MENU


Τρία είναι τα βασικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην έως τώρα μίνι προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο. 

Το πρώτο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την εντυπωσιακή συμπαράσταση και τις εκδηλώσεις λατρείας των φίλων της ομάδας προς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές. 

Οπου κι αν πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στην πανέμορφη Μεγαλόνησο, σε κάθε βήμα, από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή έως την κάθε προπόνηση και τα φιλικά, πρασινίζει ο τόπος! 

Η ιαχή «η Κύπρος είναι πράσινη Παναθηναϊκέ» δονεί την ατμόσφαιρα παντού κι εκεί ακριβώς είναι που συνειδητοποιείς ότι όσα βλέπουν τα μάτια μας κι ασφαλώς βιώνει στο πετσί της η ομάδα, δεν συμβαίνουν στη… Λεωφόρο ή στον… Βόλο, αλλά στην Κύπρο. 

Αποκλειστικά από Κύπριους Παναθηναϊκούς. Εντυπωσιακό πραγματικά. 

Το δεύτερο δεδομένο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται άμεσα μεταγραφική ενίσχυση. Ποιοτικές πινελιές. Οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν παίρνει αποφάσεις χωρίς να τσεκάρει κάθε λεπτομέρεια για τους παίκτες που του «γυαλίζουν», πλην όμως το ποιοτικό βάθος είναι κυρίαρχο ζητούμενο ακόμα και για τις προπονήσεις.

Οφείλουμε να το επισημάνουμε, όσο ευχάριστη κι αν είναι η εικόνα των πιτσιρικάδων, του Σιδερά, του Κυριόπουλου, του Συμεωνίδη και του Κρυπαράκου. Η εξέλιξή τους είναι σημαντική διαδικασία για το σύλλογο, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. 

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για πρωτάθλημα και χρειάζεται έτοιμους παίκτες που θα έρθουν και θα συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ, μετά τις αναπάντεχες απώλειες (κυρίως του Αϊτόρ) και τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

Η περίπτωση του 29χρονου διεθνούς (Μουντιαλικού) Ιρανού εξτρέμ της Φέγενορντ, Αλιρεζά Τζάνμπας, δεν περνάει απαρατήρητη από το τριφύλλι. Δεν είναι όμως η μοναδική που έχει προταθεί και εξετάζεται.  

Εχει ελκυστικό πακέτο ο Ιρανός και αρκετά από τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς για να ενισχυθούν τα άκρα της μεσαίας γραμμής. 

Γα τον 23χρονο Φινλανδό επιτελικό μέσο, Ονι Βαλακάρι, που «έλαμψε» στο φιλικό της Κυριακής του Παναθηναϊκού με την πρωτοπόρο του κυπριακού πρωταθλήματος, Πάφο, το αριστερό του πόδι είναι, πράγματι, εντυπωσιακό, όπως κι η αντίληψη του χώρου και τα περιθώρια εξέλιξής του, αλλά η Πάφος αξιώνει ποσό ανώτερο των 2 εκατ. ευρώ στους υποψήφιους «μνηστήρες» για να τον παραχωρήσει. 

Είναι μεγάλο το νούμερο για να μπει μία ελληνική ομάδα σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τέτοια ποσά στο τραπέζι. Ιδωμεν.

Το τρίτο δεδομένο της έως τώρα προετοιμασίας, αφορά την τριπλέτα των Σλοβένων που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Η νοοτροπία των Σπόραρ, Τσέριν και Μπερνάρ είναι η ενδεδειγμένη. 


Δεν «λουφάρουν», είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε φιλικό ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου κι έχουν τη σωστή προσέγγιση και νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας παίκτης του Παναθηναϊκού. 

Ειδικότερα για τον Βέρμπιτς είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα η πλήρης αξιοποίησή του κι απ’ τα δείγματα γραφής που έχουμε δει στην Κύπρο φαίνεται ότι θα τον δούμε μεταμορφωμένο προς το καλύτερο στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν. 
 

Η πράσινη τρέλα στην Κύπρο, η ανάγκη για μεταγραφές και ο Βέρμπιτς που.... έρχεται!