MENU

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ξεκίνησε χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη, καθώς τα φαβορί επικράτησαν (στις περισσότερες περιπτώσεις εύκολα) επί των αντιπάλων τους. Ξεχώρισαν όμως ορισμένες παίκτριες αλλά και στιγμές και το SDNA μοιράζει τα βραβεία του, κάνοντας τον απολογισμό της 1ης αγωνιστικής.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ: Πολλές ήταν οι παίκτριες που διέπρεψαν με την απόδοσή τους στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, αλλά η εμφάνιση της Νάταλι Ντέι του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, ήταν καθοριστική για να φύγει η ομάδα της με το «διπλό» από την Πετρούπολη. Η 25χρονη φόργουρντ, με καταγωγή από τους Παρθένους Νήσους, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Άρη, αφού τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους (3/3 β., 9/16 δ., 1/3 τρ.), 10 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστ σε 35:51 συμμετοχής.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ: H αναμέτρηση μεταξύ Νίκης Λευκάδας και Ολυμπιακού δεν ήταν ντέρμπι, αλλά το όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου ανήκει στην Λικέντρα Τζόνσον που... έσπασε το tendex (0.920). Η 26χρονη σέντερ του Ολυμπιακού σημείωσε 21 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και μοίρασε μία ασίστ σε 30:27 συμμετοχής, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Η αναμέτρηση Άρης Πετρούπολης - Κρόνος Αγ. Δημητρίου ήταν το μοναδικό ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, αφού κρίθηκε στο τελευταίο 1,5 λεπτό. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να θεωρηθεί το καλύτερο σενάριο εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, που όλοι οι φίλαθλοι αναμένουν να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: H Λευκάδα θα αποτελούσε αναμφισβήτητα ειδυλλιακό τοπίο για οποιονδήποτε σκηνοθέτη και την Κυριακή (11/10) φιλοξένησε μια ιστορική αναμέτρηση, καθώς η τοπική Νίκη αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 Κατηγορία, έχοντας ως αντίπαλο τον Ολυμπιακό που επανεμφανίστηκε στο γυναικείο μπάσκετ μετά από πολλά χρόνια απουσίας και είχε στο πλευρό του πολλούς φίλους της ομάδας.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΗΝΙΚΑ: Ο «Τάφος του Ινδού» μετονομάστηκε σε «Παύλος Γιαννακόπουλος» και γέμισε για ακόμα μια χρονιά, με τους φιλάθλους, μέσα στους οποίους βρίσκονταν και αρκετά παιδιά, να δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Οι «πράσινες» μάλιστα πανηγύρισαν τη νίκη τους απέναντι στον Πρωτέα Βούλας (74-60), έχοντας ως κορυφαία τη Λολίτα Λύμουρα με 14 πόντους (4/5 δ., 2/6 τρ.) και 10 ασίστ.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2015-2016.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: O Αθηναϊκός «ομόρφυνε» την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού η εμφάνισή του θύμισε κάτι από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Επικράτησε εύκολα επί της Τερψιθέας (60-88) με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κεχαγιά που μέτρησε 22 πόντους (7/7 β., 6/10 δ., 1/6 τρ.), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα).

ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Οι παίκτριες του Άρη Πετρούπολης, ο οποίος αγωνίζεται μόνο με Ελληνίδες, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, αφού προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά οι κακές τους επιλογές στις τελευταίες επιθέσεις του αγώνα και η αστοχία τους πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ. (3/19) τις στέρησαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη.

Τo πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Παναθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας 74-60

Ιπποκράτης-ΠΑΟΚ 53-77

Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Άρης Πετρούπολης-Κρόνος Αγ. Δημ. 64-70

Νίκη Λευκάδας-Ολυμπιακός 55-74

Τερψιθέα-Αθηναϊκός 60-88

Τα όσκαρ της πρεμιέρας της Α1 Γυναικών