MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

Από το χαρτί! Όπως παλιά. Περίπου, δηλαδή...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTIME

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως ένας διεθνής διαιτητής με παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, τα έκανε μαντάρα και με τόσα λάθη. Πάνω σε μια περίοδο που όλοι φωνάζουν για τη διαιτησία και που οι – ελάχιστοι είναι αλήθεια – υπερασπιστές των Ελλήνων ρέφερι, συζητούσαν για τον Τικγκαάρντ του ΑΕΚ -ΠΑΟΚ ήρθε ο Σιδηρόπουλος και έκανε λάθη συγκλονιστικά. Εδώ, ωστόσο μπαίνει η μεγάλη κουβέντα του VAR, που θα γλίτωνε τον Σιδηρόπουλο στη φάση του πέναλτι και θα του έδειχνε πως είναι φάουλ. Το λάθος του είναι προφανώς στη φάση με το χέρι του Χουλτ, ενώ γενικά είχε κακή βραδιά και φαινόταν με το πως πήγαινε στις αποφάσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Αν υπήρχε VAR, λοιπόν, δεν θα είχαμε τα χθεσινά συμβάντα στο Περιστέρι. Ένας διεθνής διαιτητής, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι των τελευταίων χρόνων, έπεσε στην... κέντα! Όντως ήταν δύσκολη φάση, αλλά οι βοηθοί – αετοί και οι καλύτεροι δεν χρειάζονται στα εύκολα. Σύμφωνοι, κ.Σιδηρόπουλε; Μαρκάρισμα λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής, πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Και κάπου εκεί κρίθηκε ένα ματς, ίσως και μία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τώρα, από τον Ατρόμητο θα έχουν άδικο να πουν ότι εδώ και κάμποσες ημέρες φώναζαν για ξένους διαιτητές και δεν τους άκουσε κανένας; Είχαν προειδοποιήσει, θα υποστηρίξουν, τη στιγμή που βλέπουν έναν στόχο της φιλόδοξης ομάδας τους να απομακρύνεται.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ - ΩΡΑ

Για το πέναλτι, πρώτα απ'όλα σέβομαι τη στάση του Ατρομήτου, γιατί στις διαμαρτυρίες μετά το ματς δεν στράφηκε κατά της ΑΕΚ. Δεν σέβομαι τους τσαμπουκάδες του Κάναντι στον Δημητριάδη... Θεωρώ πως είναι φάση που στην εξέλιξή της μπορεί να "χαθεί" από τους διαιτητές, που δεν έχουν κανένα λόγο να εκτεθούν. Αυτή ήταν μια φάση με γρήγορη εξέλιξη, φάση κυρίως "ριπλέι". Που πολλοί θα έδιναν πέναλτι. Και βοηθοί και διαιτητές.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ - ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε, στη Νέα Σμύρνη, την έβδομη φετινή του ήττα, και θέλει τη Κυριακή να δώσει συνέχεια στο σερί νικών που έχει καταγράψει έπειτα από όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε στις αναμετρήσεις που έγιναν μεσοβδόμαδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το απόλυτο νικών και στις έξι προηγούμενες φορές που προερχόταν από ήττα, και οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου φιλοδοξούν να πετύχουν μία ακόμα νίκη, που αυτήν τη φορά θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του μεγάλου φετινού στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΠΟΛΛΑΣ - SPORTDAY

Στεφάνη. Ταμπλό. Διχτάκι. Σπανίως ένα ορειβατικό καλάθι ήταν τόσο καλά ζυγισμένο, όσο του Σπανούλη στο τέλος. Ο αρχηγός έδωσε την καμπύλη και τη δύναμη που ήθελε, η μπάλα αναπαύτηκε στη θέση της, μα αυτή του Ολυμπιακού στην τετράδα, ου μην και στην πεντάδα, απομακρύνθηκε κι άλλο. Ο -απών από το πρώτο ματς- Ουίλμπεκιν το έβαλε, ο Πρίντεζης το έχασε, η Μακάμπι κέρδισε και οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με το αχ -ή μάλλον... με το πετάχ. Πετάχ όχι όπως λέμε Πετάχ Τίκβα (το προάστιο του Τελ Αβίβ που έχει τη δική του Μακάμπι), αλλά όπως λέμε... πεταχτάρι. Σπανίως αστοχεί στο σήμα κατατεθέν του ο υπαρχηγός και μία από αυτές τις ελάχιστες φορές έλαχε στο Ισραήλ.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΚΟΛΙΑΣ - Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Από τη στιγμή που ποιοτικά δεν υπάρχουν οι παίκτες που θα πάρουν την ομάδα... στις πλάτες τους (χωρίς να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν έχουν ποιότητα, απλά λείπουν αυτοί που με μια κίνηση παίρνουν τα ματς), ο Παναθηναϊκός είναι μια αλυσίδα ισχυρή. Αν όμως, ένας ή δύο κρίκοι είναι... χαλαροί ή σπάσουν σε κάποια ματς, τότε τα πάντα «καταρρέουν». Ειδικά όταν έχεις τη δυνατότητα λόγω απουσιών ή καταρτισμού ρόστερ (μια και δεν υπήρχε και δεν υπάρχει... ευρώ για κουλούρι) να τους αντικαταστήσεις κάποιους εξ αυτών. Αυτόματα λοιπόν, όταν 1-2 παίκτες είτε είναι κουρασμένοι, είτε κάνουν την «κοιλιά» τους, είτε απλά δεν είναι σε καλό βράδυ, όλα δυσκολεύουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΕΜΟΣ - ΦΩΣ

Ακόμη και η στατιστική ... αποθεώνει τους «ερυθρόλευκους», αποκαλύπτοντας ότι στις 19 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα έχουν στην επίθεση σχεδόν 100 τελικές περισσότερες από τον ΠΑΟΚ (300 έναντι 218), ενώ στην άμυνα έχουν δεχθεί 30 φάσεις λιγότερες (118 έναντι 152). Τώρα, αν οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν μεταφραστεί σε αριθμούς οφείλεται από τη μια στην αστοχία του Ολυμπιακού στον 1ο γύρο, διάστημα στο οποίο σκόραρε περίπου μία φορά στις δέκα τελικές που δημιουργούσε, και από την άλλη στις αποκρούσεις του Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ σε στιγμές που παράπαιε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Μια χαρά θα μπορούσε να παίξει μεθαύριο στην Τούμπα η ενδεκάδα που μας παρουσίασε ο Πέδρο Μαρτίνς στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με την Λαμία. Με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, σε στεγνό γήπεδο και με ξένο διαιτητή δεν θα είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ; Αυτό είναι και το επίτευγμα του Πορτογάλου τεχνικού, ότι έχει καταφέρει να έχει δύο ενδεκάδες διαθέσιμες και να τις αξιοποιεί ανά πάσα στιγμή, καθώς γνωρίζει ότι μόνον έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στις τρεις διοργανώσεις, αλλά και να φέρει σε πέρας την αποστολή που περιλαμβάνει τα ματς με τον ΠΑΟΚ, την Ντιναμό Κιέβου και την ΑΕΚ.

* Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου...

Πρωινός Τύπος (8/2): Το VAR, oι τσαμπουκάδες του Κάναντι στον Δημητριάδη και η απάντηση του ΠΑΟΚ