MENU

Το Eurobasket 2017 κινείται στους ρυθμούς των νοκ άουτ αγώνων. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους γνωρίζει καλά τους περισσότερους από τους διεθνείς, με τους οποίους υπήρξε συμπαίκτης στον Ολυμπιακό και μιλώντας στην ιστοσελίδα krepsinis.net στάθηκε στα σημεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση.

Αρχικά, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε για την πολύ καλή σχέση που έχει με τους πρώην συμπαίκτες του. «Ήμουν πολύ κοντά με τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη. Ο Γιώργος ήταν και ο συγκάτοικός μου στα ταξίδια. Οι Έλληνες παίκτες ήταν πολύ ευχάριστοι και βρήκαμε γρήγορα κώδικα επικοινωνίας. Ήταν πραγματική διασκέδαση η συνύπαρξη μαζί τους. Επίσης, κατακτήσαμε και τίτλους, γεγονός που έκανε ακόμα καλύτερες τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που έχω για τους Ελληνες», για να προσθέσει στη συνέχεια. «Συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο και μιλήσαμε για την πορεία μας μέχρι τώρα. Δεν έχει σημασία που θα αναμετρηθούμε στους "16", είναι απλά η πραγματικότητα. Άλλωστε, για να κατακτήσεις κάτι, θα πρέπει να νικήσεις καλές ομάδες».

Παράλληλα, μίλησε για τον σπουδαίο αγώνα της φάσης των «16» λέγοντας. «Θα είναι συναρπαστικός αγώνας. Στο ξεκίνημα θα υπάρχει σίγουρα νευρικότητα και για τις δύο ομάδες, ωστόσο και οι δύο παίζουμε καλό μπάσκετ. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των Ελλήνων και των Λιθουανών είναι το ταμπεραμέντο τους. Οι Έλληνες είναι πιο εκφραστικοί».

Μαζί με τον Μάντας Καλνιέτις και τον Γιόνας Ματσιούλις ήταν παίκτης της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όταν η «Lietuva» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ώστόσο όπως επεσήμανε «δεν μιλάμε πια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με τον Ματσιούλις και τον Καλνιέτις. Ήταν μία όμορφη ιστορία, εκπληκτική, πλέον όμως πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα ιστορία».

Γκετσεβίτσιους: «Για να κατακτήσουμε κάτι πρέπει να κερδίσουμε καλές ομάδες, όπως η Ελλάδα»