MENU

Αφού πρώτα πέρασε από όλες τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος χρειάστηκε να πατήσει τα 32 για να φορέσει την φανέλα της ομάδας της καρδιάς του, όπως αποκάλεσε τον Ολυμπιακό μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Εκεί, άρχισε να βγάζει όλο και πιο έντονα τα οπαδικά του συναισθήματα, μάλιστα στην καλοκαιρινή προετοιμασία, επέλεξε να τραγουδήσει τον ύμνο του Ολυμπιακού, στο καθιερωμένο τραγούδι που λένε σαν έθιμο όλα τα νέα αποκτήματα των ερυθρόλευκων.

https://youtu.be/CWi74iNrep8

Ο Λάζαρος δέθηκε πολύ με την εξέδρα, μάλιστα πρωτοστατούσε σε κάθε μορφή πανηγυρισμού μετά τον κόσμο, έπειτα από το τέλος κάθε παιχνιδιού, όμως το φινάλε του στο λιμάνι δεν ήταν αυτό που περίμενε.

Διότι, μόλις ήρθαν τα δύσκολα, τα μέλια στην σχέση του με τον Ολυμπιακό τελείωσαν απότομα. Ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 17 Φεβρουαρίου του 2019 ήταν η αρχή του τέλους, αφού από εκείνη την ημέρα και μετά τίποτα δεν ήταν όπως παλιά.

Τα τότε δημοσιεύματα του ερυθρόλευκου τύπου, έσπευσαν να εξυμνήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την στάση του απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού του Λάζαρου. Μάλιστα το «Φως των Σπορ» έγραψε πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δέχθηκε στην σουίτα του στο «Καραϊσκάκης» τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και του είπε ότι: «είμαστε δίπλα σου για ό,τι χρειαστείς». Μάλιστα από αυτή την συνάντηση προέκυπτε έντονη φημολογία, πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να «δέσει» τον Χριστοδουλόπουλο για πάντα στο λιμάνι, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του που έληγε το καλοκαίρι του 2020, ως έμπρακτη μορφή στήριξης στον Γολγοθά που ξεκινούσε για εκείνον.

Τελικά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Ο Λάζαρος χρειάστηκε 309 ημέρες αναμονής για να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα σε επίσημο παιχνίδι, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε μόλις 87 λεπτά στο πρωτάθλημα και άλλα 140 σε δύο ασήμαντα παιχνίδια κυπέλλου με την Καλαμάτα.

Ο Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν φρόντισε να «δέσει» τον Λάζαρο με νέο συμβόλαιο, αλλά τον πέταξε ουσιαστικά εκτός κάδρου, δίνοντας του από νωρίς το μήνυμα να ψάξει να βρει νέα ομάδα, μία συμπεριφορά εντελώς διαφορετική από εκείνη που έδειξε στους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη, οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τον Λάζαρο.

Οι παρατηρητικοί θα πρέπει να το διαπίστωσαν. Στην φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο πιο αγέλαστος από όλους, παρότι σήκωνε το πρώτο πρωτάθλημα με την… ομάδα της καρδιάς του. Σκυθρωπός, ανέκφραστος, εκτός κλίματος, απλώς έβγαλε μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες με την κούπα και τα παιδιά του και αυτό ήταν όλο. Εξάλλου, ήξερε ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει εδώ και καιρό.

Οι τίτλοι τέλους τελικά μπήκαν πολύ πιο νωρίς. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σταμάτησε τις προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αφού το συμβόλαιο του έληξε χωρίς κάποια διάθεση ή πρόταση για ανανέωση.

Ο Λάζαρος δεν θα βρίσκεται στο ταξίδι για την Αγγλία και τον επαναληπτικό με την Γουλβς, ούτε καν σαν απλό μέλος της ομάδας, αφού έτσι κι αλλιώς δεν ήταν δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα.

Επέλεξε (ή μάλλον αποφασίστηκε) να αποκοπεί από την υπόλοιπη ομάδα (την ομάδα της καρδιάς του) λίγο πριν από την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση της ιστορίας της, πριν καν δηλαδή ολοκληρωθεί επίσημα η σεζόν.

Οι άνθρωποι αποδεικνύονται στα δύσκολα. Το ίδιο και οι σχέσεις. Κι αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με την ομάδα της καρδιάς του, αποδείχθηκε πως βασίστηκε σε σαθρές βάσεις…

Η υπόσχεση Μαρινάκη στον Λάζαρο που δεν τηρήθηκε ποτέ…
EVENTS