MENU

Τα λόγια του Θοδωρή Ιακωβίδη συγκίνησαν. Βλέπεις έναν άντρα 30 ετών, θεριό, αρσιβαρίστα, να κλαίει σαν παιδί. Επειδή «έσπασε». Δεν άντεξε άλλο. Σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή, τι μπορεί να έχει τραβήξει αυτό το παλικάρι. Για ποιο λόγο; Για να κάνει αθλητισμό. Σε ένα άθλημα που δε θα του δώσει προβολή, δε θα του δώσει λεφτά για να ζήσει και τα εγγόνια του, δε θα τον βλέπουν στο δρόμο και θα του λένε «έλα παικταρά μου να βγάλουμε μια φωτογραφία». 

Αυτά τα παιδιά αξίζουν πέρα από το σεβασμό και το χειροκρότημά μας, την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας. Οικονομικά κυρίως! Προκειμένου να μπορούν να διατηρούνται στο επίπεδο που μπορούν, προκειμένου να φτάνουν εκεί που οι ικανότητές τους επιτρέπουν. 

Ας είμαστε ειλικρινείς όμως. Ποτέ δε θα γίνουν όλα αυτά. Σε λίγες μέρες θα έχουμε ξεχάσει την συγκινητική δήλωση του Ιακωβίδη. Η άρση βαρών θα έχει μείνει ξανά στο σκοτάδι. Πόσοι ασχολούνται με την Κορακάκη πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Πόσοι θυμούνται τον Πετρούνια αν δε δίνει αγώνες; Αναφέρουμε κορυφαίους αθλητές-Ολυμπιονίκες μας. 

Ξεχάσατε ότι η Κορακάκη πριν τους προηγούμενους Ολυμπιακούς έκανε προπόνηση σε μια παράγκα; Σε ένα λυόμενο που κανονικά θα έβρισκαν σκιά πρόβατα, ναι εκεί έκανε προπόνηση. Κι έπειτα πήρε χρυσό και όλα άλλαξαν.

Την ίδια ώρα κάθεται ο καθένας και σκέφτεται: Αν ο Ιακωβίδης είχε 19.840 ευρώ όχι για ένα ταξίδι, αλλά για ένα χρόνο, τι θα μπορούσε να κάνει με αυτά τα χρήματα; Σίγουρα δε θα ντρεπόταν να πάει στον φυσιοθεραπευτή. Ο κάθε Ιακωβίδης. Σε κάθε άθλημα, στα «κυβικά» της άρσης βαρών. 

Το ποσό δεν το αναφέραμε τυχαία. Είναι το ποσό που ξόδεψε ο υφυπουργός αθλητισμού για «ανάγκες φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης» στο Τόκιο. Να κουνά τη σημαία σε κάποια αθλήματα που εμφανίστηκε, να τον δείχνει η κάμερα να κάνει δηλώσεις την ώρα της προσπάθειας του Πετρούνια. Για «δημόσιες σχέσεις» όπως επισήμως δικαιολογήθηκε το υψηλό κοστολόγιο του ταξιδιού. 

Τι είναι χειρότερο όμως; Το ποσό που βγήκε στη δημοσιότητα από τη μεγάλη αποκάλυψη του SDNA ή ότι σχεδόν όλα τα ελληνικά media δεν αναφέρθηκαν καν στο συγκεκριμένο κόστος λες και ήταν κάτι φυσιολογικό; Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει…

Δεν έχει όμως προβολή η άρση βαρών. Δεν έχει κάτι να κερδίσει απ’ αυτή ο υφυπουργός. Οπότε τα λεφτά αυτά είναι ουτοπικό να σκεφτεί κανείς πως θα διατεθούν σε αυτούς τους αθλητές. Διότι δε θα μπορεί ο κ. Αυγενάκης να πάει στο αεροδρόμιο να τους υποδεχτεί αν κάνουν επιτυχία. Δε θα μπορεί έστω να ανεβάσει ένα tweet με «συγχαρητήρια». Ειδικά ο Ιακωβίδης είναι κι αθλητής του Παναθηναϊκού, αν ήταν του Ολυμπιακού μπορεί να έπαιρνε μια πόζα μαζί με τον Καραπαπά, τον Κουντούρη και τους λοιπούς συνομιλητές του. 

Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει, είναι να είχε ειδοποιήσει ο Ιακωβίδης τον υφυπουργό πριν τις δηλώσεις του. Να πει «θα πω αυτά, ίσως συγκινηθώ επειδή έχω τραβήξει πολλά, ελάτε δίπλα μου να πάρετε λίγα φώτα δημοσιότητας». Εκεί ναι. Θα σκεφτόταν ο Λευτέρης πως θα είχε πάνω του το πλάνο ενώ χτυπούσε την πλάτη του αθλητή. Θα τον φιλούσε και θα τον αγκάλιαζε στοργικά. Να το κέρδος. Να οι δημόσιες σχέσεις. Η δουλειά θα είχε γίνει. 

Τώρα Θοδωρή Ιακωβίδη και όλοι οι Ιακωβίδηδες του αθλητισμού, δεν… πουλάτε. Δεν φέρνετε προβολή, ψήφους, ειδικά σε κάποιον που μόνο αυτά έχει ανάγκη όντας ο λιγότερο συμπαθής υπουργός/υφυπουργός της κυβέρνησης. Αυτή είναι η Ελλάδα όμως. Μια χώρα που επιβιώνουν οι Αυγενάκηδες και παραιτούνται οι Ιακωβίδηδες. 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Φανταστείτε να είχε ο Ιακωβίδης 19.840 ευρώ…
EVENTS