MENU

Ο πρόεδρος των Καταλανών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον σύλλογο μετά την εκλογή του πριν από μερικούς μήνες. 

Ο Λαπόρτα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στον Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες για ευθύνη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου. 

Συγκεκριμένα ο Λαπόρτα είπε: 

«Μόλις αναλάβαμε , ζητήσαμε ένα ενδιάμεσο δάνειο 80 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την Goldman Sachs γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τη μισθοδοσία

Διαπιστώσαμε επίσης ότι το 50% των τελών του πρωταθλήματος έχει εισπραχθεί εκ των προτέρων, που είναι 79 εκατομμύρια, και επίσης το 50% της συλλογής των πωλήσεων παικτών. Η προηγούμενη συνάντηση το έκανε πηγαίνοντας στις τράπεζες με ένα" factoring " "Αυτό τους χρέωσε τόκο 9%. Το οικονομικό κόστος ήταν στο 6% και συγχαίρουμε τον εαυτό μας γιατί με τη δουλειά που κάναμε για να πάρουμε τα 550 εκατομμύρια, το ενδιαφέρον είναι τώρα στο 1,9%. ο σύλλογος ήταν τριπλάσιος από αυτό που πήραμε".

Διαπιστώσαμε επίσης ότι έπρεπε να γίνουν επειγόντως έργα για την επισκευή του Καμπ Νόου, σε μια έκθεση του 2019 που ανέφερε ότι εάν δεν επισκευαστούν, ενέχει κίνδυνο για τους ανθρώπους. Πήγαμε στη δουλειά για να εντοπίσουμε τα προβλήματα, με το κόστος της επισκευής να ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια και χάρη στο γεγονός ότι ενεργήσαμε με τη μέγιστη ταχύτητα αυτή την Κυριακή μπορέσαμε να ανοίξουμε το γήπεδο. Δεν το ανοίξαμε νωρίτερα γιατί δεν θέλαμε να θέσουμε τους οπαδούς σε κίνδυνο.

Βρήκαμε επίσης μία λανθασμένη αθλητική πολιτική που προκαλεί ζημίες στον σύλλογο. Είναι η ανεστραμμένη πυραμίδα, ότι οι βετεράνοι έχουν μακροχρόνια συμβόλαια και οι νέοι έχουν μικρά συμβόλαια. Και αυτό είναι δύσκολο να επαναδιαπραγματευτεί. Αυτές οι μειώσεις μισθών που οι προηγούμενοι διαχειριστές καυχήθηκαν και ότι επιτεύχθηκε μείωση 68 εκατομμυρίων, στην πραγματικότητα δεν είναι μείωση, επειδή το βρήκαμε με τη μορφή μπόνους καταγγελίας συμβολαίου.

Δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αναταραχή. Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει μείνει στη Μπάρτσα. Η νέα εποχή ξεκινάει και μου άρεσε πολύ η υποστήριξη, χθες φάνηκε ότι η Μπάρτσα είναι πάνω από όλα και αυτό είναι άξιο σεβασμού.

Λένε ότι δεν είναι υπεύθυνοι για το οικονομικό έτος 2019/20. Είναι υπεύθυνοι μέχρι τις 17 Μαρτίου 2021. Παραιτήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2020 και οι κλειστοί αριθμοί είναι ευθύνη του διοικητικού τους συμβουλίου. Κανείς δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του.

Δεν ήταν 375 εκατομμύρια. Στις 20-21 χάθηκαν 217 εκατομμύρια λόγω του κορωνοϊού, αλλά πρέπει να εφαρμόσετε τα σχετικά έξοδα, τα οποία είναι 126, αν αφαιρέσετε τα 91 εκατομμύρια από τον κορωνοϊό. Είναι ένας τρόπος απόκρυψης δεδομένων και σχολίων που δεν είναι αληθινά. Είναι ψέματα.

Παρουσίασαν έναν προϋπολογισμό με κάποιες υποθέσεις που είναι δύσκολο να εκπληρωθούν. Πολλές από αυτές δεν έχουν εκπληρωθεί. Και ως εκ τούτου ο προϋπολογισμός έδωσε λιγότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν 20-21. Είναι το τρίτο ψέμα. Προκαλεί ανησυχητική και δραματική οικονομική κατάσταση. Στις 21 Μαρτίου 2021, το χρέος ήταν 1.350 δισ. ευρώ». 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Λαπόρτα: «Τρύπα 553 εκατ. και χρέος 1,3 δισ. ευρώ»!
EVENTS