Την τρίτη της νίκη σε τέσσερα ματς πέτυχε η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ αν και ίδρωσε, όμως παραμένει κάτω από την τρομερή, Ρεάλ Σοσιεδάδ, που έκανε το 4x4. Οι Κόκκινοι Διάβολοι, με βασικό τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έπαιξαν στο μισό γήπεδο, έκαναν δεκάδες τελικές, είχαν δοκάρι με τον Καζεμίρο, όμως μέχρι τις καθυστερήσεις έπεφταν πάνω στον εκπληκτικό τερματοφύλακα, Ουζόχο, ο οποίος έβαζε το ένα stop μετά το άλλο, κυρίως στον Ράσφορντ. Οι Κύπριοι ήταν εξαιρετικοί τακτικά και δεν άφηναν φτηνές ευκαιρίες, αλλά λύγισαν στο φινάλε όταν ο ΜακΤόμινεϊ με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.
Η Γιουνάιτεντ πήγε στους 9 βαθμούς στο Group E και χρειάζεται να δούμε κάτι αδιανόητο τις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να αποκλειστεί από την Σέριφ. Το club από την Υπερδνειστερία ηττήθηκε με 3-0 από την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν, αποτέλεσμα που έστειλε τους Βάσκους στα νοκ-άουτ αφού μάζεψαν 12 βαθμούς σε 4 ματς. Σόρλοθ, Σαλγέρο και Ναβάρο πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Ιμανόλ Αλγουαθίλ.
Απίστευτη τετραπλή ισοβαθμία στον 6ο όμιλο
Απίστευτα πράγματα βλέπουμε σε αυτό το group καθώς μετά από 4 αγωνιστικές, 4 ομάδες ισοβαθμούν στους 5 βαθμούς. Η Λάτσιο προηγήθηκε αλλά έμεινε με δέκα και παραχώρησε τελικά ισοπαλία 2-2 στην Στουρμ Γκρατς σε ένα ματς που είχε και 10 κίτρινες κάρτες, ενώ ισόπαλες με το ίδιο σκορ αναδείχθηκαν Φένενορντ και Μίντιλαντ. Σημαντική νίκη για την Λουντογκόρετς με το 2-0 κόντρα στην Ελσίνκι, με την οποία έμεινε στο +3 από την Ρόμα, που νωρίτερα έμεινε στο 1-1 με την Μπέτις.
Με τον Τάσο Μπακασέτα να δίνει δύο ασίστ, η Τραμπζονσπόρ έριξε… τρελή 4άρα στην Μονακό (4-0) και αφού είναι από πάνω της στην ισοβαθμία, ανέβηκε στη 2η θέση, κάτω από την Φερεντσβάρος, που λύγισε με 2-1 εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League:
1ος όμιλος
Αϊντχόφεν-Ζυρίχη 5-0 (9΄ Γκουτιέρες, 15΄, 55΄ Φέερμαν, 35΄ Σανγκαρέ, 84΄ Ελ Γκάζι)
Μπόντο Γκλιμτ-Αρσεναλ 0-1 (24΄ Σακά)
2ος όμιλος
ΑΕΚ Λάρνακας-Φενέρμπαχτσε 1-2 (52΄πεν. Τρικόφσκι - 16΄ Ζοάο Πέντρο)
Ντιναμό Κιέβου-Ρεν 0-1 (49΄ Κρίστοφερ Γου)
3ος όμιλος
Λουντογκόρετς-Ελσίνκι 2-0 (39΄ Γκρόπερ, 64΄ Ρικ)
Μπέτις-Ρόμα 1-1 (34΄ Κανάλες - 53΄ Μπελότι)
4ος όμιλος
Ουνιόν Βερολίνου-Μάλμε 1-0 (89΄πεν. Νότσε)
Σεντ Ζιλουάζ-Μπράγκα 3-3 (20΄,62΄ Μπονιφάτσε, 49΄ Βανζέιρ - 15΄,36΄,41΄ Ζοάο Ολιβέιρα)
5ος όμιλος
Μάντσεστερ Γ.-Ομόνοια 1-0 (90+3΄ ΜακΤόμινεϊ)
Σοσιεδάδ-Σερίφ 3-0 (45+1΄ Σέρλοτ, 66΄ Ντιέγκο Ρίκο, 81΄ Ναβάρο)
6ος όμιλος
Λάτσιο-Στουρμ Γκρατς 2-2 (45΄πεν. Ιμόμπιλε, 71΄ Πέδρο - 56΄,83΄ Μπέβινγκ)
Φέγενορντ-Μίντιλαντ 2-2 (32΄ Τίμπερ, 49΄ Χάνκο - 16΄ Εμιλιάνο Μαρτίνες, 59΄ Σβιατσένκο)
7ος όμιλος
Ναντ-Φράιμπουργκ 0-4 (26΄ Κούμπλερ, 71΄ Γκρέγκοριτς, 82΄ Σάντε, 87΄ Γέονγκ)
Καραμπάχ-Ολυμπιακός 0-0
8ος όμιλος
Τραμπζονσπόρ-Μονακό 4-0 (44΄αυτ. Σαρ, 48΄ Βίκτορ Ούγκο, 57΄ Μπαρντί, 69΄ Τρεζεγκέ)
Φερεντσβάρος-Ερυθρός Αστ. 2-1 (24΄ Ζακάριασεν, 61΄ Σαμί Μαέ - 55΄ Στέφαν Μίτροβιτς)