MENU

O πίνακας διαιτητών της Σούπερ Λίγκας εκκαθαρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι κατά 50%, αλλά μέσα σε αυτόν παρέμειναν κάποιες από τις «χρυσές εφεδρείες» του «συστήματος» που διοικούσε την ομοσπονδία μέχρι τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου ο οποίος με τις αποφάσεις του αλλοίωσε υπέρ του Ολυμπιακού το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Πανιώνιο χαρίζοντάς του τρεις βαθμούς που δεν δικαιούταν, πρόλαβε ν' ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, το περασμένο καλοκαίρι. Δηλαδή, λίγους μήνες πριν η διοίκηση Γκιρτζίκη και το «σύστημα ΕΠΟ» εκπνεύσει.

Διευθύντρια διαιτησίας εκείνη την περίοδο ήταν η στενή συνεργάτιδα του Γκιρτζίκη, Ντέπυ Κοξένογλου, σύζυγος του Κύρου Βασάρα, ενώ μέλη της ΚΕΔ είχαν τοποθετηθεί πρόσωπα όπως οι Γκρούτσης, Σωμαρακάκης, Νταμπώσης και Γεννάιος, οι οποίοι σήμερα δεν είναι ούτε παρατηρητές.

Ο Ευαγγέλου είχε φιλικές σχέσεις με τον περίφημο Ανδρέα Παππά. Οι δύο τους, όλως τυχαίως είχαν οριστεί μαζί με τον πολυθρύλητο Γεωργαράκο (όλοι από την ΕΠΣ Αθηνών) στον αγώνα κυπέλλου Απόλλων – Ολυμπιακός 1-2 στον οποίο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με διαιτητικά όργια.

Ο Παππάς ήταν πρώτος διαιτητής και ο Ευαγγέλου τέταρτος, αφού ακόμα σφύριζε στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Ευαγγέλου ήταν κουμπάρος στο γάμο του πρώην διαιτητή Κώστα Ακρίδα, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον Χριστόφορο Ζωγράφο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ορισμού διαιτητών επί Γκιρτζίκη και... Ντέπυς.

Ίσως έτσι εξηγείται η οικειότητα η οποία καταγράφηκε σε αποκαλυπτικό διάλογο που είχε ο Ζωγράφος, επίσης φίλος του ζεύγους Βασάρα, όταν ήταν επικεφαλής της ΚΕΔ με άγνωστο.

Ο Ζωγράφος λέει στον άγνωστο ότι «δεν μπορεί να βάζει τον Ευαγγέλου κάθε Κυριακή», ενώ στη συνέχεια λέει ότι ο Ευαγγέλου του ζήτησε το λόγο για έναν ορισμό άλλου διαιτητή!

Ιδού ο αποκαλύπτικό διάλογος:

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ) ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Ζ:Τι παιχνίδι Β'Εθνική είναι αυτό; Παιχνίδι Β' είναι ; Α μπορώ να βάλω τον ( ακατάληπτο), εντάξει θα δω. Άλλο έχει να μπει κανένας; Για πες άλλο ; Εντάξει θα το δω, εντάξει κάπου θα τους βάλω. Τέταρτος, τέταρτος ;(ακατάληπτο) καλά θα δω τι θα κάνω ρε ...αλάκα λογικά θα παίξει. Δεν μπορώ ρε μαλάκα σήμερα να παίζω Ευαγγέλου κάθε Κυριακή.

Και με παίρνει προχθές και μου λέει τι έγινε με τον ( ακατάληπτο ) γιατί τον έβαλες; Και του λέω γιατί εσύ τι πρόβλημα έχεις; ( ακατάληπτο ) και γιατί ρε ...αλάκα πες μου ποιος σου είπε. Δεν μπορώ λέει. Και του λέω καλά εντάξει έλα στο γραφείο. Τέλος πάντων μου λέει μου τα είπε ο Δουκάκος. Μπράβο δηλαδή ο Μπριάκος του λέω άντε γειά μπαπ κλείνω το τηλέφωνο. Ναι ...αμάω και δέρνω μαλάκα. ...αμάω και δέρνω(γέλια). Θα τους ...αμήσω ...αλάκα. Ήδη εκεί βλέπεις τι τους κάνω. Τα όρια τα ξαναύξησα. Του λέω του τέτοιου δεν γίνεται να τρέξουν τα παιδιά τώρα αμέσως. Θα τρέξουν τον Γενάρη γιατί θα κοπούνε εκατό, (ακατάληπτο). Το περνάω και αυτό. Ο (ακατάληπτο) τρώει κάθε μέρα π.... Έχει αφρίσει τώρα αυτός, κατάλαβες; Ναι ναι ο (ακατάληπτο) κάθεται και με βρίζει τώρα ξέρεις. (ακατάληπτο).... και καλά η Μαρία μου λέει εγώ δεν έχω πάρει τίποτα.

Ο Ευαγγέλου ήταν διαιτητής στον περσινό αγώνα Βέροια – ΠΑΟΚ στον οποίο δεν μέτρησε κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ με απόφαση του βοηθού Χούσκογλου, αλλά και στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ηρακλής στον οποίο παραπέμφθηκε για αποφάσεις κατά του Παναθηναϊκού.

Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη για να μείνει «ζωντανός» και ο Ευαγγέλου του έδωσε το φιλί της ζώης.

Όλα δείχνουν ότι η βέβαιη παραπομπή του μετά τον αγώνα του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη θα τον οδηγήσει εκεί που ήδη βρίσκονται και οι υπόλοιποι διαιτητές που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια σε «ποδοσφαιρικά εγκλήματα», όπως οι Παππάς, Σπάθας, Γιάχος και άλλοι. Οι έξυπνοι άνθρωποι, λένε, μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων...

Ευαγγέλου: Πώς παρέμεινε στους πίνακες η χρυσή εφεδρεία του «συστήματος»