MENU

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το καλοκαίρι αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος θα είχε την ευκαιρία να αναλάβει τόσο τον πάγκο των «πρασίνων», όσο και το... λίφτινγκ της ομάδας εντός και εκτός παρκέ. Βλέπετε, ο Αμερικανός τεχνικός γνωρίζει άριστα πώς λειτουργεί μια ομάδα στο ΝΒΑ και ποια πρότυπα πρέπει να ακολουθούνται, ώστε να δουλεύουν όλα ρολόι.

Ο Πιτίνο, τελικά, δεν συνέχισε στους πρωταθλητές Ελλάδας το καλοκαίρι, όμως επέστρεψε λίγους μήνες αργότερα. Οι «πράσινοι», λοιπόν, όπως είναι λογικό θέλουν να... εκμεταλλευτούν τις γνώσεις του Hall Of Famer προπονητή τους. Γι' αυτό και θέτουν σε εφαρμογή το «σχέδιο Πιτίνο».

Το «τριφύλλι» βασίζεται διοικητικά σε ανθρώπους με πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο και τεράστια εμπειρία, όπως ο Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ την τελευταία διετία γίνονται άλματα και στο τμήμα του μάρκετινγκ. Το «σχέδιο Πιτίνο», λοιπόν, περιλαμβάνει αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, αλλά και το τμήμα scouting.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το νέο πόστο του Νίκου Παππά, του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Πιτίνο στον πάγκο της ομάδας. Ο 37χρονος Παππάς, που για χρόνια βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» θα πάρει τη θέση του «αρχισκάουτ». Με βάση τα αμερικανικά πρότυπα, ο άλλοτε assistant coach του «τριφυλλιού» θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες , δηλαδή θα «τρέχει» τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους στόχους, θα κάνει ταξίδια για να βλέπει παίκτες και θα παρουσιάζει τα reports του στον Πιτίνο, το επιτελείο του και τη διοίκηση. Να σημειωθεί πως εδώ και ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός έτρεχε πιλοτικά το νέο πρόγραμμα που αφορούσε την οργάνωση του τμήματος scouting με τη συμμετοχή πολλών προπονητών που επιμορφώθηκαν μέσα από αυτό.

Ο Παππάς, που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1983 στα Ιωάννινα και έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το μπάσκετ και την Αθλητική Διοίκηση, θα φύγει από τον πάγκο του Αμερικανού προπονητή και πλέον θα ασχολείται μόνο με αυτό το κομμάτι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να έχει επιπλέον... μάτια και αυτιά σε όλη την αγορά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η προσθήκη του Γιώργου Καλαϊτζή στο επιτελείο του Πιτίνο. Στην ουσία, ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού θα αναλάβει ρόλο συνεργάτη του Αμερικανού προπονητή και θα έχει θέση στο τιμ του, μαζί με τους Γιώργο Βόβορα και Δημήτρη Κουστένη.

Ο 43χρονος κόουτς είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό ως παίκτης από το 1997 έως το 2006, ενώ από το 2016 και μετά βρίσκεται στο «τριφύλλι» ως head coach στην Ακαδημία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει την «πράσινη» πραγματικότητα... εκ των έσω και θα ανήκει πια στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας. 

Μάλιστα, η «πράσινη» ΚΑΕ έκανε επίσημες τις παραπάνω αλλαγές που αποκάλυψε το SDNA, μέσω ανακοίνωσής της. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«H ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την προσθήκη του Γιώργου Καλαϊτζή στο τεχνικό τιμ του Ρικ Πιτίνο.

Ο Γιώργος Καλαϊτζής υπήρξε αθλητής της ομάδας μας για εννέα σεζόν (1997-2006) κατακτώντας δύο φορές τον τίτλο της Euroleague, οκτώ Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας. Ακολούθως, ασχολήθηκε με την προπονητκή αναλαμβάνοντας την Εφηβική Ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τον τίτλο του Head Coach της PAO BC Academy.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ έχοντας  αρμοδιότητες, που αφορούν τη στελέχωση και την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος (Director of Player Personnel)».

Το «σχέδιο Πιτίνο» που αλλάζει τον Παναθηναϊκό!
EVENTS