Ο Δικέφαλος κατέκτησε το πέμπτο του Κύπελλο στην ιστορία του τμήματος γυναικών στο χάντμπολ, σε ένα παιχνίδι που ναι μεν ξεκίνησε αρκετά αμφίρροπα, ωστόσο η εμπειρία των αθλητριών του Δημήτρη Πελεκίδη, τους χάρισε ακόμη ένα τρόπαιο, διατηρώντας τα κεκτημένα τους.
Η Βέροια στην παρθενική της εμφάνιση σε final 4 Κυπέλλου πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, αλλά στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις, με τις «ασπρόμαυρες» να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να τις «ζορίζουν» αμυντικά και επιθετικά. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, οι γηπεδούχες προσπάθησαν για την ανατροπή, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διαχειριστεί ψύχραιμα το προβάδισμα του και πήρε τη νίκη.
Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχες πήραν μικρό προβάδισμα, προηγούμενες αρχικά με 10-7 και 8-12 με το τέρμα της Βασιλειάδου. Με τις Μπελέσκα και Γκάτζιου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 14-13 και με τη Χατζηπαρασίδου, πέρασε μπροστά στο σκορ, μετά από ώρα, για το 17-16. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 18-18 δείγμα και της ανταγωνιστικότητας του πρώτου μέρους στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το Δικέφαλο να παίρνει προβάδισμα 3 τερμάτων (18-21). Η Βέροια μπήκε πιο νωθρά στο παιχνίδι, σε σχέση με το πρώτο 30λεπτο, χωρίς να βρίσκει λύσεις επιθετικά. Οι φιλοξενούμενες ανέβασαν τη διαφορά στο +4 (19-23) με την Εμμανουηλίδου να πετυχαίνει τέρμα και να μειώνει μετά από ώρα, σε 20-23. Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγαλύτερο προβάδισμα, με 20-25 με τη Βέροια να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι Ζενέλι και Σάμπα, λίγο πριν το τέλος έριξαν τη διαφορά στο -2, 23-25, η Μπελέσκα όμως έβαλε ένα κρίσιμο σουτ, δίνοντας αέρα στην ομάδα της κι έτσι ο Δικέφαλος πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο στη συλλογή του.
Βέροια 2017 – ΠΑΟΚ: 24-26
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-4, 10-8, 14-11, 16-15, 18-18 (ημχ.) 18-19, 19-21, 19-22, 20-24, 21-25, 24-26
ΒΕΡΟΙΑ 2017 (Παυλίδης): Κερλίδη, Εμμανουηλίδου 1, Τζούρισιτς 2, Καραμπατζάκη, Ανθίτση, Καμπόιμ, Ζενέλη 3, Κωστοπούλου 5, Ανδρονικίδου, Γεωργιάδου, Χοτοκουρίδου, Καμπά 8, Λύτρα, Νούσια 3, Βασιλειάδου 1, Νταβίντοβιτς 1
ΠΑΟΚ Mateco (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 6, Μπατζαρακούδη, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Παναγιωτίδου 1, Κουκμίση, Μπελέτσκα 6, Στογιάνοβιτς, Σεβδίλη, Κατσούνη, Νίκολιτς 1, Καραχαρίση, Γιοβανόνσκα 3, Καιβκόβα, Γκάτζιου 9 Διαιτητές: Παπαματθαίου-Χρηστίδη, Δίλεπτα: 7-8 Πέναλτι: 4/5- 6/6