Ο άλλοτε τεχνικός της Σοβιετικής Ένωσης και νυν σχολιαστής της ρωσικής τηλεόρασης παραχώρησε συνέντευξη στην izvestia και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της ΤΣΣΚΑ.
Σε πρώτη φάση, ο Γκομέλσκι ανέφερε ότι ο Κάιλ Χάινς έφυγε λόγω της έλευσης του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Ήξερε για την μεταγραφή. Ο χαρακτήρας του δεν του επέτρεψε να μείνει για τον πάγκο, ακόμα και αν ήταν αρχηγός. Ήταν εφτά χρόνια στην ομάδα. Επίσης, το μεγαλύτερο παιδί του ξεκινά σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου και έπρεπε να επιλέξει γρήγορα την πόλη του. Η γυναίκα του σίγουρα τον βοήθησε σε αυτή την απόφαση».
Σχολιάζοντας τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, ανέφερε: «Η ΤΣΣΚΑ έχει ήδη τρεις σταρ: τον Τζέιμς, τον Κλάιμπερν και τον Μιλουτίνοφ. Επίσης έχει πέντε παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Αν έρθει κι άλλος σταρ, πως θα μοιραστούν οι επιθέσεις; Η ομάδα έχει ήδη δύο εγωιστές αθλητές, τον Κλάιμπερν και τον Τζέιμς. Το παιχνίδι της θα καταρρεύσει αν πάρει ακόμα έναν τέτοιον παίκτη. Αυτές είναι οι σκέψεις μου, δεν θέλω να εμπλακώ στις σκέψεις των Ιτούδη και Βατούτιν, ειδικά αν έχουν το μπάτζετ για ακόμα μία μεγάλη μεταγραφή. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν αυτό είναι απαραίτητο».
Σχετικά με τον Νταρούν Χίλιαρντ, ο Γκομέλσκι ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα είναι στην ομάδα, ευτυχώς! Δεν μπορεί να παίξει, δεν μπορεί να πασάρει. Δεν είναι τακτικά έτοιμος, είχε κάποιες ηλίθιες αποφάσεις στο παρκέ. Ο Σαντ - Ρος είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς».
Τέλος, ο Γκομέλσκι έδωσε... ψήφο εμπιστοσύνης στον Νικίτα Κουρμπάνοφ για την θέση του επόμενου αρχηγού της ΤΣΣΚΑ, ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει αν ο Αντρέι Βοροντσέβιτς θα παραμείνει στην Μόσχα και τη νέα σεζόν.