MENU

Η Επισκοπή κατέλαβε την τρίτη θέση στον Νότιο όμιλο της Football League και την νέα σεζόν, θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της B΄Εθνικής.

Ο Γιώργος Δήμιζας, που στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στην Κύπρο σε 13 αγώνες με την Αναγέννηση Δερύνειας μίλησε στο SDNA, για την σημαντική συμβολή που είχε στην πορεία των Κρητικών, το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 αλλά και για την επιθυμία του να ξαναγωνιστεί στο μέλλον στην Super League. 

Η Επισκοπή ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Football League στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της πετυχημένης πορείας;

«Αυτό που πιστεύουμε όλοι. Ήταν το καλό κλίμα που είχαμε μεταξύ μας, ότι καταφέραμε και δέσαμε και καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε γρήγορα, λόγω των δύσκολων συνθηκών στα θέλω του προπονητή. Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο, το ότι είχαμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, άρα υπήρχε μεγάλο κίνητρο από όλους μας. Αυτά θεωρώ συν του ότι ο καθένας μας διψούσε για ατομική διάκριση και όλο αυτό βγήκε σε ομαδικό».

Στον Νότιο όμιλο που συμμετείχατε υπήρχαν ιστορικές ομάδες όπως η Καλαμάτα και η Ρόδος, που καταφέρατε να κοιτάξετε στα μάτια. Αυτό ήταν κάτι που πιστεύατε ότι δηλαδή μπορείτε να χτυπήσετε αυτές τις ομάδες;

«Σίγουρα πριν να αρχίσει το πρωτάθλημα επειδή ήταν έτσι οι συνθήκες, δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε από τις άλλες ομάδες. Δεν  υπήρχαν φιλικά ήταν πρωτόγνωρη η κατάσταση. Ξέραμε ότι υπήρχαν ομάδες, όπως η Ρόδος, η Καλαμάτα, το Αιγάλεω που είχαν μεγάλα μπάτζετ και μεγάλους παίκτες, αλλά θεωρούσαμε ότι βήμα-βήμα, θα βελτιωνόμασταν εμείς και θα καταφέρναμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το ότι καταφέραμε απέναντι σε αυτές τις μεγάλες ομάδες, να ανταποκριθούμε καλά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και έδειξε το τι καλή δουλειά έκανε η Επισκοπή αυτή τη χρονιά». 

Ήρθες στην ομάδα την χειμερινή μεταγραφική περίοδο από την Κύπρο όπου και αγωνιζόσουν στο ξεκίνημα της σεζόν. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην απόφαση αυτή;

«Εγώ μετά το πέρασμα από την Κύπρο, όπου και είχα αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μου τότε, αλλά είδα ότι το πλάνο, δεν ήταν έτσι όπως το περίμενα και έψαχνα κάποια άλλη ομάδα. Η Επισκοπή τότε με είχε πάρει τηλέφωνο και μου ανέλυσε το πλάνο της σχετικά με το τι ήθελε να κάνει. Αυτό με ενδιέφερε πολύ και για αυτό προτίμησα και πήγα στην Επισκοπή. Ήταν κι ένας λόγος, ότι ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα». 

Το ότι όπως είπες είχε παίξει σε όλα τα παιχνίδια στην Κύπρο, στην ομάδα όπου και βρισκόσουν ήταν κάτι θετικό, αυτό για εσένα για μετά;

«Σίγουρα, το ότι εγώ είχα ρυθμό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα και θεωρώ ότι ήταν και αβαντάζ, στο να με επιλέξει κάποια ομάδα, καθώς όλες οι ομάδες δεν είχαν ρυθμό και εγώ σαν παίκτης είχα αρκετά παιχνίδια στα πόδια μου. Για εμένα μου ήταν πολύ εύκολο και να προσαρμοστώ και να μπορέσω να μπω κατευθείαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς». 

Όταν ήρθες στην ομάδα τι κλίμα συνάντησες;

«Αυτό που διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή ήταν πως πρόκειται για μια ομάδα οργανωμένη και ότι όλοι όσοι δούλευαν στον σύλλογο πάλευαν καθημερινά, να κυλάνε όλα όσο το δυνατόν πιο σωστά και ποδοσφαιρικά γίνεται». 

Θα συνεχίσεις στην ομάδα και την νέα αγωνιστική περίοδο ή ακόμα δεν έχεις αποφασίσει και εξετάζεις και άλλες περιπτώσεις;

«Έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα με την ομάδα. Ωστόσο έχω και κάποιες άλλες περιπτώσεις , τις οποίες και εξετάζω μαζί με τον εκπρόσωπο μου, με τον οποίο μιλάω συνέχεια. Θα περιμένουμε για να κάνω το καλύτερο δυνατό για εμένα».

