MENU

Κάτι καλό γίνεται στη Λαμία τελικά. Όχι μόνο επειδή 82 ολόκληρα λεπτά κράτησε την ΑΕΚ που καιγόταν στο μηδέν και τελικά λύγισε με ένα πέναλτι που ήταν φάουλ… Κυρίως επειδή αν και νεοφώτιστη και πρωτάρα έχει τρεις εφημερίδες δικές της. ΦΩΣ, Γαύρος και Πρωταθλητής είχαν Δευτέρα πρωί πρώτο θέμα την Λαμία.

Δεν ξέρω αν έχει αποκτήσει τόσους οπαδούς η ομάδα του Μπαμπη του Τεννέ αλλά σίγουρα πουλάει. Κι ας προέβλεπαν τα γατόνια που την έκαναν πρώτο θέμα σήμερα πως θα κάτσει να χάσει γράφοντας διάφορα υπονοούμενα…

Δεν ξέρω αν έπιασε τόπο η προπαγάνδα τους και η Λαμία εμφανίστηκε ακόμη πιο αποφασιστική όμως το σίγουρο είναι πως γελοιοποιήθηκαν. Και φυσικά η Λαμία έχει δικαίωμα και θα έλεγα υποχρέωση να διαμαρτύρεται ανεξάρτητα αν πολλοί πιστεύουν ότι η ΑΕΚ είχε ανέβει τόσο με την είσοδο του Λιβάγια και του Λάζαρου που ούτως ή άλλως θα έβαζε το γκολ.

Ο Ολυμπιακός και τα ΜΜΕ του οφείλουν να προστατεύσουν το προϊόν τώρα στα… δύσκολα που οι διαιτητές κάνουν λάθη υπέρ και κατά όλων κι ανάλογα με τα λάθη μένουν έξω για μήνες ή πάνε και σπίτι τους για πάντα. Πολύ πρόσφατα και από πολύ παλιά σπίτι τους πήγαιναν μόνο όσοι ενοχλούσαν το μεγάλο αφεντικό με κανένα ξεκάρφωτο 50-50 σε παιχνίδια που στράβωναν και όσοι έκαναν λάθη υπέρ του έπαιζαν κάθε Κυριακή και οι πιο… άξιοι γίνονταν και διεθνείς. Τι να κάνουμε παιδιά, τελείωσαν αυτά…

Και κάθε Κυριακή να μιλάει ο Σάββας, και κάθε Σάββατο και Τρίτη, οι μέρες που όλοι έκαναν το άσπρο μαύρο για τον Ολυμπιακό, όπως ομολόγησε κι ο πατέρας Σπάθας, πέρασαν. Πλέον έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες χτυπάνε όλα τα παιχνίδια χωρίς φόβο ότι κάποιο αφεντικό θα φροντίσει να τους ρίξει κατηγορία και οι διαιτητές μπαίνουν στο γήπεδο με μια άνεση που δεν είχαν ποτέ.

Δυστυχώς γίνονται λάθη και μάλιστα αρκετά και σοβαρά. Αυτή την αγωνιστική έγιναν τα μεγαλύτερα. Η ΑΕΚ ευνοήθηκε, όπως και η Λάρισα, όπως και ο Ολυμπιακός το Σάββατο. Το ματς της Λάρισας δεν το είδα όμως στα άλλα δύο παιχνίδια ήταν ξεκάθαρο πως οι διαιτητές και οι επόπτες ανεξάρτητα από τα λάθη τους προσπάθησαν να σφυρίξουν ότι είδαν. Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή στις φάσεις των πέναλτι επέλεξαν να δώσουν την αμφιβολία υπέρ του δυνατού.

Μόνο που αυτή την φορά αντιμετωπίστηκε και η ΑΕΚ ως δυνατή κι όσο κι αν κλαίει ο Σάββας και τα… Σαββάκια πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό. Deal with it μάγκες και προστατεύστε επιτέλους το προϊόν. Όλοι βγαίνουμε χαμένοι από την αμφισβήτηση. Και το σίγουρο είναι ένα. Η ORIGINAL ποτέ δεν θα βγάλει ανακοίνωση με τίτλο: «Τα πόδια ήταν έξω αλλά η ψυχή του μέσα στην περιοχή» όπως είχε κάνει η θύρα 7 μετα το πεναλτι του Παπουτσέλη. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι.

Λάθη έγιναν και θα ξαναγίνουν. Αύριο μπορεί να αδικηθεί η ΑΕΚ και να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Ή ο ΠΑΣ. Και παρεμπιπτόντως επειδή παραπονιούνται από τον ΠΑΟΚ που τους έλεγαν χαλίφηδες και δεν έχουν ευνοηθεί μέχρι τώρα να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά ποτέ δεν είπα τον ΠΑΟΚ νέο χαλίφη. Δεν υπάρχει αυτό. Ένας ήταν ο χαλίφης, γέμισε με λάφυρα το χαλιφάτο και όπως όλες οι… χούντες έπεσε κι αυτός.

Είναι δύσκολο να συνηθίσει κάποιος το νέο τοπίο. Είναι όμως όμορφο. Και το σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι. Ένα κανονικό πρωτάθλημα όπου όλα τα ματς να μπορούν να λήξουν με οποιοδήποτε αποτέλεσμα και όχι να κυνηγάνε οι αλαζόνες ρεκόρ ντροπής με 30 νίκες και αήττητα πρωταθλήματα και με τα διαιτητικά λάθη να μην γίνονται με… κεντρική διαχείριση αλλά όπως σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Ανθρώπινα.

Η ΑΕΚ είναι πρώτη. Πρέπει να δει το δεύτερο ημίχρονο για να καταλάβει τι δεν έκανε στο πρώτο. Επίσης πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα το δίδυμο Λιβάγια - Αραούχο. Το καλύτερο της Ελλάδας. Θα βρεθεί ο τρόπος.

Κορυφή και δύο βαθμοί περισσότεροι από τον Ολυμπιακό. Δηλαδή… τίποτα. Ο δρόμος είναι μακρύς και θα είναι το ίδιο όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει την Κυριακή στο ντέρμπι που θα συμβούλευα όποιον θέλει να πάει να τρέξει για εισιτήριο.

Τα πόδια του ήταν έξω αλλά η ψυχή του μέσα στην περιοχή!