MENU

Αν δεν κάνω κάποιο λάθος, ήταν πέρυσι τον Δεκέμβρη μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και την ανάπηρη πόρτα, όταν εμφανίστηκε στη ζωή μας η καταγγελία των Πειραιωτών για πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Ζήσαμε πολλά από εκείνη τη μέρα και σίγουρα δεν είναι το πρέπον να επαναλαμβανόμαστε. Θα το δώσω απλά με τίτλους.

Η υπόθεση πέρασε από την ΕΕΑ, στην οποία ο εκπρόσωπος του κράτους και του Ολυμπιακού Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε τον κουμπάρο του Τζουλάκη, μαζί με τον Φαραντούρη που μία μέρα πριν την παράσταση πέρασε και μία βόλτα από το σπίτι νομικού της πλευράς τους, επιτροπή της οποίας είναι η Μαρούπα που κόβει με το μάτι πόσο κοστίζει κάτι και ο Αρκούδης ο οποίος κατηγορήθηκε ανοιχτά πως είχε παραπάνω από δύο χέρια.

Αυτοί οι τύποι έβγαλαν μία απόφαση χωρίς να συμπεριλάβουν μέσα σε αυτή την γνωμάτευση του μέλους της επιτροπής που γνώριζε από εταιρικό δίκαιο, τη στιγμή που οι υπόλοιποι δεν σκάμπαζαν τίποτα.

Η μεγαλύτερη αλητεία της επιτροπής, ήταν πως ανακοίνωσε απόφαση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ την ώρα που ξεκινούσε παιχνίδι με κόσμο στη Τούμπα. Κάτι στοχευμένο 100%, γεγονός που φάνηκε από τις αόρατες έως ηλίθιες δικαιολογίες που ξεστόμισαν τα μέλη της επιτροπής.

Η υπόθεση πήγε στην επιτροπή εφέσεων της Λίγκας η οποία δεν δίκασε ισχυριζόμενη πως η εισήγηση της επιτροπής είναι δεσμευτική, το ίδιο έκανε και η εφέσεων, μέχρι που η υπόθεση πήγε στο CAS που ξεφτίλισε τους τακτικούς δικαστές που πήγαν να διαλύσουν μία ομάδα χωρίς αυτή να δικαστεί. Η υπόθεση επέστρεψε στην εφέσεων της ΕΠΟ, που με νέα σύνθεση καλείται να δικάσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

Δεν μπορούσα να συνθέσω το τι συνέβη σε λιγότερες λέξεις, αυτό που σίγουρα μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως αυτή η υπόθεση, είναι μία από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη – λαμογιά με τις πλάτες της Πολιτείας, στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Και εννοείται πως θα πεταχτούν κάποιοι από κάτω στα σχόλια και θα μας πούνε πως μας έσωσε η κυβέρνηση, η οποία δεν ήξερε η καημένη τι κάνει ο Αυγενάκης με τα κουμπαριά του και έσπευσε να μας σώσει. Και επειδή αυτά δεν τα σηκώνει η κυβέρνηση, κράτησε τον Αυγενάκη μέχρι και σήμερα στο ίδιο πόστο. Ο οποίος με τη σειρά του, διατήρησε αυτά τα καρτούν της ΕΕΑ.

Έκτοτε, η Ξάνθη πουλήθηκε στον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδημητρίου, ο νομικός εκπρόσωπος του οποίου, Φάνης Ουζουνίδης δήλωσε πως «Για την υποτιθέμενη πολυιδιοκτησία, έχω να πω ότι ο κύριος Μπιλ Πάπας δεν γνωρίζει ούτε κατ΄ όψιν τον Ιβάν Σαββίδη, ούτε φυσικά κανέναν Καλπαζίδη ή όσα άλλα ονόματα ακούγονται, εμείς μιλήσαμε με τον κ. Πανόπουλο και αρχίσαμε συζητήσεις από τον Μάιο για να ολοκληρώσουμε τέλος Αυγούστου, με συνεχείς τηλεδιασκέψεις, σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο».

Να ξεκαθαρίσουμε, πως η ΕΕΑ έδωσε – αναγκαστικά – την έγκρισή της για αυτή τη μεταβίβαση, αφού δεν είχε κάπου να πιαστεί.

Ο ΠΑΟΚ εδώ και έναν χρόνο είναι όμηρος αυτής της κατάστασης. Και επειδή στην Ελλάδα οι θεσμοί δεν υπάρχουν για να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, αλλά κυρίως για να εξυπηρετούν φίλους και γνωστούς, καιρός είναι να τελειώνει μία και καλή αυτή η ιστορία. Η απόφαση του CAS, σε συνδυασμό με την πώληση της Ξάνθης, δίνουν σε όλους το δικαίωμα να πιστεύουν πως κάτι βρώμικο εξελίχθηκε για ακόμη μία φορά σε πολιτικά γραφεία και δικαστικές αίθουσες.

Την ίδια στιγμή, μεγαλομέτοχοι είναι υπάλληλοι άλλων μεγαλομετόχων και λαμβάνουν χρήματα μέσω πωλήσεων αλλά και αρκετούς δανεικούς, επίσημη διαρροή ομάδας και συγκεκριμένα του Άρη ισχυριζόταν πως θα αποκτηθεί ο Ματέο Γκαρσία μέσω Ολυμπιακού, όμως δεν ανοίγει μύτη.

Τέλος, σίγουρα θα γίνει κουβέντα για τον πρόεδρο της επιτροπής εφέσεων τον κ. Γιαρένη, ο οποίος είχε τις κόρες του στον Ολυμπιακό. Όσο και να αμφισβητώ την ελληνική δικαιοσύνη από αυτά που έχω ζήσει, είτε ως δημοσιογράφος, είτε προσωπικά, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το γεγονός. Είναι φθηνό, το λιγότερο.

Ας ελπίσουμε πως ο κ. Γιαρένης, θα κάνει σωστά τη δουλειά του, σε μία εποχή που ο Αυγενάκης και οι εξωκυβερνητικοί προϊστάμενοί του, έχουν ξεγυμνώσει ότι θεσμικό υπάρχει. 

Ένα χρόνο, όμηρος της σαπίλας
EVENTS