Αν δεν κάνω λάθος έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά στην Β΄Εθνική με την Παναχαϊκή. Το ενδεχόμενο ότι από την νέα σεζόν η Επισκοπή, θα παίζει στην Super League 2 αυτό είναι κάτι, το οποίο σε ωθεί στο να σκέφτεσαι να μείνεις στην ομάδα…;

«Σίγουρα αυτό εννοείται είναι ένα κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή, όταν η ομάδα ανεβαίνει κατηγορία , πόσο μάλλον όταν αγωνίζεται στην Super League 2. Ωστόσο επειδή θα είναι μια κατηγορία, εντελώς διαφορετική με πολλές ομάδες, με την έννοια ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός...».

Παρότι εντάχτηκες στην ομάδα στο β΄ μισό της σεζόν εν τούτοις κατάφερες να αγωνιστείς σε 14 αγώνες και να κρατήσεις το μηδέν σε 7 από αυτούς. Αυτό πόσο βοήθησε και εσένα, αλλά και την ομάδα;

«Για εμένα ατομικά κάθε χρονιά, ο προσωπικός μου στόχος είναι να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο παθητικό και ανέπαφες εστίες, γιατί με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι βοηθάω στο 100% την ομάδα μου. Αλλά εννοείται πως πάντα η δουλειά είναι ομαδική. Όλα ξεκινάνε από τον πιο μπροστά παίκτη. Όταν κάνουμε όλοι καλά τη δουλειά μας, η ομάδα έχε αυτά τα αποτελέσματα και για αυτό είμαι χαρούμενος, που η Επισκοπή είχε την δεύτερη καλύτερη άμυνα στον Νότιο όμιλο και τρίτη γενικά στην Football League από τις 20 ομάδες». 

Το γεγονός ότι είχες ξαναγωνιστεί στην Football League με την Καβάλα ήταν κάτι, που για εσένα έκανε κάπως πιο εύκολα τα πράγματα;

«Εννοείται πως και την χρονιά που αγωνίστηκα στην Καβάλα, το πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο εννοείται κάτι που φάνηκε κιόλας . Ωστόσο κάθε χρονιά αποτελεί έξτρα κίνητρο, για κάθε αθλητή, για κάτι διαφορετικό. Οπότε δεν θα έλεγα ότι ήταν πιο εύκολο, γιατί ήταν ένα πρωτάθλημα που παίζαμε συχνά Κυριακή- Τετάρτη , συν του ότι ήμασταν η μοναδική κρητική ομάδα και ότι υπήρχαν συνέχεια ταξίδια, κάτι που ήταν δύσκολο για εμάς». 

Η Επισκοπή τερμάτισε τρίτη πίσω από την Καλαμάτα και την Ρόδο. Θα μπορούσε να είχε καταφέρει κάτι καλύτερο;

«Σίγουρα οι δυνατότητες της ομάδας έδειξαν ότι είναι πολύ ψηλές και θεωρώ ότι σε ένα νορμάλ πρωτάθλημα, όπου τα ματς θα ήταν Κυριακή – Κυριακή, θα είχες περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, πιο πολύ χρόνο να δουλέψεις να αναλύσεις τον αντίπαλο θεωρώ ότι ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες. Οπότε θα πω ότι η 3η θέση ήταν κάτι πολύ καλό για εμάς».

Όλες αυτές οι συνθήκες που ζήσατε φέτος, με όλη αυτή την κατάσταση του κορωνοϊού σας επηρέασαν κάπως ή καταφέρατε να βρείτε έναν τρόπο, να το αντιμετωπίσετε όλο αυτά;

«Εντάξει εννοείτε πως ήταν περίεργο, γιατί όταν κάθε εβδομάδα κάνεις προπόνηση και μαθαίνεις ότι δεν θα αρχίσει και όταν τελικά άρχισε ήταν περίεργη η κατάσταση και δεν ήξερες πως θα είναι. Εννοείται πως τον αθλητή τον επηρεάζει γιατί δεν μπορεί να σταματάει και να ξεκινάει συνέχεια αυτό που κάνει. Άρα όπως είπα και πριν το καλό κλίμα και ότι είχαμε πολύ όρεξη να δουλέψουμε ήμασταν δηλαδή σαν οικογένεια αυτό ήταν το όπλο μας, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στο να μπορέσουμε να τις ξεπεράσουμε και να ανταπεξέλθουμε σε αυτές και να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα».

Η νέα χρονιά θα βρει την Επισκοπή να αγωνίζεται  στην Super League 2. Μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό  ρόλο όπως και στην Football League; 

«Το αν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις που θα γίνουν από τον κορμό που θα μείνει και από τις υπόλοιπες ομάδες. Θεωρώ ότι το επίπεδο, θα είναι πολύ υψηλό, σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω ότι θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα».

Το γεγονός ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, θα γίνει σε δύο ομίλους, πως σου φαίνεται;

«Από την στιγμή που υπάρχει μεγάλος αριθμός ομάδων, δεν γινόταν αλλιώς. Θεωρώ ότι θα υπάρχει πολύ ανταγωνισμός σε Βορρά και Νότο. Πάντα μου αρέσει να υπάρχει ένα ενιαίο πρωτάθλημα σε όλη την Ελλάδα, καθώς σημαίνει ότι τότε εκπροσωπείται από τις καλύτερες ομάδες της περιόδου, αλλά και αυτό το ότι χωρίζεται σε δύο ομίλους θα έχει την δική του αίγλη, καθώς θα έχει γειτονικά ντέρμπι και θα είναι πολύ ωραίο». 

