MENU

Αναμένεται να… «βουλιάξουν» από Έλληνες και ξένους επισκέπτες το φετινό Πάσχα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων, με το ενδιαφέρον του κόσμου να ταξιδέψει σε αυτά να είναι πολύ έντονο και οι κενές θέσεις στα δρομολόγια των πλοίων να λιγοστεύουν σημαντικά από ώρα σε ώρα.

Η κίνηση θα είναι εμφανέστατα μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, όταν επίσης τα νησιά επισκέφθηκε πολύς κόσμος. Ειδικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναμένεται να επισκεφθούν κατά περίπου 20% περισσότερα άτομα σε σχέση με το περσινό Πάσχα, ενώ προς τις Κυκλάδες η αύξηση θα φτάσει τουλάχιστον το 15%.

Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η Πρωτομαγιά πέφτει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο εορτασμός της να μεταφερθεί την τρίτη ημέρα του Πάσχα και οι συνεχόμενες αργίες να είναι περισσότερες.

Μάλιστα, κάποιοι από τους Αθηναίους, που διαθέτουν κατοικία σε νησί του Αργοσαρωνικού ή των Κυκλάδων, προγραμματίζουν να λείψουν από την πόλη περισσότερες ημέρες, αφού από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι πληρότητες στα ακτοπλοϊκά δρομολογια είναι αυξημένες.

Αργοσαρωνικός

Ειδικότερα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της fedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα νησιά του ακόμα και για τα μικρά, όπως, για παράδειγμα, τα Μέθανα.

«Στα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν σπίτι πολλοί Αθηναίοι, οπότε πάντοτε τις μέρες του Πάσχα γεμίζουν από κόσμο. Όμως, φέτος η κινητικότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Εκτιμώ ότι οι επισκέπτες θα είναι κατά περίπου 20% περισσότεροι σε σχέση με το περσινό Πάσχα. Η πληρότητα στα πλοία είναι ήδη πολύ μεγάλη και από ώρα σε ώρα γεμίζει κάθε θέση, τόσο στα δελφίνια όσο και στα συμβατικά. Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις η κίνηση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα είναι έντονη ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πάντοτε οι μέρες του Πάσχα, επειδή ο καιρός είναι καλός, προσφέρονται για αποδράσεις στα νησιά του Αργοσαρωνικού, αφού ο κόσμος σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει και μπάνιο στη θάλασσα», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλίδης.

Ο ίδιος, σημειώνει ακόμα ότι αυτές τις ημέρες θα δουλέψουν πολύ καλά τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ωστόσο, όσο και ικανοποιητικοί να είναι οι τζίροι, δεν αρκούν για να καλύψουν το «νεκρό» διάστημα των έξι μηνών που δεν τα επισκέπτεται κόσμος.

«Τα τουριστικά γραφεία έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν πολύ ελκυστικά πακέτα. Θα υπάρχουν και αρκετοί ξένοι τουρίστες, οι οποίοι, από το καθολικό Πάσχα και μετά, άρχισαν ήδη να καταφτάνουν στη χώρα μας. Κάθε χρόνο το καθολικό Πάσχα σηματοδοτεί την έναρξη των διακοπών για τους Ευρωπαίους. Φέτος είμαστε καλύτερα και στον τομέα αυτό σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι έχουμε δύο πολέμους στην ευτύτερη περιοχή μας», τονίζει ο κ. Τσιλίδης.

Κυκλάδες

Σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων, Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος, αναφέρει στο ethnos.gr ότι αναμένονται πάρα πολύ επισκέπτες το Πάσχα και σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι η αργία της Πρωτομαγιάς έπεσε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και μεταφέρθηκε.

«Τα νησιά των Κυκλάδων θα είναι γεμάτα, με την κίνηση να είναι κατά τουλάχιστον 15% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Για αρκετούς προορισμούς έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι θέσεις στα γρήγορα πλοία και όποιος θέλει να κλείσει, θα πρέπει να στραφεί στα συμβατικά. Ιδίως όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε λιγότερο τουριστικά νησιά, προς τα οποία εκτελούνται λιγότερα δρομολόγια, θα πρέπει να βιαστούν. Το πρόβλημα της εξεύρεσης θέσης στα πλοία είναι πάντοτε ακόμα μεγαλύτερο κατά την επιστροφή, αφού η συντριτπική πλειοψηφία των ταξιδιωτών προγηραμματίζει να επιστρέψει στη βάση του την τελευταία ημέρα των αργιών. Πιστεύω ότι το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα γεμίσουν οι θέσεις και στα συμβατικά πλοία, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό του Λαζάρου, θα έρθουν στις Κυκλάδες και πολλοί από αυτούς που έχουν εξοχική κατοικία», λέει ο κ. Πανταζόπουλος.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι ήδη τα νησιά των Κυκλάδων έχουν προσεγγίσει πολλά πολυτελή σκάφη, σε αριθμούς που έχουν να καταγραφούν αρκετά χρόνια την περίοδο του Πάσχα. Αρκετά είναι φέτος και τα κρουαζιερόπλοια που έχουν ήδη προσεγγίσει νησιά των Κυκλάδων και κυρίως τα πιο κοσμοπολίτικα.

Πηγή: ethnos.gr

Ποιες περιοχές αναμένεται να «βουλιάξουν» το Πάσχα