MENU

«Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι δύο προηγούμενες ήττες, είχα πάρα πολύ άγχος, δεν ξέρω τι θα κάνω, πραγματικά δεν ξέρω, είναι πάντα το ίδιο...», είπε στο SDNA βάζοντας τα κλάματα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια. «Ίσως να πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα, υποφέρω μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πάρω κάποια απόφαση τώρα, είναι δύσκολο. Δεν έχω καθαρό μυαλό».

Στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα με τη Ρεμπέκα Μασαρόβα: «Είχα άγχος, αλλά ξεκίνησα καλά. Δεν είναι ότι ήμουν σφιγμένη, δεν ξέρω τι παθαίνω. Ήμουν πάνω 4-1, δεν έπαιζα κάτι φοβερό, όμως έκανα αυτό που έπρεπε. Συνέχισα να έχω άγχος, αλλά δεν είναι ότι ξέφυγε το μυαλό μου. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι πολύ δυσάρεστο για μένα».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνω τον εαυτό μου, με διάφορους τρόπους. Ίσως χρειάζομαι κι άλλο χρόνο για να φτάσω εκεί που θέλω. Δεν το αφήνω στην τύχη του και γι' αυτό στεναχωριέμαι. Πραγματικά νιώθω ότι κάνω μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είναι απλά κάθομαι και περιμένω να γίνω καλύτερη. Πραγματικά δουλεύω πάνω σε αυτό και είμαι σίγουρη ότι έχω επιλέξει τον σωστό άνθρωπο. Μάλλον χρειάζομαι χρόνο».

Η ομάδα της Μαρίας έφυγε από το γήπεδο μετά τη λήξη του πρώτου σετ, μετά από επιθυμία της 28χρονης τενίστριας, και επέστρεψε στο τελευταίο γκέιμ του αγώνα. Ο λόγος; «Ντρεπόμουν να με βλέπουν έτσι. Ντρεπόμουν, ήταν και τα γενέθλια της αδερφής μου. Ένιωθα άσχημα, νιώθω ότι τους ντροπιάζω. Δεν μου έκαναν τίποτα, ήταν τέλειοι».

Σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη τύπου στα αγγλικά, η Μαρία αρχικά ρωτήθηκε για το σχόλιο που έκανε στον umpire για μια μυρωδιά στο γήπεδο: «Ήταν κάνναβη. Δεν με επηρέασε σε καμία περίπτωση αυτή η μυρωδιά. Απλά ήταν ένα σχόλιο, δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα. Μύριζε και χθες στην προπόνηση, αλλά είναι άσχετο. Καμία φορά μυρίζει φαγητό, καμία φορά φαγητό, κάνναβη. Δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, είναι ένα πάρκο από πίσω και ο κόσμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δεν το σκέφτεσαι, το μόνο που σε νοιάζει είναι να κερδίσεις το ματς. Δεν έδωσε και πολλή σημασία».

Η Σάκκαρη ανέφερε ακόμα πως ήλπιζε ότι θα έσπαγε το σερί των τριών ηττών σε major: «Πίστευα ότι μπορεί να γυρνούσα την κατάσταση, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Δεν έχω να πω πολλά, συγγνώμη».

Για τον αγώνα είπε: «Αν εγώ δεν βάλω πίεση από την πλευρά μου, τότε ο αντίπαλος θα παίξει καλά. Είναι πολύ καλή παίκτρια, ψηλή, σερβίρει καλά. Όλες παίζουν καλά αυτές τις μέρες. Αν έπαιζα 5-10% καλύτερα θα κέρδιζα αυτό το ματς, αυτά είναι τα ματς που πρέπει να κερδίζω. Είναι πολλά αυτά τα ματς για το επίπεδό μου τη φετινή σεζόν. Είναι ατυχές. Σέρβιρε καλά, αλλά δεν είναι κάτι που δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά. Έχω παίξει με καλές server και στο παρελθόν, απλά το επίπεδό μου ήταν τώρα και πριν χαμηλό και πρέπει να κάνω κάτι γι' αυτό».

Και κατέληξε: «Δεν είναι έλλειψη προσπάθειας, σίγουρα. Δεν ξέρω, υπάρχει αβεβαιότητα τώρα, δεν ξέρω τι θα κάνω. Αν θα κάνω ένα διάλειμμα ή όχι».

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια στο Eurosport.

Σάκκαρη στο SDNA: «Ίσως χρειάζομαι ένα διάλειμμα, υποφέρω στο γήπεδο»