MENU

Η Huawei διεκδικεί εδώ και αρκετό καιρό την πρωτιά στην αγορά των smartphones και φαίνεται πως μετά τα επιτυχημένα λανσαρίσματα των P20, P20 Pro και Mate 20 Pro, ήρθε η ώρα για κάτι ακόμη καλύτερο. Το Huawei P30 Pro είναι η νέα ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας που παρουσιάστηκε στο Παρίσι και σε ειδική εκδήλωση που παρακολούθησε από κοντά το SDNA.

https://www.youtube.com/embed/NfxwablloIw?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Βασικό όπλο στο νέο τηλέφωνο είναι η κάμερά του που ξεπερνάει τον ανταγωνισμό προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως το 5x οπτικό zoom και το 10x υβριδικό zoom. Από πλευράς εμφάνισης, η συσκευή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το Mate 20 Pro, έχοντας διαγώνιο 6,47 ιντσών, αναλογία πλευρών 19.5:9, ανάλυση Full HD+, αδιαβροχοποίηση κατά IP68 και μικρή εγκοπή στο επάνω μπροστινό μέρος για τις selfies με ανάλυση 32MP! Η οθόνη με τα κυρτά «τελειώματα» καλύπτεται από πολύ λεπτά περιθώρια και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως ενσωματώνει λειτουργία ηλεκτρομαγνητικής διέγερσης που την κάνει να μετατρέπεται ολόκληρη σε ακουστικό. Στην οθόνη συναντάμε ακόμη τον σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Στο εσωτερικό του τηλεφώνου βρίσκεται ο πανίσχυρος Kirin 980 της Huawei, ενώ για την άνετη λειτουργία της συσκευής συνεισφέρουν ακόμη τα 8GB RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος στην βασική έκδοση της συσκευής φτάνει τα 128GB και μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση σχετικών καρτών μνήμης. Η μπαταρία χωρητικότητας 4200mAh είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία και η Huawei τόνισε πως και φέτος θα καταφέρει να προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις σε επίπεδο διάρκειας. Η μπαταρία φορτίζει με το σχετικό φορτιστή που περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς (40W) σχεδόν στο 70% με 30 λεπτά σύνδεσης στο ρεύμα, ενώ η συσκευή υποστηρίζει ακόμη ασύρματη φόρτιση, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Η βασική διαφορά με το Mate 20 Pro σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης έρχεται στο πίσω μέρος και στη διάταξη των καμερών. Η συνεργασία με τη Leica έχει αποδώσει για άλλη μια φορά τα μέγιστα, χαρίζοντας στο Huawei P30 Pro την πρώτη θέση στο σύστημα DxOMark με 112 βαθμούς. Ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 40MP, διάφραγμα f/1.6 και υποστηρίζει οπτικό σταθεροποιητή. Οι αλλαγές που έχει κάνει η κατασκευάστρια εταιρεία στον αισθητήρα επιτρέπουν στη συσκευή να παρουσιάζει μια τεράστια αύξηση στο ISO και να καταγράφει εντυπωσιακά πλάνα ακόμη και σε μηδενική παρουσία φωτός.

Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις της συσκευής στο κομμάτι του zoom, αφού χρησιμοποιεί έναν τηλεφακό ανάλυσης 8MP με σχεδιασμό που θυμίζει περισκόπιο και πρίσμα που αντανακλά το φως σε γωνία 90 μοιρών. Με μια σειρά σχεδιαστικών επιλογών, το Huawei P30 Pro καταφέρνει να προσφέρει οπτικό zoom 5x και υβριδικό 10x, ωστόσο το ψηφιακό zoom φτάνει στο 50% καταγράφοντας αρκετή πληροφορία που φαίνεται μετά από τη σχετική πλοήγηση στο αρχείο. Στα υπόλοιπα του camera setup, υπάρχει ένας υπερευρυγώνιος φακός ανάλυσης 20MP με διάφραγμα f/2.2 και μία ToF camera για τους λάτρεις του bokeh. H τελευταία μπορεί να αξιοποιηθεί και για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ μπορεί και να μετράει την απόσταση μεταξύ δύο σημείων στο χώρο.

Από πλευράς λειτουργικού, η συσκευή έρχεται με Android 9 και EMUI 9.1. Θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου με τιμή που θα ξεκινάει από τα €949 για το βασικό μοντέλο (8GB/128GB) και θα φτάνει έως τα €1049 για το πιο μεγάλο (8GB/256GB). Το Huawei P30, που είναι το πιο απλό μοντέλο που παρουσιάστηκε, θα πωλείται έναντι €749 με βασικά χαρακτηριστικά την οθόνη 6,1 ιντσών, τριπλό camera setup και μπαταρία 3650mAh.

H Huawei διεκδικεί την κορυφή με το Huawei P30 Pro