MENU

Είναι από τις ιστορίες που σπάνια συναντάς. Τα παραδείγματα ελάχιστα. Πατέρας και γιος να συνεργάζονται στην ίδια ομάδα, από διαφορετικό ωστόσο μετερίζι. Ο ένας από το πόστο του προπονητή, ο άλλος από αυτό του ποδοσφαιριστή. Στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου, στην Καλλιθέα μεταξύ του Εθνικού και του Ηρακλή, ο πατέρας, Αλέκος Βοσνιάδης, συνυπήρξε για πρώτη φορά επαγγελματικά με τον υιό, Παναγιώτη.

Η ιστορία είχε... κέφια. Η παρθενική τους επαγγελματική συνύπαρξή είχε μπόλικο σασπένς, αλλά και... happy end. Η αναμέτρηση του Εθνικού με τον Ηρακλή, οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί με το γκολ του Χρήστου Ρόβα στο 120' στα πέναλτι, με τις δύο ομάδες να εκτελούν συνολικά 19 σουτ από την... άσπρη βούλα.

Προς το τέλος της διαδικασίας και αφού, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, αν και τερματοφύλακας ανέλαβε να εκτελέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του πέναλτι. Εστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Εθνικού και "καπάκι" απέκρουσε το πέναλτι του Ρομάνο, πριν ο Περόνε, ευστοχήσει, χαρίζοντας το... εισιτήριο της πρόκρισης στον Ηρακλή.

"Ηταν η πρώτη φορά που ανέλαβα να εκτελέσω πέναλτι. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι και πολλά. Το μόνο που θέλεις είναι να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό έκανα και ευτυχώς ήμουν τυχερός και σκόραρα", τονίζει στο SDNA, o 29χρονος τερματοφύλακας, που εξηγεί και το πόσο ψυχοφθόρα είναι αυτή η διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας των πέναλτι για έναν τερματοφύλακα: "Είναι ότι χειρότερο. Γνωρίζεις πως για να αυξηθούν οι πιθανότητες πρόκρισης πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία απόκρουση. Θέλει καλή συγκέντρωση, ηρεμία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου", καταλήγει.

Πως βίωσε όμως την εμπειρία αυτή, ο πατέρας και προπονητής του, Αλέκος Βοσνιάδης, από την άκρη του πάγκου; "Σίγουρα ήταν κάτι ιδιαίτερο και για εμένα, αλλά και για τον Παναγιώτη", μας λέει και συνεχίζει: "Η σχέση πατέρα και γιου, είναι ιερή, αναλλοίωτη, αλλά μένει έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Η σχέση την ώρα της προπόνησης, την ώρα του αγώνα είναι επαγγελματική. Εγώ δεν μίλησα καθόλου στον Παναγιώτη πριν τον αγώνα, άφησα να το κάνει μόνο ο κ. Γκιζέλης (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων). Σίγουρα, η εξέλιξη και ο τρόπος που πήραμε την πρόκριση, ήταν μια έξτρα χαρά για εμένα, αλλά αυτό που μετράει είναι η ομάδα".

Ο Παναγιώτης Βοσνιάδης, αναφέρθηκε και αυτός σε αυτή την ιδιαίτερη σχέση που καλείται να διαχειριστεί. "Να πω την αλήθεια, κανείς από τους δυο μας δεν ήθελε να συμβεί αυτό (γέλια). Εντάξει, το ποδόσφαιρο, δεν αλλάζει, είναι κι αυτό κάτι που μπορεί να συμβεί. Στις πρώτες προπονήσεις μου φάνηκε κάπως περίεργο, αλλά πλέον συνηθίσαμε, οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι και δεν αλλάζει το παραμικρό".

Κλείνοντας, την ιδιαίτερη και συνάμα διαφορετική αυτή συνέντευξη, ρωτήσαμε αμφότερους, για τον νέο Ηρακλή, τους στόχους της ομάδας, αλλά και το επίπεδο ετοιμότητάς της με βάση της πολλές μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας, απάντησε: "Είμαστε μία ομάδα με πλούσιο υλικό. Θέλουμε χρόνο για να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως τον πραγματικό Ηρακλή θα τον δούνε όλοι στην έναρξη του πρωταθλήματος". Με τη σειρά του ο Αλέκος Βοσνιάδης, είπε: "Γνωρίζουμε πολύ καλά πού είμαστε. Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία και μετά από 15 ημέρες άλλαξε. Δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για να είναι η ομάδα έτοιμη στο πρωτάθλημα και θα είναι. Τώρα είναι ώρα μόνο για δουλειά, όχι για λόγια".

Αλέκος και Παναγιώτης Βοσνιάδης: Ηρακλής με... οικογενειακή υπογραφή!