MENU

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ήρθε η ώρα και για το πρωτάθλημα για τον Σωτήρη Γκότση και τον Αργύρη Αντιφάκο. Το ελληνικό δίδυμο που κοουτσάρει την Πόλκι Κουουσάμο κατέκτησε και το πρωτάθλημα Φινλανδίας μετά από μια φοβερή σειρά τελικών κόντρα στην Κανγκασάλα. Έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Φινλανδίας κόντρα στον ίδιο αντίπαλο η ομάδα των Γκότση και Αντιφάκου έδειξε τη δύναμή της ξανά αφού ανέτρεψε τα δεδομένα. Με 3-2 νίκες υπέρ της Κανγκασάλα έγινε η ανατροπή καθώς η Πόλκι Κουουσάμο κέρδισε τα δύο επόμενα ματς και έφτασε στις τέσσερις νίκες, όσες χρειαζόταν δηλαδή για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Οι δύο Έλληνες ολοκλήρωσαν μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Η πορεία της ήταν ανοδική τα προηγούμενα χρόνια και με την κατάκτηση δύο τίτλων φέτος έδειξαν πως η δουλειά και η επιμονή τους είναι μεγάλη και τελικά ανταμείφθηκε.

Τίτλος και για την Όλγα Στράντζαλη η οποία ολοκλήρωσε με τρεμπλ τη χρονιά στην Ρουμανία. Μετά το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο ήρθε η ώρα και για το πρωτάθλημα Ρουμανίας για την Άλμπα Μπλάι. Η Ελληνίδα ακραία αποτέλεσε βασικό «εργαλείο» της ομάδας της και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση των τριών τίτλων. Το πρωτάθλημα Ρουμανίας κρίθηκε στη Β Φάση με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους και την Άλμπα Μπλάι να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η Στράντζαλη, έτσι, συνέχισε την εξαιρετική πορεία της φτάνοντας τους πέντε τίτλους σε δύο χρόνια, σε Πολωνία και Ρουμανία, και αποδεικνύει πως παραμένει ένα hot όνομα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και μάλιστα σε πρωταθλήματα υψηλού ανταγωνισμού.

Μια πρόκριση και ένας αποκλεισμός από τα ημιτελικά του γαλλικού πρωταθλήματος σημειώθηκαν για τις Ελληνίδες αθλήτριες. Πρόκριση στους τελικούς για τη Μιλούζ της Τζίνας Λαμπρούση, στο δρόμο για την υπεράσπιση του περσυνού τίτλου, ενώ αποκλεισμός για την Τρεβίλ της Σπανού από τη Βολερό με 2-0 νίκες. Λαμπρούση και Σπανού ήταν βασικές και στους δύο ημιτελικούς που έδωσαν οι ομάδες τους έχοντας σημαντική συνεισφορά. Με αέρα φαβορί και αυτοπεποίθηση η Λαμπρούση και η Μιλούζ πήραν αρχικά τη νίκη με 3-1 εντός έδρας και στη συνέχεια με 2-3 εκτός έδρας κόντρα στις Κάννες και προκρίθηκαν στους τελικούς. Από την άλλη, η Τρεβίλ δεν ήταν το φαβορί απέναντι στη Βολερό παρόλα αυτά με τη Σπανού να συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε όλη τη σεζόν και αποκλείστηκε δύσκολα. Ο δεύτερος ημιτελικός κρίθηκε στο τάι μπρέικ και με 2-3 η ομάδα της Ελληνίδας ακραίας έμεινε εκτός τελικών σε μια, κατά τα άλλα, πολύ καλή σεζόν που ξεπέρασε τους στόχους της. Έτσι, η Λαμπρούση έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα Γαλλίας σε δύο χρόνια και μάλιστα όντως βασικό μέλος της Μιλούζ.

Ώρα τελικών και για τη Βάσας του Γιάννη Αθανασόπουλου. Ο Έλληνας προπονητής έχει ήδη κατακτήσει το MEVZA League και το Κύπελλο Ουγγαρίας και απέναντι στην Μπεκεσκσαμπάι διεκδικεί το τρίτο τρόπαιο για φέτος. Ως δεύτερη στην κανονική διάρκεια η Βάσας έχει μειονέκτημα έδρας στους τελικούς αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί καθώς η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου έχει κερδίσει ήδη τέσσερις φορές την Μπεκεσκσαμπάι φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και φαίνεται πως η έδρα δεν είναι ικανή να εμποδίσει τη Βάσας.

Στους τελικούς του Γερμανικού πρωταθλήματος βρίσκεται και η Πότσνταμ της Κωνσταντίνας Βλαχάκη, του πρώην ομοσπονδιακού κόουτς Γκιγέρμε Ναράνχο και του βοηθού του Γιάννη Παρασχίδη. Η Πότσνταμ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Στουτγάρδη, την πρώην ομάδα του Αθανασόπουλου και της Παπαφωτίου, με τους τελικούς να ξεκινάνε το απόγευμα της Τρίτης. Η Βλαχάκη μπορεί να είχε συγκεκριμένο ρόλο στο ροτέισον του Ναράνχο και της Πότσνταμ ωστόσο είναι από τις αθλήτριες που έπαιξαν ρόλο στην πορεία της ομάδας. Η Ντρέσντεν ήταν το φαβορί στους ημιτελικούς αλλά η Πότσνταμ έκανε την έκπληξη και έτσι θα διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και παράλληλα η Βλαχάκη τον πρώτο τίτλο μακριά από την Ελλάδα.

Βεβαίως, είχε προηγηθεί η κατάκτηση του νταμπλ στην Ελβετία από τον Ντίμα Φιλίποφ με τη φανέλα της Αμρσβίλ. Ο Έλληνας πασαδόρος ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν βάζοντας ακόμα δύο τίτλους στην τροπαιοθήκη και ταυτόχρονα ήταν ένα βασικό εργαλείο για την ομάδα του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι εκπρόσωποι μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όχι μόνο τα πήγαν καλά αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν πολλούς τίτλους και διακρίσεις. Και με τη σεζόν να είναι σε εξέλιξη και τα πρωταθλήματα σε Γαλλία, Γερμανία και Ουγγαρία να είναι ακόμα σε δράση το ενδεχόμενο να σηκώσουν και άλλους τίτλους οι Έλληνες προπονητές και αθλήτριες παραμένει απόλυτα ζωντανό.

Το νταμπλ των Γκότση-Αντιφάκου, το τρεμπλ της Στράντζαλη και η ελληνική κυριαρχία στη Γαλλία