Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά τοης νήσου Φλόρες και προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι. Οι ινδονησιακές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν άμεσα προς υψηλότερα σημεία.
Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια και κατοικίες.
Εκκενώσεις στις παράκτιες περιοχές
Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών του Φλόρες εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατευθύνθηκαν προς υψηλότερα σημεία, καθώς οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου και τις μεταβολές στη στάθμη της θάλασσας.
Η σεισμική δόνηση ακολουθήθηκε από ισχυρούς μετασεισμούς, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να αξιολογούν την έκταση των ζημιών και των απωλειών.
Πηγή: ertnews.gr