MENU

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εντυπωσιακή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φοίνικα σε πρώτο και δεύτερο σετ. Η ομάδα της Σύρου προσπάθησε στο τρίτο σετ αλλά η ποιότητα του ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε.

Με το τρίποντο αυτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τους 19 βαθμούς και πάτησε κορυφή έχοντας αγώνα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Φοίνικας Σύρου βρίσκεται πλέον αρκετά πίσω αφού έμεινε στους 13 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ λειτούργησε εντυπωσιακά στο κομμάτι του σερβίς, της επίθεσης αλλά και του μπλοκ έχοντας διψήφιο αριθμό. Ένα ακόμη σπουδαίο ματς έκανε ο πασαδόρος Ουόλς που μοίραζε εκπληκτικά το παιχνίδι. Ο Φοίνικας Σύρου παρουσίασε μεγάλα προβλήματα στην υποδοχή του ενώ και τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, Στερν, Κόστα και Μιχάλοβιτς δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε φουριόζα στο ματς και προηγήθηκε με 4-2 με μπλοκ του Μπράουν. Ο Φοίνικας μείωσε στον πόντο με άσο του Κόστα αλλά η υποδοχή της ομάδας της Σύρου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 8-5 με άσο του Μπράουν. Με χαμένη επίθεση του Παπαγγελόπουλου και επίθεση του Ούντρις η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε στο 11-7 με τους φιλοξενούμενους να μαζεύουν τη διαφορά με τον Μιχάλοβιτς. 

Η διαφορά έφτασε στους έξι πόντους (19-13) με επίθεση του Κουμεντάκη. Οι Συριανοί μείωσαν στους τέσσερις πόντους (21-17) μετά από χαμένη επίθεση του Κουκλίνσκι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει σε συνθήκες σετ μπολ (24-19) με τον Ούντρις. Ο Φράγκος διατήρησε τον Φοίνικα στο σετ αλλά το χαμένο σερβίς των Συριανών έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ. 

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη πάλι με όπλο το σερβίς προηγήθηκε με 3-0 στο δεύτερο σετ με επίθεση του Κουκλίνσκι. Ο Φοίνικας έμοιαζε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 9-4 με τον Κουμεντάκη και το 12-6 με άσο του Ουόλς. 

Η διαφορά εξακολουθούσε να είναι σε υψηλά επίπεδα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάνει στο 20-11 με μπλοκ του Πετρέα και επίθεση του Ούντρις. Ο Φοίνικας μείωσε στους επτά (20-13) με τον Ουόλς με νέο άσο να δίνει προβάδισμα δέκα πόντων στον ΠΑΟΚ (23-13) με την οποία ολοκληρώθηκε το δεύτερο σετ. 

Η απόδοση του Φοίνικα ανέβηκε στο τρίτο σετ. Η ομάδα της Σύρου προηγήθηκε με δύο πόντους με τον Καπετανίδη με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 6-6 με μπλοκ του Κουκλίνσκι.

Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον ΠΑΟΚ να προσπερνά με 14-13 με μπλοκ άουτ του Κουκλίνσκι και με 15-13 με άσο του Κουμεντάκη. Με μπλοκ του Πετρέα η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε στο 21-17 με τον Φοίνικα να μειώνει σε 21-19 με πλασέ του Στερν.

Μετά από λάθος επίθεση του Ούντρις ο Φοίνικας μείωσε σε 23-22 και ισοφάρισε με μπλοκ άουτ του Καπετανίδη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο ματς μπολ με τον Κουκλίνσκι και έκλεισε το ματς με μπλοκ του Ούντρις.

Τα σετ 3-0 (25-20, 25-15, 25-23).

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 6π. (5/7επ., 1 άσσος), Πετρέας 9 (6/8επ., 3 μπλοκ), Γουόλς 5 (1/3επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Κουμεντάκης 14 (9/12π., 3 μπλοκ, 2 άσσοι, 94%υπ., 67%αρ.), Κουκλίνσκι 10 (9/20επ., 1 μπλοκ, 60%υπ., 45%αρ.), Ούντρις 15 (12/19επ., 3 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ. - 71%υπ., 64%αρ.), Σωτηρίου.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Μιχάλοβιτς 9π. (7/27επ., 2 μπλοκ), Ιερεζουέλο 2 (2/2επ.), Κόστα 4 (2/3επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Παπαγγελόπουλος, Φράγκος 3 (3/8επ.,  42%υπ., 8%αρ.), Στερν 10 (10/15επ., 23%υπ., 15%αρ.) / Καρασαβίδης (λ. - 50%υπ., 27%αρ.), Παπαλεξίου 4 (4/5επ.), Καπετανίδης 7 (7/10επ.), Παπαδόπουλος Π., Μήλης 1 (1/2επ.), Κωνσταντινίδης (λ).

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y13k3eli5wv&playlistId=v-cghthqftb789-sf

 

ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (vid)