Μου είπες πριν ότι έχεις κάποιες προτάσεις. Αυτές οι προτάσεις είναι από ομάδες της Super League 2;

«Με έχουν πλησιάσει κάποιες ομάδες της Super League 2. Ο στόχος μου, σε περίπτωση που δεν παραμείνω στην Επισκοπή είναι να αγωνιστώ σε μια από τις ιστορικές ομάδες της Super League 2, που θα έχει υψηλούς στόχους, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσω μαζί με τον εκπρόσωπό μου, εφόσον  υπάρξει μια τέτοια πρόταση». 

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τελείωσε η χρονιά στην Football League. Εσύ ποιο πιστεύεις ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έκανες;

«Για εμένα τα δύο μου καλύτερα παιχνίδια, αν έπρεπε να διαλέξω τρία παιχνίδια ήταν τα δύο ματς με το Αιγάλεω μέσα-έξω, όπου και θεωρώ ότι έκανα πολύ καλή εμφάνιση αλλά και στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Νίκη Βόλου. Στο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω και στο εκτός έδρας με την Νίκη Βόλου είχαμε έρθει 0-0, ενώ στο εκτός έδρας με το Αιγάλεω είχαμε κερδίσει με 1-3».

Αυτό το πέρασμα σου από την Κύπρο, αλλά και το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική ως ερασιτεχνική, αλλά και ως επαγγελματική κατηγορία αυτές οι εμπειρίες σε έκαναν να νιώθεις ανάλαφρος όταν αγωνιζόσουν…;

«Εννοείται αυτό. Για τον τερματοφύλακα είναι πολύ καλό να ξέρει την κατηγορία… Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό για τον τερματοφύλακα να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και να είναι όλο πιο σίγουρος. Ειδικά όταν το συνδυάζει με καλές προπονήσεις. Και στην Καβάλα και στην Επισκοπή τώρα είχα πολύ καλούς προπονητές τερματοφυλάκων. Τον Νίκο Σουμουλίδη στην Καβάλα και τον Γιώργο Χαρλαύτη στην Επισκοπή, οπότε και αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό για έναν τερματοφύλακα, πέρα από τα παιχνίδια, να κάνει σωστή δουλειά και στο ατομικό κομμάτι». 

Συμφωνείς με την κατάργηση της Football League και το να υπάρχουν πλέον δύο επαγγελματικές κατηγορίες;

«Ναι. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο στην χώρα μας, δεν μπορεί να στηρίξει εύκολα αυτό το μοντέλο, με τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς υποβαθμίζει πολύ την Γ΄Εθνική την Ερασιτεχνική που ήταν η οποία ήταν πολύ σοβαρή κατηγορία και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική, στο να βγαίνουν ταλέντα αλλά και να ανεβαίνουν ιστορικές ομάδες από την επαρχία. Επίσης θεωρώ ότι η Β΄Εθνική αποκτά πλέον μεγαλύτερο νόημα…». 

Στο παρελθόν είχες αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία, ως παίκτης της Νίκης Βόλου. Θα ήθελες κάποια στιγμή στο μέλλον, να ξαναγωνιστείς στην Super League;

«Προφανώς αυτό είναι η φιλοδοξία, κάθε ποδοσφαιριστή, ειδικά επαγγελματία. Το να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο είναι πάντα στόχος. Είναι κάτι που κι εγώ ο ίδιος προσωπικά εννοείται πως το θέλω».

Αυτό το πέρασμα που έχεις κάνει μέχρι τώρα από τις χαμηλές κατηγορίες μπορεί να αποτελέσει την βάση, προκειμένου να μπορέσεις κάποια στιγμή να παίξεις στην μεγάλη κατηγορία…;

«Ναι. Θεωρώ ότι το να παίζω σε αυτές τις κατηγορίες και να γεμίζω από παιχνίδια και εμπειρίες θεωρώ ότι είναι το σκαλοπάτι για εμένα είτε αυτό να γίνει με κάποια μεταγραφή, είτε να μπορέσω με μία ομάδα Β΄Εθνικής, να κάνω το άλμα στην μεγάλη κατηγορία»

Από το Euro που πέρασε εσένα ποιος ήταν ο τερματοφύλακας που σου άρεσε αρκετά;

«Μου άρεσε πάρα πολύ ο Σμάιχελ της Δανίας. Είναι πάρα πολύ σίγουρος για ότι κάνει. Είναι σταθερός και εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Επίσης πολύ εντύπωση μου έκανε ο Ζόμερ της Ελβετίας. Όσον αφορά τον Ντοναρούμα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και μέσα στους κορυφαίους σίγουρα και θεωρώ και ο Πίκφορντ, τον οποίο δεν τον εκτιμάνε όσο θα έπρεπε πιστεύω…»

Δήμιζας: «Στόχος μου να αγωνιστώ στην Super League, μέσα στους κορυφαίους ο Ντοναρούμα»
EVENTS