MENU

Τα πλέι οφς είναι σε εξέλιξη, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άψογα και πλέον περιμένει τον Πανιώνιο στη Τούμπα, ρίχνοντας και μια ματιά στον αγώνα του ΟΑΚΑ με την ισοπαλία να είναι βολικό αποτέλεσμα για αυτόν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η μαγκιά του ΠΑΟΚ είναι πως κατάφερε στον πρώτο γύρο να μαζέψει επτά βαθμούς σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, να καλύψει τη διαφορά της κανονικής περιόδου, να περάσει αλώβητος από την έδρα του βασικού ανταγωνιστή έτσι όπως ήρθε η κατάσταση, να καλύψει τη μισή του τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών η οποία ολοκληρώνεται απέναντι στον Πανιώνιο την Πέμπτη και πλέον τα πάντα είναι στο χέρι του.

Ουσιαστικά, αν κυλήσουν τα πάντα φυσιολογικά, ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για να θέλει δύο και όχι ένα αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βλάνταν Ίβιτς, είδαμε ποδοσφαιρικό ορθολογισμό από την πλευρά του. Αυτό που ο Τούντορ δεν έκανε. Και αυτός είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ παίρνει αποτελέσματα, σε συνδυασμό πάντα και με διάφορες συγκυρίες.

Μετράει και το τι συμβαίνει στον αντίπαλο, αφού για παράδειγμα άλλον Πανιώνιο συνάντησε ο Παναθηναϊκός στη πρεμιέρα αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς και άλλον ο ΠΑΟΚ εχθές, με το σκάσιμο της υπόθεσης Μπακασέτα.

Στα πλέι οφς υπάρχει πολύς δρόμος και βέβαια τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο αφού κάθε παιχνίδι είναι κάτι σε Πλατούν. Οι ομάδες χάνουν δύο με τρεις ποδοσφαιριστές μετά από κάθε 90λεπτό.

Το πόσο σάπια διαδικασία έτσι όπως είναι δομημένη, είναι τα πλέι οφς, είναι κάτι που θα το συζητήσουμε στο μέλλον. Σε πρώτη φάση πάντως, αυτό που κρατάμε είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει την ελπίδα να βγει πρώτος.

Πάμε παρακάτω. Διάβαζα τις προάλλες, πως ο Γκιρτζίκης έλεγε πως οι Ενώσεις εκβιάζονται από την αντιπολίτευση. Και ερωτώ εγώ, πως είναι δυνατόν να εκβιάζονται από την αντιπολίτευση και όχι από την … κυβέρνηση. Και εξηγώ.

Πρώτα απ΄όλα, είδα πριν από καιρό καταγγελία που έλεγε πως η ΕΠΟ δίνει χρήματα μόνο στις Ενώσεις που ελέγχει η ίδια. Εκβιασμός νούμερο ένα.

Δεύτερον, η ΚΕΔ είναι δικιά της. Δηλαδή η ΕΠΟ κάνει τις αξιολογήσεις των διαιτητών, τους ανεβάζει ή κατεβάζει κατηγορίες, τους ορίζει κάτι που σημαίνει έσοδα για τις Ενώσεις και βέβαια μοιράζει και τους παρατηρητές. Μεροκαματάκι και εκεί.

Και πάμε σε γεγονότα. Με τις δικές μας Ενώσεις που τις γνωρίζουμε κιόλας.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας του Γραμμένου που έχει καμιά 230 ομάδες, ανήκει στην αντιπολίτευση. Η ΕΠΣ Ημαθίας που ανήκει στον Καραμελίδη που είναι δικός του και έχει καμιά 60 ομάδες, είναι στον αφρό.

Ο αστικός μύθος λέει μάλιστα, πως η ΕΠΣ του Καραμελίδη που είναι και ταμίας της ΕΠΟ, έχει αποθεματικό 230 χιλιάρικα. Τη στιγμή που οι άλλες Ενώσεις έχουν …μηδέν.

Η Βέροια έχει έναν διαιτητή Σούπερ Λίγκα, όπως και η Θεσσαλονίκη, έχει τρεις στη Φούτμπολ Λιγκ όπως η Θεσσαλονίκη και μαντέψτε ποιοι ορίζονται περισσότερο. Μία απλή υποσημείωση σε όλο αυτό. Η ΕΠΣ Μακεδονίας έχει τριπλάσιους διαιτητές από τη Βέροια.

Σε κάθε ορισμό αν έχω καταλάβει καλά, παίρνει χρήματα και η Ένωση. Και άντε αν είσαι εσύ ΕΠΣ Μακεδονίας, να την βγάλεις οικονομικά. Και μιλάμε για μία περιοχή που παραδοσιακά βγάζει μεγάλους ποδοσφαιριστές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ερασιτεχνικό της Θεσσαλονίκης έχει τεράστια συμμετοχή στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Κατά τα άλλα, ο Γκιρτζίκης λέει πως εκβιάζονται οι Ενώσεις από τους Νεφελίμ και τους Νοχελίμ. Ενώ ο πραγματικός εκβιασμός προέρχεται από τον ίδιο και το παρεάκι του.

Το κακό για αυτούς βέβαια είναι πως πλησιάζει το τέλος. Και νομικά και ουσιαστικά αφού στις εκλογές θα χάσουν. Και θα χάσουν γιατί αυτοί που μέχρι τώρα τους στήριζαν την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Και από τη στιγμή που δεν μαζεύτηκαν και δεν παραιτούνται, το τέλος θα είναι εντυπωσιακότατο.

ΥΓ Διάβασα την επιστολή Γκιρτζίκη στον Δημητρίου. Ένα μνημείο θράσους από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Απαγορεύεται να μιλάει ο Γκιρτζίκης για εκβιασμούς