To πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με την λήξη του να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 25-25, όμως οι Σίξερς στη δεύτερη περίοδο με επί μέρους 37-27, έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (52-62).
Στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όμως οι Πέισερς βγήκαν αφηνιασμένοι στο παρκέ και έκαναν επί μέρους 13-36, φέρνοντας το ματς... τούμπα, για να μπουν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 13 πόντων (88-75).
Στην τέταρτη περίοδο, ήρθε η αντίδραση από τους Σίξερς, που εξαπέλυσαν την δική τους αντεπίθεση και με επί μέρους 39-21 ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, φτάνοντας σε μια αγχωτική νίκη.
O Λεμπρόν Τζέιμς με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 10 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους Σίξερς, με τον Πασκάλ Σιάκαμ να ξεχωρίζει για τους Πέισερς, έχοντας 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ.