Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έκανε τα εύκολα... δύσκολα αφού βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ. Στο τέταρτο σετ κατάφερε να σφραγίσει την πρόκριση με τον προπονητή του τριφυλλιού να δοκιμάζει πράγματα στο τάι μπρέικ.
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε θέση στην οκτάδα και πλέον περιμένει αντίπαλο. Η αντίπαλος του τριφύλλι θα προκύψει από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Μπούρσα.
Το 3-0 του πρώτου αγώνα επέτρεψε στον Απόστολο Οικονόμου να ξεκινήσει με αλλαγές τον επαναληπτικό κόντρα στην Οστάνδη. Έτσι βρήκαν θέση στο αρχικό σχήμα η Κωνσταντίνου αντί της Γκρόθες στα άκρα, η Μεταξά αντί της Χατζηευστρατιάδου στο κέντρο και η Ξηντάρα αντί της Ρόγκα.
Με παράβαση της Σβάνσβιγκ το τριφύλλι πήρε διαφορά δύο πόντων στο ξεκίνημα του πρώτου σετ με τις τυπικά γηπεδούχες να ισοφαρίζουν αμέσως. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά με δύο (10-12) με δύο σερί άσους της Παπαφωτίου.
Η Οστάνδη έχτισε σερί με τη Ντε Λέου στη γραμμή του σερβίς για το 15-12 με μπλοκ πάνω στην Κωνσταντίνου ενώ με επίθεση της Κύπριας ακραίας το τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσα για το 18-18 με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά με 20-21 και μπλοκ της Στεπανένκο. Με άουτ επίθεση της Χαντάβα η Οστάνδη έφτασε στο 23-22 και στο 24-22 με την Σβάνσβιγκ. Η ομάδα του Βελγίου κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-22 μετά από χαμένη επίθεση της Χαντάβα.
Στο δεύτερο σετ ο Απόστολος Οικονόμου ξεκίνησε με την Παπαφωτίου στην πάσα, τις Γκρόθες - Χαντάβα στα άκρα, τη Στεπανένκο στη διαγώνιο, τις Χατζηευστρατιάδου - Κρος στο κέντρο και λίμπερο τη Ρόγκα. Το τριφύλλι μπήκε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 2-7 με τη Ρόγκα να παίρνει πόντο μετά από άμυνα σε ένα σπάνιο highlight.
Η Οστάνδη μάζεψε τη διαφορά (5-7) με άσο της Μπάζνταμ αλλά το τριφύλλι διατηρούσε διαφορά «ασφαλείας» στο σετ. Με δύο σερί επιθέσεις της Χαντάβα το τριφύλλι έφτασε ξανά στο +5 (11-16) με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 17-23 με τη Στεπανένκο. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε σε συνθήκες σετ μπολ (18-24) με τη Χαντάβα και έκλεισε το σετ μετά από λάθος της Σβάνσβιγκ.
Με άσο της Σβάνσβιγκ η Οστάνδη έφτασε στο 7-5 στο τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 9-9 με την ομάδα του Βελγίου να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα. Με παράβαση της Στεπανένκο στο φιλέ η Οστάνδη προηγήθηκε με 16-14 με τον Απόστολο Οικονόμου να καλεί τάιμ άουτ.
Η Οστάνδη έφτασε στο 20-16 με τον προπονητή του τριφυλλιού να εξαντλεί τα τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Με το σερβίς της Στεπανένκο η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου μείωσε 20-18 αλλά η ομάδα του Βελγίου με την Σβάνσβιγκ έφτασε στο 22-18 με το τριφύλλι να μειώνει ξανά σε 22-21 με την Κρος και τη Γκρόθες. Με πλασέ της Μπάζνταμ η Οστάνδη έφτασε στο τριπλό σετ μπολ (24-21) με τη χαμένη επίθεση της Γκρόθες να δίνει το σετ στην ομάδα του Ντε Βος.
Με τη Χατζηευστρατιάδου να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-5 στο τέταρτο σετ με τον Ντε Βος να καλεί τάιμ άουτ. Το σερί του τριφυλλιού συνεχίστηκε με τη Στεπανένκο να διαμορφώνει το 1-6 και τη Σβάνσβιγκ να μειώνει. Με άσο της Μπάζνταμ η Οστάνδη μείωσε σε 4-7 και 6-8 μετά από παράβαση της Κρος στο φιλέ.
Με επίθεση της Χαντάβα η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου προηγήθηκε με 8-12 με τις τυπικά γηπεδούχους να μειώνουν και πάλι στους δύο πόντους (12-14) μετά από χαμένη επίθεση της Κρος. Η διαφορά έφτασε στην ελάχιστη τιμή της (15-16) με μπλοκ της Λέις με τη Στεπανένκο να δίνει τη λύση για το τριφύλλι. Με παράβαση της Μπάζνταμ στο φιλέ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 16-19 με την Οστάνδη να κυνηγά την ανατροπή κυρίως με τη Μπάζνταμ. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε συνθήκες σετ μπολ με τη Γκρόθες και κατέκτησε το τέταρτο σετ παίρνοντας την πρόκριση στην οκτάδα με πρώτο χρόνο της Χατζηευστρατιάδου.
Στο πέμπτο σετ, με την πρόκριση να έχει κριθεί ο Απόστολος Οικονόμου επέλεξε να δώσει χρόνο σε παίκτριες από τον πάγκο. Έτσι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, Τσιτσιγιάννη, Μεταξά, Κωσταντέλλου, Παπαστεργίου, Κωσταντίνου, Καραγκούνη και Ξηντάρα. Με τη Μπάζνταμ να εξακολουθεί να παίρνει το βάρος των επιθέσεων η Οστάνδη προηγήθηκε με 6-3 στο πέμπτο σετ. Οι Βελγίδες έφτασαν στο 8-4 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 9-7 με την Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια του τάι μπρέικ ελάχιστα άλλαξαν με την Οστάνδη να παίρνει τη νίκη
Οι πόντοι της Οστάνδης προήλθαν από 8 άσσους, 63 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 63 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-2 (25-22, 18-25, 25-21, 22-25, 15-10) σε 114'
ΟΣΤΑΝΔΗ (Κόεν Ντεβός): Λέις 14 (11/34 επ., 3 μπλοκ, 72% υπ. 56% άριστες), Ζάνσβικ 17 (17/45 επ., 51% υπ. - 36% άριστες), Μπάσνταμ 30 (26/64 επ., 4 άσσοι), Ντε Λέιβ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γιακέμιν 6 (3/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γκεσκίρ 11 (6/12 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Βάντεν (λ, 55% υπ. - 45% άριστες), Λάφεμπερ, Μίσοτσιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Απόστολος Οικονόμου): Κωνσταντίνου 5 (4/14 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 17% άριστες), Κρος 12 (9/20 επ., 3 μπλοκ), Στεπανένκο 16 (14/30 επ., 2 μπλοκ), Παπαφωτίου 5 (2/3 επ., 3 άσσοι), Χαντάβα 10 (9/30 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. - 29% άριστες), Μεταξά 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 50% υπ. - 40% άριστες), Ρόγκα (λ, 64% υπ. - 55% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 11 (7/10 επ., 4 μπλοκ), Κωνσταντέλλου, Γκρόθες 8 (8/23 επ., 83% υπ. - 58% άριστες), Παπαστεργίου, Τσιτσιγιάννη 2 (2/6 επ.), Καραγκούνη 1 (1/6 επ.).
Δείτε ξανά το ματς