MENU

Τα ρεκόρ του με τον Ολυμπιακό εκτόξευσαν την μετοχή του στα ύψη. Τόσο πολύ, που… κοτζάμ Πόρτο έπεσε στα πόδια του για να τον «κλέψει» από τους «ερυθρόλευκους»! Την ώρα που οι «δράκοι» χτύπησαν (τουλάχιστον) δύο φορές επίσημα την πόρτα του Μάρκο Σίλβα, προσπαθώντας να τον πάρουν από τον Ολυμπιακό, όχι μόνο δεν πάμε για διαζύγιο, αλλά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA όλα δείχνουν πως η διοίκηση των πρωταθλητών προσανατολίζεται στην επιβράβευση της εξαιρετικής αγωνιστικής εικόνας, αλλά και της στάσης του Πορτογάλου τεχνικού, μέσω αναπροσαρμογής ή ακόμη και ανανέωσης του συμβολαίου του!

Το αφόρητο πρέσινγκ της Πόρτο!

Το ενδιαφέρον της Πόρτο, το οποίο παρουσιάζουν τόσο έντονα τα πορτογαλικά Μ.Μ.Ε., κάθε άλλο παρά ψεύτικο είναι. Αντιθέτως, είναι υπαρκτό και μάλιστα πάρα πολύ φορτικό. Μόνο που οι «δράκοι» έχουν πέσει σε… τοίχο! Ο Μάρκο Σίλβα, όπως τονίζει στον πολύ στενό του κύκλο, δεν θέλει να αφήσει τον Ολυμπιακό «στην μέση μιας ιστορικής σεζόν και να αφήσει ένα ανολοκλήρωτο project στην μέση, ειδικά σε μία τέτοια χρονική συγκυρία». Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SDNA, η Πόρτο χτύπησε (τουλάχιστον) δύο φορές την πόρτα του Μάρκο Σίλβα, τον πίεσε αφόρητα να δεχθεί την πρόταση της, όμως εκείνος απάντησε αρνητικά!

Το θέμα δεν είναι τα λεφτά!

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της, η Πόρτο έχει βρεθεί σε ένα τέτοιο προπονητικό αδιέξοδο. Η απόλυση του Χουλέν Λοπετέγι δεν είχε από πίσω έτοιμη διάδοχη λύση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του. Η μία, που θεωρεί ότι η χρονιά είναι χαμένη, θέλει ένα μεταβατικό προπονητή (τύπου Ζεσουάλδο Φερέιρα) για να βγάλει την σεζόν με αξιοπρέπεια, ώστε το καλοκαίρι να βρεθεί με ηρεμία ο νέος τεχνικός. Η άλλη, πιστεύει ότι οι «δράκοι» πρέπει άμεσα να κλείσουν προπονητή για πολλά χρόνια με τις λύσεις των Μάρκο Σίλβα και Λεονάρντο Ζαρντίμ να είναι οι επικρατέστερες.

Όπως λένε οι άνθρωποι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Πόρτο: «τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα». Ο πορτογαλικός σύλλογος έχει καταλάβει ότι για να βρει αυτό που θέλει, πρέπει να πληρώσει και τα ποσά που παίζουν για τον Σίλβα είναι χρήματα που η Πόρτο άνετα μπορεί να δώσει.

Για παράδειγμα, η περίφημη ρήτρα που πρέπει να εισπράξει η Σπόρτινγκ Λισαβώνας σε περίπτωση που ο Σίλβα επιστρέψει σε πορτογαλικό σύλλογο πριν το καλοκαίρι του 2017, φέρεται να είναι το τετραπλάσιο (ή και κάτι ακόμα) της αποζημίωσης που πήρε ο Σίλβα από τα «λιοντάρια» (250.000 ευρώ), ποσό που η Πόρτο δεν έχει πρόβλημα να δώσει, μαζί με αποζημίωση στον Ολυμπιακό και μεγαλοπρεπές συμβόλαιο στον Σίλβα. Τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα. Αλλού είναι το θέμα…

Έρχεται νέο συμβόλαιο!

Αυτή τη στιγμή ο Μάρκο Σίλβα δεν θέλει να εγκαταλείψει την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να εκτοξεύσει την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Εκτός από ανήθικο, το θεωρεί και άδικο. Θεωρεί πολύ τιμητικό το ενδιαφέρον και το πρέσινγκ της Πόρτο, αλλά η απόφαση του να πει «όχι» μοιάζει ειλημμένη.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του SDNA, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου τεχνικού. Εθιμοτυπική επίσκεψη; Το timing δεν συνηγορεί για κάτι τέτοιο, με το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής ή ακόμη κι ανανέωσης του συμβολαίου του Σίλβα με τον Ολυμπιακό να είναι στο τραπέζι!

Προφανώς ως (συνολική) επιβράβευση εκ μέρους της διοίκησης των «ερυθρόλευκων» στον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά και διότι, όπως και να το κάνουμε το υπάρχον συμβόλαιο (1+1 έτος, με οψιόν του Ολυμπιακού και ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ) δεν είναι αντιπροσωπευτικό της τρέχουσας αξίας του Σίλβα, όπως εκτιμάται πια στην Ευρώπη.

Όταν αρνείσαι τα εκατομμύρια της Πόρτο και μένεις πιστός στο project που εσύ έχεις χτίσει, είναι λογικό να θέλεις να το κεφαλαιοποιήσεις με ένα νέο συμβόλαιο αντιπροσωπευτικό της αξίας, της προσφοράς και της ζήτησης σου. Με λίγα λόγια; Η… πόρτα στην Πόρτο, όλα δείχνουν ότι φέρνει στον Μάρκο Σίλβα νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό με αυξημένες απολαβές!

«Όχι» Σίλβα στην Πόρτο και νέο συμβόλαιο με Ολυμπιακό!
EVENTS