Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικά λεπτά ο Μίτσελ Γκονζάλεθ για τα διαδικαστικά με τον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφει στους «ερυθρόλευκους» μετά από επτά χρόνια και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ έχει συμφωνήσει για δύο χρόνια με τους Πειραιώτες.
Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει, το βράδυ της Τρίτης ο Μίτσελ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Και εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται αύριο Τετάρτη (21/9) να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.
Ο Μίτσελ ήταν ελεύθερος από τον Οκτώβριο του 2021, όταν και απομακρύνθηκε από τη Χετάφε. Έτσι επιστρέφει στον Ολυμπιακό έπειτα από επτά χρόνια και την διετία που είχε περάσει στο λιμάνι (Φλεβ. 2013 - Ιαν. 2015).
Η πρώτη θητεία του Μίτσελ στο λιμάνι
O 59χρονος Ισπανός τεχνικός καθοδήγησε για συνολικά 90 παιχνίδια τους Ερυθρόλευκους. Ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2013 και αποχώρησε δύο χρόνια αργότερα. Με τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με διαφορά 15 και 17 βαθμών αντίστοιχα το 2013 και το 2014, ενώ στην πρώτη του σεζόν έφτασε και στο νταμπλ, στον περίφημο τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Με τα... πάνω και τα κάτω της η πρώτη θητεία του Ίβηρα κόουτς στο λιμάνι, έχοντας πάντως να επιδείξει κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες, κερδίζοντας μεταξύ άλλων Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο και Γιουβέντους. Τη σεζόν 2013-14 μάλιστα είχε φτάσει ως τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουνάιτεντ.
Την τρίτη σεζόν του ωστόσο στον Ολυμπιακό πλήρωσε τις κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και τελικά απολύθηκε τον Γενάρη του '15 μετά από μία νίκη επί του Πλατανιά, αφήνοντας τους Πειραιώτες στη 2η θέση, πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Μετά τον Ολυμπιακό διαδέχτηκε τον Μαρσέλο Μπιέλσα στη Μαρσέιγ, ενώ ακολούθησαν η Μάλαγα, η Πούμας στο Μεξικό και η Χετάφε, από την οποία απολύθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο μετά από μόλις οχτώ αγώνες όπου είχε μαζέψει μόνο έναν βαθμό η ομάδα του.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τον ερχομό του Μίτσελ και ΕΔΩ το άρθρο του Βασίλη Βέργη.