MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Cosmote Sport 2
AFC Ajax
AFC AJAX
2 0
ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

H μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ σημειώθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Το 0-0 του ΓΣΠ δεν αντικατόπτριζε την αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών Κύπρου και ουσιαστικά διευκόλυνε το έργο του Άγιαξ ενόψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ. Ανώτερος καθ'όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ο «Αίαντας» κέρδισε τους με 2-0 και προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο να επαναλάβει πορεία ανάλογη της περσινής όταν είχε φτάσει... ένα λεπτό μακριά από τον σπουδαίο τελικό.

Ο αγώνας στο «Johan Cruijff ArenA» ήταν από το ξεκίνημά του ξεκάθαρος. Ο Άγιας πίεσε από την αρχή τους φιλοξενούμενους και τους έκλεισε στα «καρέ» του Μπέλετς. Παρόλα αυτά, ο ΑΠΟΕΛ άντεξε για 40' λεπτά και κράτησε το μηδέν, ωστόσο ένα γκολ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνο τον «πλήγωσε». Η προειδοποιητική βολή δόθηκε στο 41' με τον Ζίγιες να κάνει πλασέ στην κίνηση αλλά να βρίσκει το εξωτερικό πλαϊνό δίχτυ. Δύο λεπτά αργότερα, ο δαιμόνιος Μαροκινός δημιούργησε το 1-0 με τον Άλβαρεζ έπειτα από εκτέλεση φάουλ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά (43').

Η υπεροχή του Άγιαξ στις στημένες φάσεις εμφανίστηκε ξανά στο 50' όταν ο Χούντελααρ έκανε το 2-0 σε πρώτο βαθμό. Μετά από εξέταση του VAR, το γκολ του Ολλανδού στράικερ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ από τον Φέλτμαν, μολονότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην φάση. Παρόλα αυτά, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε επιθετική δράση, περιορίστηκε μόλις σε 2 τελικές (έναντι 22 του Άγιαξ), με αποτέλεσμα απλώς να περιμένει το μοιραίο. Αυτό ήρθε από τα πόδια του αρχηγού, Ντούσαν Τάντις στο 80', ο οποίος με αριστερό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 και «σφράγισε» την πρόκριση των Ολλανδών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ως υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Στους ομίλους Μπριζ, Σλάβια Πράγας

Αγχωτική πρόκριση στους ομίλους για την δευτεραθλήτρια Βελγίου Κλαμπ Μπριζ. Απέναντι στην αυστριακή Λιντς, η Μπριζ είχε «προίκα» το 0-1 του πρώτου εκτός έδρας αγώνα και με τον Χανάκεν πήρε προβάδισμα και στην δεύτερη αναμέτρηση στο 70'. Το πέναλτι-γκολ του Κλάους (74') έφερε άγχος στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο έδιωξαν κάθε κίνδυνο στο 89' με το 2-1 του Μποναβεντούρε.

Πιο εύκολο έργο είχε στην Πράγα η Σλάβια. Οι Τσέχοι «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους απέναντι στην ρουμάνικη Κλουζ (1-0 με τον Μπόριλ στο 66') και θέτει επίσης υποψηφιότητα για πιθανή αντίπαλο του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ ούσα στο 4ο γκρουπ.

Άγιαξ - ΑΠΟΕΛ 2-0