MENU

Σε «αντίποινα» κατά των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει ο Καναδάς, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τους δασμούς και την ανακοίνωση Τραμπ ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς 50% σε αυτοκίνητα και φορτηγά.

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα που θα λάβει ο Καναδάς απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον υπουργό Οικονομικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν και τρεις ακόμη υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε από τους Καναδούς ηγέτες να «υποταχθούν» αλλιώς θα αντιμετωπίσουν συνέπειες «πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ» από τους υφιστάμενους δασμούς, ενώ ο Πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να υποτάξει τον Καναδά.

Ο Τραμπ απείλησε επίσης με νέους δασμούς 50% στα καναδικά οχήματα, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και τον χάλυβα, ενώ ο Κάρνι δήλωσε ότι οι εμπορικές απαιτήσεις των ΗΠΑ έδειχναν ότι η Ουάσινγκτον ήθελε να «καταστρέψει τις κύριες βιομηχανίες μας», συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, του χάλυβα και του αλουμινίου.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Κάρνεϊ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα ίσως χρειαστεί να απομακρυνθεί από την τακτική της αντιστοίχισης των αμερικανικών δασμών «δολάριο προς δολάριο» και να εφαρμόσει πιο στοχευμένα αντίποινα με στόχο την προστασία των Καναδών εργαζομένων και επιχειρήσεων, αναφέρει το Associated Press.

«Μια στάση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που υπονοεί ότι ο Καναδάς είναι θυγατρική των Ηνωμένων Πολιτειών» είναι «κάτι που δεν πρόκειται να δεχτούμε», δήλωσε ο Κάρνεϊ.

Πηγή: newsbomb.gr

Καναδάς: Προετοιμάζει δασμούς αντιποίνων στις ΗΠΑ - Σήμερα οι ανακοινώσεις