MENU

Εχοντας κατακτήσει ό,τι βρέθηκε στο διάβα της, ήταν φυσικό να πρωταγωνιστήσει και στην απονομή των ισπανικών βραβείων η... αρμάδα του Λουίς Ενρίκε. Στη χθεσινή απονομή των βραβείων για το πρωτάθλημα της περσινής χρονιάς, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχος του τρεμπλ Μπαρτσελόνα, έφυγε από την εκδήλωση -στην οποία παρεμπιπτόντως απουσίασε (αναμενόμενα) ο Κριστιάνο Ρονάλντο- με πέντε «τρόπαια».

Κορυφαίος παίκτης της σεζόν; Ποιος άλλος φυσικά από τον απόλυτο σταρ της ομάδας, τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, Λιονέλ Μέσι, που άφησε πίσω του Σουάρες και Ρονάλντο. Ο Αργεντινός μάγος κατά την παραλαβή του βραβείου του έκλεψε την παράσταση με την αναφορά στον γιο του Τιάγκο, όπου και το αφιέρωσε. «Κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι, θυμώνει και μου λέει: «Μπαμπά, πάλι φεύγεις;». Τώρα δεν καταλαβαίνει πολύ, αλλά θα το καταλάβει στο μέλλον». Μάλιστα πρόσθεσε πως για τον Σουάρες πως «το αξίζει όσο και εγώ...». Παράλληλα ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα αναδείχθηκε και κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος.

http://www.youtube.com/embed/0HQxRv4srRU

Παράλληλα ο Νεϊμάρ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Νοτιοαμερικανός παίκτης του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας Σουάρες και Χάμες Ροντρίγκες. Καλύτερος προπονητής της χρονιάς ήταν -επίσης αναμενόμενα- ο Λουίς Ενρίκε ο οποίος δεν έδωσε πάντως το «παρών» αφού είναι γνωστό πως δεν είναι το... καλύτερό του αυτές οι εκδηλώσεις. Καλύτερος τερματοφύλακας επιλέχθηκε ο Κλαούντιο Μπράβο.

Από την πλευρά της η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε από την απονομή με τρία βραβεία στις... αποσκευές της, το ένα εξ αυτών και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης στις προτιμήσεις των φιλάθλων! Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν αναδείχθηκε ο Σέρχιο Ράμος, ενώ καλύτερος μέσος ο Χάμες Ροντρίγκες.

Σάρωσε τα βραβεία η Μπάρτσα, κορυφαίος παίκτης ο Μέσι