MENU

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μονοπωλεί το αθλητικό ενδιαφέρον της χώρας εισβάλλοντας στο αυτοδιοίκητο και επιβάλλοντας… νόμους και κανόνες που συγκρούονται με τη χαρά της δημοκρατίας. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πλήττει σε τεράστιο βαθμό την εικόνα της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με τους επικίνδυνους ελιγμούς του «αθλητικού» σκάφους που ετοιμάζεται να βυθίσει.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος βάλλεται από τις παρεμβάσεις του συνεργάτη του και μπαίνει στο κάδρο μιας απόφασης που αν δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα τότε ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αυτοχειρίας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης επιχείρησε να ακυρώσει τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων. Τι φοβάται; Γιατί άλλαξε άρδην τη στάση του; Πως μπορεί να μην είναι «καθαρή» μια ψήφος στην κάλπη;

Ο Υφυπουργός ενέπλεξε δικαστές, εισαγγελείς, υγειονομικούς και στο τέλος βρήκε πάτημα μέσω της Αστυνομίας προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του. Έχετε ξαναδεί Υπουργό να εξαντλεί κάθε δυνατό και αδύνατο μέσο ώστε να αναβάλλει τη πεμπτουσία της δημοκρατίας;

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να «δέσει» το γλυκό της πολιτικής αυτοχειρίας. Από τη στιγμή που δεν έστεκε υγειονομική αναβολή (ερχόταν σε απόλυτη σύγκρουση με τις κυβερνητικές αποφάσεις) κάποιοι ανακάλυψαν μια εκδήλωση παλαίμαχων για το Γουέμπλεϊ η οποία φυσικά είχε αναβληθεί πριν από τις εκλογές της ΕΟΚ και στην οποία δεν συμμετείχε κανένας επίσημος φορέας του Συλλόγου και φυσικά ούτε η Θύρα 13.

Το μεγάλο ερωτηματικό που γεννάται επίσης είναι πως άλλαξε η στάση του Υφυπουργού τις τελευταίες εβδομάδες. Και πως συμπίπτει όλο αυτό με την αλλαγή της εκτιμήσεως των αποτελεσμάτων. Το απόλυτο φαβορί (Βαγγέλης Λιόλιος) είδε το απόλυτο αουτσάιντερ να γυρίζει το… ματς (Άγγελος Παπανικολάου), έκτοτε όλως τυχαίως υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου πανικός που μας έφερε όλους μπροστά σε αυτή τη μαύρη κωμωδία που κηλιδώνει τη δημοκρατία και την ελεύθερη ψήφο και βούληση των σωματείων.

Είναι φανερό τέλος πως διαπράττεται μπροστά στα μάτια όλης της Ελλάδας μια προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των αποτελεσμάτων μέσω της διαδικασίας των εκλογών. Απαγορεύσεις στα σωματεία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, φωτογραφικό όριο ηλικίας για να μη συμμετάσχει ο Βασιλακόπουλος στις εκλογές και άλλα πολλά.

Στο φινάλε, ωστόσο, ούτε ο Βασιλακόπουλος θα κατέβαινε υποψήφιος, ούτε οι… αντιφρονούντες θα ψήφιζαν. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα πάλι δεν θα ήταν αυτό που ήθελαν οπότε ο Υφυπουργός αποφάσισε να πάρει τις κάλπες στο… σπίτι του προκειμένου να μην διεξαχθούν οι εκλογές!

ΥΓ: Κανένας πολιτικός που πήγε κόντρα στη δημοκρατία δεν θα μακροημέρευσε σε αυτή τη χώρα. Το θέμα είναι να μην πάρει και άλλους μαζί του με αυτές τις στραβοτιμονιές που πλήττουν την εικόνα ανθρώπων που ουδεμία σχέση δεν θέλουν να έχουν με αυτά τα τερτίπια.

Ο Αυγενάκης παίρνει τις κάλπες… σπίτι του