MENU

Οι αποκαλύψεις από τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη το μοιραίο βράδυ δεν έχουν τελειωμό. Σειρά παίρνει ο κατηγορούμενος με τον αριθμό 99 στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας για την Εγκληματική Οργάνωση της Θύρας 7. Μεταξύ άλλων έχει καταγράφει ο ρόλος ενός βασικού στελέχους στα επεισόδια αλλά και τα όσα έλεγε μετά τη δολοφονία. Μια συνομιλία που δείχνει πως η επίθεση και ο φόνος ήταν μια πράξη προμελετημένη και διόλου τυχαία. 

Αναλυτικά η συνομιλία: 

Ο Οπαδός 1 εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. Από μεταγενέστερες της επίθεσης συνομιλίες με φιλικά του πρόσωπα, προκύπτει ότι συμμετείχε στους δράστες των επιθέσεων, καθώς τοποθετεί τον εαυτό του, ανάμεσά τους, σε χρόνους και τόπους που λάμβαναν χώρα οι επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

Οπαδός 1: Με το Ρέντη; 
Οπαδός 2: Στου Ρέντη; 
Οπαδός 1: Πω πω μας ζαλίσαν τα αρχ@@ ρε μαλα.... Γιναν τα επεισόδια τέλος πάντων. 
Οπαδός 2: Μμμμ 
Οπαδός 1: Ε μπαίνουμε πάλι μέσα. 
Οπαδός 2: Μμμμ 
Οπαδός 1: Και σε κάποια φάση σκάνε πάλι ματ και ρίχνουνε δακρυγόνα πάνω στην πόρτα. 
Οπαδός 2: Μμμμ 
Οπαδός 1: Και μας και είχαμε κλειστεί μέσα και είχε είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω ένα φράχτη και βλέπω ματατζήδες και μου λένε εσένα σε έχουμε σταμπάρει θα σε γαμήσουμε, κατεβαίνω αρχίζω να τρέχω δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα, κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε φέρανε κλούβες.

Οπαδός 3: Για..Ήσουν έξω; 
Οπαδός 1: Μόνο σε κάποια φάση ρε φίλε δεν ήμουνα από την αρχή.». 

Στη συνέχεια της συνομιλίας του με τον τρίτο οπαδό προσβάλει τη μνήμη του νεκρού Υπαρχιφύλακα αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

Οπαδός 3: Κρίμα όμως έτσι; 
Οπαδός 1: Να πάει να γαμηθεί το αρχίδι ρε. 
Οπαδός 3: Ε εντάξει τώρα και αυτός ρε φίλε την δουλεία του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.
Οπαδός 1: Ε τώρα ε έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Άλκη δειπνούν όλοι μαζί. 

Στη συνέχεια της ίδιας συνομιλίας, αναφερόμενος στα περιστατικά του Ρέντη, εμφαίνεται να είχε γνώση για το σχέδιο της επίθεσης και για την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών, καθώς και ιδία θέαση τόσο στα «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος των αστυνομικών όσο και στα περιστατικά που έλαβαν χώρα και αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Οπαδός 3: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.
 Οπαδός 1: Ναι. Οπαδός 3: Και όποιον πάρει ο χάρος 
Οπαδός 1: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα αδειάσαν όλα. Εδώ ρε μαλάκα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα; 
Οπαδός 3: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν 
Οπαδός 1: Ναι πήγαν να γαμήσουν τα ματ και ήταν λίγα τα ματ. Είχε μόνο δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ κάτι τέτοιο. 
Οπαδός 3: Εγώ είχα ακούσει είχα διαβάσει βασικά ότι και καλά είχαν έρθει βάζελοι έξω από το γήπεδο εκείνη την μέρα για αυτό. 
Οπαδός 1: Μαλακίες ρε όχι δεν ισχύει αυτό καν. 
Οπαδός 3: Ψέματα ε; Μόνο με Αστυνομία δηλαδή; 
Οπαδός 1: Παραμύθια ήταν τέτοιο ήταν στημένο ρε μαλάκα. Εγώ στην αρχή είχα ακούσει για έξι διμοιρίες. Είχα ακούσει ότι ήταν έξι οι διμοιρίες και κάτι θα γίνει απλά με τις έξι διμοιρίες. 
Οπαδός 3: Και εκείνη την ώρα τους έριχναν ξύλο; Τους μπάτσους; 
Οπαδός 1: Ναι ρε φάγανε πολύ π@@τσα οι μπάτσοι ρε σου λέω ρε βάλαν πόδια κεφάλι και φύγαν». 

Στη συνέχεια τις συνομιλίας εμφαίνεται να ανησυχεί καθώς έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για παράβαση του Ν. 2725/1999: 
Οπαδός 1: Μας βάλανε σε μια αίθουσα και καθόμασταν σαν μαλάκες, μας πήραν πυρίτιδα, μετά μας πήγαν αλλού για δαχτυλικά και το βράδυ της επόμενης ημέρας μας αφήσαν. Η μαλακία είναι ότι έχω άλλο ένα για οπαδική βία. 
Οπαδός 3: Ε; 
Οπαδός 1: Έχω ένα δικαστήριο για οπαδική βία. 
Οπαδός 3: Για ποιο τέτοιο; Για ποιο αγώνα; 
Οπαδός 1: Για το Νέα Ιωνία Ηράκλειο. 
Οπαδός 3: Α καλά τι έκανες εκεί; 
Οπαδός 1: Που έγινε πριν δυό μήνες ρε μας πιάσανε στην μέση του δρόμου και βρήκανε πράγματα. Επειδή πηγαίναμε για τέτοιο». 

Επίσης, εμφανίζεται περήφανος για τη πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς, όπως αναφέρει, αυτή η πράξη αποτελεί ισχυρό επίτευγμα έναντι των αντίστοιχων, των οπαδών αντίπαλων ομάδων. Μάλιστα, αναφερόμενος στην πράξη ανθρωποκτονίας μιλάει στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο με τη φράση «Σκοτώσαμε άνθρωπο».

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:  
Οπαδός 3: Δεν μου λες τώρα ποιο δυνατοί οπαδικά ποιοι είναι στην Αθήνα; 
Οπαδός 1: Αυτή την στιγμή; 
Οπαδός 3: Ναι. 
Οπαδός 1: Εμείς ρε μαλάκα. 
Οπαδός 3: Σωστός. 
Οπαδός 1: Σκοτώσαμε άνθρωπο τι μου λές τώρα. Εμείς και οι παοκτζήδες. Εμείς και οι παοκτζήδες. 
Οπαδός 3: Εγκληματικές οργανώσεις 
Οπαδός 1: Ετσι οι άλλοι φλώροι είναι. Οι αεκτζήδες σφαχτήκαν μεταξύ τους. Πείτε το ρε μαλάκες ότι ο Αριστείδης τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη μην ντρέπεστε.
 

«Να πάει να γ… ο νεκρός, τώρα ας κάνουν δείπνο με Φιλόπουλο, Μιχάλη και Άλκη»