MENU

Τι τύχη κι αυτή; Και για εμάς και για εσάς... Εμείς οι άσημοι κι ανώνυμοι, χαμένοι στο πλήθος των προβλημάτων μας, μόνοι στο σπίτι, κι εσείς διάσημοι κι αναγνωρίσιμοι, να αποζητάτε απεγνωσμένα τη συντροφιά της ματαιοδοξίας που «έμεινε σπίτι» πλάι στην επίπλαστη ζωή σας.

Ξέμειναν στα δωμάτιά τους ο Σάκης Τανιμανίδης (ο Survivor παρουσιαστής για όσους τον ξέχασαν) με την καλή του και είπαν να έρθουν κοντά μας, να μας δείξουν με βιντεάκια, πόσο βαριά ασθένησαν και σε όσα τεστ για τον κορονοϊό υποβλήθηκαν και πόσο τους λείπουμε, γιατί - κακά τα ψέματα -χωρίς εμάς τους ταπεινούς, τους μικρούς, τα σκαλοπάτια των «μεγάλων» πού θα πατούσαν για να ανέβουν;

Και δεν είναι μόνοι, αυτοί απλά μας παρακούρασαν. Είναι κι άλλοι πολλοί. Κόλλησε τον ιό με την κορώνα και η Φαίη και η Αθηναΐς και ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης και ένα δυο διευθυντές εφημερίδων και όλοι έσπευσαν να μας το ανακοινώσουν. Άχου και δεν μας νοιάζει, άχου και δε μας νοιάζει!

Ή μάλλον μας νοιάζει. Μας νοιάζει, που μια μητέρα 41 χρονών πέθανε αβοήθητη στην Καστοριά δίχως να υποβληθεί καν σε τεστ κορονοϊού και να τύχει νοσοκομειακής περίθαλψης, γιατί οι μόνοι που τη γνώριζαν ήταν δέκα συγγενείς, τα παιδία της και οι γειτόνοι…

Σ’ αυτή τη μάχη ο καθένας έχει τα όπλα του, οχυρώνεται στο ανάχωμα του οίκου του και ευελπιστεί ότι δεν θα τον βρει η «βόμβα». Μας βρίσκει όμως η Μπόμπα και μας χαλάει την έγκλειστη καθημερινότητα.

Μείνετε σπίτι κι εσείς προνομιούχα πλάσματα, «κούκλες ιαπωνικές»…

Αφήστε μας να προετοιμάσουμε την ηρωική μας έξοδο στην αβεβαιότητα και στην ερήμωση που ακολουθούν μέρες σαν κι αυτές και μην μας ταράσσετε την ησυχία στην εντατική της ζωής μας.

Κι όταν βγείτε κι εσείς, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σας σφίξει το χέρι που επιβιώσατε οι δυστυχείς στις τραγικές συνθήκες που βιώσατε…

Ο εγκλεισμός, η ανασφάλεια, οι δυσοίωνες προβλέψεις για το «αύριο», ο τρόμος για την ασθένεια, μας έχουν κάνει θηρία.

Μην στενοχωριέστε όμως εσείς διάσημοι κι αναγνωρίσιμοι, στο τσίρκο που μάθαμε να ζούμε, τα θηρία απομακρύνονται όταν βγαίνουν οι κλόουν… Και πάλι πρωταγωνιστές θα είστε. Για την ώρα αφήστε μας στη μοναξιά μας!

Αφήστε μας στη μοναξιά μας διάσημοι «τίποτα». Μας κουράσατε!