MENU

Το ντέρμπι του ΣΕΦ έφερε μεγάλη ένταση με το... τρίτο ημίχρονό του, κυρίως για τα φάουλ που δεν δόθηκαν στις τελευταίες κατοχές στον Ντουέιν Μπέικον, καθώς και με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Μέσα από το sdna.gr, μπορέσατε να καταλάβετε πώς... παίζεται το παιχνίδι στην ελληνική διαιτησία. Βλέπετε, ο στενός συνεργάτης του Νίκου Πιτσίλκα στη VTB League και πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Κουκουλεκίδης, ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τον ρόλο του παρατηρητή διαιτησίας του μεγάλου αγώνα και έδωσε... άριστα στον γιο του Πιτσίλκα. 

Το SDNA αυτή τη φορά φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση του Κουκουλεκίδη, που δείχνει -ξανά- με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα πάντα.

Από τα γραφόμενά του, που ακολουθούν αυτούσια στη συνέχεια, διαπιστώνει κανείς πως ο πρόεδρος της ΚΕΔ έδωσε τα εύσημα στους διαιτητές και υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν φάουλ πάνω στον Αμερικανό φόργουορντ του «τριφυλλιού» στο φινάλε.

Αναλυτικά η έκθεση του Στέλιου Κουκουλεκίδη για τη διαιτησία του ντέρμπι «αιωνίων»:

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας κρίνεται εξαιρετικά δύσκολος αφού αποφασίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα πολλά λάθη των αθλητων και από τις δύο πλευρές δημιούργησαν ,ένα πρόσθετο παράγοντα δυσκολίας ,μειώνοντας της ποιότητα του μπάσκετ που παίχθηκε, ενω παραλληλα μεγαλωσε η δυσκολια για τους 

Πιτσίλκας

Η διαιτησία του σαν crew chief για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα τέτοιο αγώνα κρίνεται πολύ καλή. Στο πειθαρχικό μέρος είχε καλή αντιμετώπιση στις αντιδράσεις που υπήρξαν, από τις δύο πλευρές εχωντας συγχρόνως και την πλήρη αποδοχή στις αποφάσεις του από όλους τους αθλητές..

Δούλεψε σε όλους τους χώρους σε καλό επίπεδο, με πολυ καλη μηχανικη, κεραιες αποφασεις και έδωσε χρήσιμη βοήθεια εκεί που έπρεπε.Q1 .9.40 k Q4 8.32

Οι αποφάσεις (σφυρίγματα η μη)

που πήρε ήταν καθαρές και δεν χρήζουν αμφισβήτησης από την πλευρά μου εκτός του επιθετικού σε βαρος του Β 57 που έδωσε στο Q2 8.43.(τιμώρησε το αντίδραση και όχι την ενέργεια) και επίσης η απόφαση του για φάουλ στο Q4 5.11 σε βάρος το Β77 .

Κάρδαρης 

Η δεύτερη του παρουσία σε ένα τέτοιο αγώνα έχει θετικοτατο πρόσημο .

Με πολύ καλές αποφάσεις ειδικά στο τέλος όταν ο αγώνας ήταν στο πόντο έδωσε ουσιαστικές λύσεις .

Έδειξε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δούλεψε αποκλειστικά στον χώρο ευθύνης του. Λάθος η απόφαση για χρέωση καλαθιου 2 πόντων στο .Q 2 8.43. δεν υπάρχει παράβαση από τον αμυντικό στη στεφάνι.

7.Q4.0.01 Σωστη αποφαση για μη σφυριγμα απο την θεση C

Θεωνάς

Μετά από χρόνια θετικης παρουσίας στο χώρο της διαιτησίας η πρώτη του συμμετοχή σε ένα αγώνα αυτού του βεληνεκούς και σπουδαιότητας ,ήταν ότι καλύτερο για αυτόν αλλά συγχρόνως απέδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός τέτοιου.

Με ηρεμία, αποφασιστικά σφυρίγματα η μη ,ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τους νεότερους συναδέλφους του συμβάλλοντας στην ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

Δούλεψε στο χώρο ευθύνης του και κάλυψε όλους αιφνιδιασμούς με τον καλύτερο τρόπο σύμφωνα με τις οδηγίες.

Δεν έχω ιδιαίτερα αρνητικές αποφάσεις του να αναφέρω, τονίζω όμως ιδιαιτερα,τις δυο πολύ σωστές μη αποφάσεις που πήρε , σε αντίστοιχες προσπάθειες του Β7 στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα βρισκόμενος στη θέση Τ.

8.Q4..0.04 Σωστη αποφαση για μη σφύριγμα στην προσπάθεια για σουτ 

9.Q4 0.01 Σωστη αποφαση για μη σφύριγμα στη προσπαθεια για σουτ απο την Θέση Τ

Έκθεση Κουκουλεκίδη: «Άψογος ο Πιτσίλκας, έδωσε λύσεις ο Κάρδαρης, κανένα φάουλ στον Μπέικον»!
EVENTS