MENU

Να, που τελικά η φαινομενικά απλή ερώτηση «τι ομάδα είσαι;», δεν πια και τόσο εύκολη. Δεν αρκεί πια μία μονολεκτική απάντηση, πρέπει να αποστηθίσεις ένα σωρό διαφορετικές ονομασίες, αν θέλεις να είσαι σωστός σε αυτά που θέλεις να πεις.

Η γέννηση του Ολυμπιακού Β’ development team ή της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού Β’ δημιούργησε ένα ακόμα παρακλάδι στον ενιαίο και αδιαίρετο Ολυμπιακό, δημιούργησε την τέταρτη διαφορετική ονομασία που πρέπει να θυμάται ένας οπαδός των ερυθρόλευκων.

Κι αν η απάντηση είναι εύκολη στο ποδόσφαιρο, τότε ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει στα άλλα αθλήματα. Κι αυτό γιατί πλέον υπάρχει ο Ολυμπιακός Β’ development team στο ανδρικό μπάσκετ, ενώ στο γυναικείο μπάσκετ υπάρχει ο Ολυμπιακός / Ελληνικό, που προήλθε από την συγχώνευση / εξαγορά / απορρόφηση της πολύ πετυχημένης ομάδες των νοτίων προαστίων (Α.Ε. Σουρμένων - Ελληνικού) και την δημιουργία ενός νέου τμήματος για τους Πειραιώτες που δεν υπήρχε μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο ανδρικό τμήμα χάντμπολ. Εκεί υπάρχει ο Ολυμπιακός / ΙΕΚ Ξυνή, μία ομάδα που προήλθε από την ομάδα του Ολυμπιακού που επανεγγράφηκε στην ομοσπονδία χαντμπολ στις 11 Ιουνίου του 2017 και αμέσως συγχωνεύτηκε με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ Ξυνή, που μόλις είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Μία ομάδα, τέσσερα διαφορετικά ονόματα σε διάφορα τμήματα της. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο και μαρτυρά πολλά για την ευελιξία που έχουν οι ερυθρόλευκοι να αφομοιώνουν και να καρπώνονται (σε τμήματα στα οποία δεν είχαν παρουσία) την ιστορία, τους τίτλους, το έμψυχο δυναμικό ομάδων που κυριαρχούν εντός συνόρων, αλλά και να καταφεύγουν στην λύση της δημιουργίας μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός Β’ development team, προκειμένου να αποφύγουν την ταύτιση του υποβιβασμού με το brand name του Ολυμπιακού, κάτι που ωστόσο είναι αδύνατον να επιτευχθεί, όσες αποστάσεις κι αν θέλουν να κρατήσουν από την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος στα παρκέ της Α2.

Ένα σπάνιο φαινόμενο που ενδεχομένως όμοιό του θα δυσκολευτούμε να συναντήσουμε στα πέρατα του κόσμου. Το κοινώς λεγόμενο, παγκόσμια πρωτοτυπία...

Ολυμπιακός: Μία ομάδα, τέσσερα διαφορετικά ονόματα!