει με τον χουλιγκανισμό. Όλα τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες. Ότι έγινε στην Αγγλία πρέπει να γίνει και εδώ. Δεν μου αρέσει να παίρνω τον γιο μου στο γήπεδο και να ακούει τα μπινελίκια για τις μανάδες των αντίπαλων παικτών και στα άλλα γήπεδα για τους δικούς μου, το θεωρώ αξιοθρήνητο».

- Σας προβληματίζει το μπάσκετ του Ολυμπιακού; Θα πάει φάιναλ φορ;

«Δεν με προβληματίζει. Η αγαπημένη μου ομάδα είναι το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Πήραμε δυο πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο Ευρώπης μέσα σε τέσσερα χρόνια. Παίζουμε με μεγάλες ομάδες συνέχεια. Ο Oλυμπιακός είναι από τις καλύτερες πέντε ομάδες της Ευρώπης. Πάει δεν πάει, είναι ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ τα τελευταία 7-8 χρόνια, παρότι το μπάτζετ του είναι το 1/4 της ΤΣΣΚΑ ή της Ρεάλ. Είναι άθλος. Δεν μπορούμε να παίρνουμε κάθε χρόνο κύπελλο Ευρώπης, θα είμαι ηλίθιος αν το πιστεύω αυτό. Έχω μεγαλώσει πια, δεν είμαι 12 χρονών. Ο γιος μου με ρωτάει: "θα πάρουμε πάλι Κύπελλο φέτος;"; "Ηρέμησε" του λέω. Δεν είναι παγωτό κύπελλο που πάμε και το αγοράζουμε από το περίπτερο. Βέβαια Χρειαζόμαστε έναν ψηλό, μακάρι να έρθει ο Ντόρσεϊ που λένε, γιατί βλέπω τον Πρίντεζη να τα φτύνει. Σωστά ο Παναθηναϊκός πήρε δύο παίκτες και φαντάζομαι θα πάρει και έναν ψηλό».

-Γιατί οι αθλητικές εφημερίδες έχουν τέτοια μεγάλη πτώση στην κυκλοφορία;

«Γιατί υπάρχει το ίντερνετ. Τις πληροφορίες, τα νέα, τα γράφουν την ίδια μέρα. Όπως τα περιοδικά, οι κυριακάτικες εφημερίδες έχουν πτώση έτσι και οι αθλητικές. Είναι "πολυβόλο" το ίντερνετ».

Πέτρος Κωστόπουλος: «Τα ρόστερ δεν παίζουν ρόλο στα ντέρμπι»!