Ο αγώνας μπορεί να μην είχε ισχυρό διακύβευμα αφού οι δύο ομάδες είχαν προκριθεί στους Ολυμπιακούς ωστόσο η Εθνική πόλο ανδρών κυριάρχησε στο ματς μέχρι το τέταρτο οκτάλεπτο. Σε αντίθεση με το ματς του ομίλου όπου η Ελλάδα είχε χάσει εύκολα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν πολύ καλύτερη.
Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-6 με γκολ του Αργυρόπουλου περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Αυτό ήταν το συνηθισμένο σκηνικό του ματς με τους Μαυροβούνιους να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά.
Η Εθνική πόλο προηγήθηκε με 7-9 με γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από συμβολή του VAR χωρίς να γίνει αντιληπτός ο λόγος που δε μέτρησε τελικά.
Οι Μαυροβούνιοι βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν με 10-8 με γκολ των Ίβοβιτς και Μάτκοβιτς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δερβίσης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αγωνίστηκε χωρίς τον Άγγελο Βλαχόπουλο.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΕΛΛΑΔΑ 10-9
Οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-2, 4-1.
Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς , Κούκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα , Ίβοβιτς 2 , Σπάϊτς , Μάτκοβιτς 5 , Ράντοβιτς, Κάντιτς.
Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 1 , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος , Γαλανίδης.