MENU

Είναι 38 ετών, εργάζεται ως ξυλουργός, είναι οπαδός της Λέστερ και ένα καλοκαιρινό βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι του από ένα μπαρ, τα είχε... τσούξει κιόλας με την παρέα, αποφάσισε να το τολμήσει. Πόνταρε 6, 35 ευρώ ότι η αγαπημένη του ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Τότε η απόδοση για αυτό το στοίχημα ήταν 5000/1. Κάνοντας τον πολλαπλασιασμό, βγαίνει 31.750 ευρώ. Καθόλου άσχημα.

Ο Χέρμπερτ δεν είναι, πάντως, ο μοναδικός τρελός που κόντρα σε όλους και όλα πόνταραν υπέρ της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι. Άλλοι επτά τόλμησαν και θα δουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να... φουσκώνουν αν η Λέστερ τα καταφέρει. Πώς το αντιμετωπίζει ο ίδιος;

-Πείτε μας πως είχατε την έμπνευση να ποντάρετε στη Λέστερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Είχα βγει με φίλους, είχα πιει μερικά ποτά, συζητήσαμε και για μπάλα. Πέρυσι η Λέστερ είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Πίστευα ότι ο Ρανιέρι μπορεί να βοηθήσει. Παίζω στοίχημα περιστασιακά, αλλά σκέφτηκα να ποντάρω ένα μικρό ποσό γυρίζοντας στο σπίτι εκείνο το βράδυ. Το επόμενο πρωί που ξύπνησα και θυμήθηκα τι έκανα, απλά σκέφτηκα ότι πέταξα τα λεφτά μου.

-Για ποιο λόγο δεν δεχτήκατε την πρόταση της στοιχηματικής εταιρείας να πάρετε τώρα ένα ποσό και να αποσύρετε το στοιχηματισμό; (σ.σ. H William Hill του προσέφερε τώρα περίπου 4.600 ευρώ).

Διότι θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να βλέπω την ομάδα να παλεύει για το πρωτάθλημα. Είναι κάτι μαγικό, είναι σαν παραμύθι και το ζούμε όλοι στην πόλη.

-Αν κερδίσετε τα λεφτά, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Θα πάρω διαρκείας για την επόμενη σεζόν!

-Kι αν δεν τα καταφέρει η Λέστερ θα στεναχωρηθείτε περισσότερο για την ομάδα ή για τα χρήματα;

Θα είναι κρίμα να μην το πάρει η Λέστερ. Εγώ δεν τα είχα ποτέ αυτά τα λεφτά, άρα δεν υπάρχει λόγος να λυπηθώ. Συνεχίζω κανονικά τη ζωή μου, δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. Η ομάδα, όμως, αξίζει, έχει χιλιάδες οπαδούς και πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα διότι θα κάνει πάρα πολλούς ανθρώπους χαρούμενους. Πιστεύω πως εκατομμύρια άνθρωποι θα χαρούν βλέποντας μια μικρή ομάδα να νικά τα θηρία.

-Πώς σας φαίνεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι; Γνωρίζετε ότι εμείς στην Ελλάδα δεν τον είχαμε σε... υπόληψη;

Μάλλον δεν τον εκτιμήσατε όπως έπρεπε. Κρίμα για εσάς. Είναι καλός προπονητής και καλός άνθρωπος. Στο Λέστερ είναι πολύ αγαπητός και ξέρω ότι και οι ποδοσφαιριστές μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Η δουλειά του φαίνεται. Ελπίζω να μείνει ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να βγούμε πρωταθλητές.

Λι Χέρμπερτ: Ο οπαδός που στοιχημάτισε στο πρωτάθλημα της Λέστερ μιλά στο SDNA