MENU

Έναν αριθμό που για όλους εμάς εδώ στο πορτοκαλί site έχει αξία, διότι επιβεβαιώνει τις υποψίες όλων: Ότι το site είναι κουφό. Δεν ακούει από στριγκλιές, δεν υπακούει σε εντολές, δεν αλλάζει πλεύση ανάλογα με τις νομικές ή φυσικές απειλές.

Το κοντέρ έγραψε 4.200.000 ξεχωριστούς επισκέπτες στις 31 μέρες του Αυγούστου. Δεν υπάρχει ελληνικό site που να έχει καν πλησιάσει αυτούς τους αριθμούς σε 4,5 χρόνια λειτουργίας. Ίσως αυτό δίνει κι ένα στίγμα για το που θα βρίσκεται το Μέσο όταν με το καλό διπλασιάσει ή τριπλασιάσει τα χρόνια λειτουργίας του.

Έχοντας απέναντί του ολόκληρο το παραποδοσφαιρικό σύστημα όχι μόνο δεν πληγώθηκε, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά πέταξε ακόμα ψηλότερα και «τρύπησε» τον ουρανό!

Χωρίς ώθηση από το Facebook, απόρροια της επίθεσης που δεχθήκαμε από... μουτζαχεντίν τον Δεκέμβριο, χωρίς ισχυρούς διαδικτυακούς συμπαίκτες, χωρίς να ανήκουμε σε κάποια μεγάλη μιντιακή ομπρέλα. Δεν είναι αιχμή αυτό. Είναι η πραγματικότητα.

Έχουμε όμως κάτι unique. Το πιο πιστό κοινό στην Ελλάδα. Ο δικός μας 12ος παίκτης είναι εκεί στις χαρές (aka αποκλειστικότητες, οξεία κριτική σε ιερές αγελάδες) αλλά είναι και στις λύπες (λάθος εκτιμήσεις, γκάφες). Κι όπως συμβαίνει σε μια σχέση πάθους, υπάρχουν ημέρες αγάπης για τις πρωτογενείς ειδήσεις, μίσους όταν σχολιάζουμε αρνητικά κάτι που αγαπούν, εκτίμησης όταν κριτικάρουμε αυτούς που δεν αγγίζει κανείς, γκρίνιας για τα σχόλια, απειλών για... χωρισμό όταν δεν λέμε αυτό που θέλουν να ακούσουν για ένα πέναλτι, ένα φάουλ.

Όλα είναι αποδεκτά, όλα είναι στο πρόγραμμμα. Δεν δηλώνουμε άσφαλτοι που λέει κι η Άντζελα. Αντιθέτως. Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, παθιαζόμαστε με τα σπορ, κι όταν έχεις πάθη κάνεις λάθη.

Δεν εκτελούμε όμως συμβόλαια «θανάτου» όπως περιθωριακά Μέσα που νόμιζαν ότι μπορούν να γίνουν SDNA. Ούτε... πετάμε χαρταετό σε ειδήσεις για δίκες, εγκληματικές οργανώσεις, συμμορίες, ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, κλειστές κάμερες, στημένους διαιτητές.

Κάπως έτσι φτάσαμε γρήγορα στο ένα εκατομμύριο ξεχωριστούς επισκέπτες, μετά στα δύο, στα τρία, εν τέλει στα τέσσερα. Κόντρα... όχι σε όλους και σε όλα. Αλλά σε αδιάκοπη λάσπη από ποινικά διωκόμενους που έγινε βενζίνη επιτυχίας. Συνειδητά δεν απαντήσαμε σε ποστ από γκάνγκστερ, σε ανακοινώσεις, σε φοβέρες. Γιατί; Επειδή ήταν παράσημο...

Κι επειδή βασικά αποδείκνυαν μόνοι τους αυτό που ξέρουν όλοι. Πόσο μεγάλο, πόσο δυνατό νιώθουν ότι είναι το SDNA ώστε να αποτελεί must ακόμα και για όσους αγαπούν να το μισούν. Αρκεί μια βόλτα κάτω από τα άρθρα για να διαπιστώσουν ότι η διαδραστικότητα του Μέσου είναι η μεγαλύτερη στη χώρα με υπερτριπλάσιο αριθμό comments έναντι και του μεγαλύτερου ενημερωτικού portal.

Αν είχαν καμία αμφιβολία, είπαμε σήμερα να τους τη λύσουμε: 4.200.000 unique visitors τον Αύγουστο.

Ο Αύγουστος του 2019 ήταν ο ομορφότερος των 4,5 ετών της ζωής μας. Ο μήνας που πιστοποίησε τη γιγάντωση του SDNA. Γιατί εσείς, οι 4,2 εκατομμύρια αναγνώστες του SDNA, είστε εδώ επειδή ΕΣΕΙΣ το επιλέγετε.

Αναρωτιούνται εκείνοι που πολεμούν λυσσαλέα το SDNA πώς έχουμε καταφέρει αυτό το μικρό ή

μεγάλο θαύμα να ταξιδεύουμε τόσο μακριά με τόσο κόντρα τον καιρό.

Η απάντηση είσαι ΕΣΥ. Ο αναγνώστης του SDNA. Εσύ, ο ανυπότακτος και ανυπάκουος, που μπαίνεις καθημερινά στην παρέα μας είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί μας για να δεις και την άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που γνωρίζεις ότι δεν θα δεις πουθενά αλλού.

Εμείς αυτό το εκτιμάμε. Και το ανταποδίδουμε.

Όταν γράφουμε σκεφτόμαστε ότι είσαι δίπλα μας. Όταν μιλάμε ξέρουμε ότι μας ακούς. Όταν σκεφτόμαστε, συζητάμε μαζί σου. Όταν κάνουμε μία ανάρτηση ξέρουμε ότι τη βλέπεις.

Σε κάθε αναζήτηση της αλήθειας, είμαστε η πρώτη επιλογή σου. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Αυτό μας το λες εσύ. Κι εσύ. Κι εσύ. Κι εσύ. Κι άλλοι 4,2 εκατομμύρια όπως εσύ. Που είσαι εμείς. Που είμαστε μαζί. Και είμαστε πολλοί. Πάρα πολλοί. Και τόσο ισχυροί που μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά ψεύδους και να κατανικήσουμε ορδές σκοταδιστών.

Το «ευχαριστούμε» στον κόσμο μας, δε θα είναι τυπικό. Θα το πούμε με ουσιαστικό τρόπο με την εξέλιξη του Μέσου. Διορθώνοντας λάθη, χαράσσοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας κάτι νέο, μοναδικό, μοντέρνο. Κάτι SDNA... Προσδεθείτε, το ταξίδι προς τα πέντε εκατομμύρια ξεκινά σύντομα...

SDNA: Το γαλατικό χωριό των 4.200.000 ανυπότακτων επισκεπτών το μήνα
EVENTS