MENU

Αυλαία με εκκωφαντικό τρόπο έκανε χθες ο Αρης στο πρωτάθλημα της Super League. Μια νίκη που γράφτηκε στην ιστορία λόγω της έκτασης του σκορ κάτι που αν μη τι άλλο ήταν το καλύτερο δώρο στον κόσμο του που όλα αυτά τα χρόνια υπέμενε πολλά για να φτάσει και πάλι μετά από χρόνια να δει την ομάδα να παίρνει τη θέση που τις αναλογεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Η φετινή χρονιά είναι απόλυτα πετυχημένη για τον Αρη. Η επιστροφή στην Ευρώπη προσθέτει πρεστίζ και επαναφέρει την ομάδα στην ελίτ. Μιας και αυτό το blog είναι και το τελευταίο της χρονιάς θέλω να κάνω έναν μίνι απολογισμό. Οπως αποδείχτηκε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν για καλό. Η εσωστρέφεια, η γκρίνια, η αλλαγή προπονητή, όλα βγήκαν προς όφελος του Αρη. Η ομάδα δοκιμάστηκε και πέτυχε. Βγήκε νικήτρια. Εκτός όλων των άλλων, ο Αρης ήταν μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της Super League.

Σε αυτή του την παρουσία ξεχώρισαν και πολλοί ποδοσφαιριστές. Κάποιοι αγαπήθηκαν αρκετά, όπως για παράδειγμα ο Σιώπης. Ήταν ένα στοίχημα και για τις δύο πλευρές ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη και χθες έφτασε σε σημείο το όνομά του να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Είναι ο παίκτης που αντικατοπτρίζει πως αν έχεις ψυχή, δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό θα πετύχεις και θα εκτιμηθείς από τον κόσμο. Ήταν η μορφή του Αρη. Σαφώς και δεν είναι ο ποιοτικότερος, αλλά κατάφερε να γίνει το πρόσωπο του Αρη. Θα πάω και σε μία τριάδα ποδοσφαιριστών που είναι οι Ντιγκινί, Γκαρσία και Ματίγια που προσέφεραν τα μέγιστα σε δημιουργικό κομμάτι και σε γκολ.

Υπάρχει και ο αδικημένος Γιουνές που έκλεισε τη σεζόν με το καλύτερό του παιχνίδι. Έδωσε βαθμούς στην ομάδα, έβαλε δέκα γκολ και τα άκουσε περισσότερο από όλους. Μπορεί να μην είναι ο ιδανικότερος για τον Αρη, αλλά έβαλε ένα μεγάλο λιθαράκι στην αλυσίδα της επιτυχίας.

Για το τέλος αφήνω τον Σάββα Παντελίδη. Τον άνθρωπο που μεταμόρφωσε τον Αρη και τον έκανε μία ομάδα υπεροχής, μια ομάδα που με όποιον αντίπαλο και να έπαιζε σου έβγαζε την εντύπωση πως το παλεύει στο 100% και δεν φοβήθηκε κανένα παιχνίδι. Έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, παραγωγικό και έδωσε τη στόφα του σαν προπονητής. Εύχομαι από καρδιάς να έχει και την τύχη μαζί του για να έχει διάρκεια στον Αρη, αφού δυστυχώς οι προπονητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Πρέπει να στηριχτεί από τη διοίκηση και τον κόσμο γιατί ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία αυτής της ομάδας. Εξάλειψε την μουρμούρα από την κερκίδα, από τους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι έργο προπονητή.

ΥΓ: Τα εύσημα πρέπει να πάνε και στη διοίκηση του Αρη. Μη λέμε μόνο τα στραβά. Έγιναν σωστές κινήσεις, η ομάδα στηρίχτηκε, ενώ η αλλαγή προπονητή έγινε τη σωστή στιγμή. Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος με τη φετινή πορεία και να είναι διψασμένος για όσα θα ακολουθήσουν τη νέα χρονιά που η ομάδα επιστρέφει στην Ευρώπη.

ΥΓ1: Θέλω να ευχαριστήσω το SDNA τον κόσμο για την πολύ όμορφη και κόσμια επικοινωνία που είχαμε μέσω αυτής της στήλης. O διάλογος μας ήταν πάντα υγιής και σωστές βάσεις ακόμα και σε θέματα που μπορεί κάποιος να διαφώνησε με την άποψή μου.

Ο απολογισμός του Αγγελου Χαριστέα για τον φετινό Αρη!