MENU

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε…

Αρχικά είπε: «Ξεκινήσαμε με νίκη, όπως θέλαμε. Δε θέλαμε να μπούμε σε περιπέτειες. Είναι ιδιαίτερές οι συνθήκες εδώ, χαμηλοτάβανο το γήπεδο, φανατισμός στην κερκίδα και πολύς καπνός. Έπρεπε να παίξουμε συνολικά μαζί καλά, όπως κάναμε στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο. Στο 1ο δεν το κάναμε, στο 4ο όταν πήγαμε στους 20 πόντους, σταματήσαμε να παίζουμε μπάσκετ, κάναμε πολλά λάθη, 5-6, τους δώσαμε την μπάλα στα χέρια. Πολύ σημαντικό ότι επανήλθε ο Μιλουτίνοφ για την εξέλιξη της χρονιάς.

Έχουμε την αίσθηση τώρα, επειδή είναι 4-5 μέρες μπροστά μας μέχρι το ματς με την Εφές, πως το αυριανό ρεπό είναι σαν θείο δώρο. Παίξαμε έξι ματς σε 9-10 μέρες, όλα εκτός έδρας. Καταλαβαίνω τους παίκτες, το κίνητρο και τη διάθεση. Αυτή είναι η συνέχεια, πρέπει να ανταπεξέλθουμε».

Για το τάιμ άουτ που πήρε στα 30’’ πριν το τέλος: «Από ποιους γίνεται κουβέντα, από αυτούς που με βρίζουν 40 λεπτά; Δε γίνεται κουβέντα. Δεν το έκανα για να προσβάλω τον Ηρακλή. Καμία σχέση. Όταν κάναμε πέντε λάθη σερί, πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι δε γίνεται αυτό. Το έχω αποδείξει αν σέβομαι τον Λούκιτς. Ο σύλλογος που εκπροσωπώ και καθοδηγώ είναι πολύ απαιτητικός. Αν υπάρχει μια πεντάδα που βλέπει σαν αγγαρεία το τελευταίο πεντάλεπτο, Είναι δουλειά μου να μην επιτρέπω μια τέτοια εμφάνιση στο τέλος».

Για την αμυντική λειτουργία: «Πρέπει να δουλέψουμε, να τους βάλουμε σε κάποιους αμυντικούς κανόνες που έχουμε. Πολλές φορές οι καινούριοι παίκτες αποφασίζουν με βάση τις προηγούμενες φιλοσοφίες, που είναι διαφορετικές. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και στην Ευρωλίγκα, αλλά και στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε αμυντική συνέπεια. Η φιλοσοφία πρέπει να μείνει ίδια εφόσον ο προπονητής είναι ίδιος. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο αλλά θα τα καταφέρουμε, θα γίνουμε καλύτεροι».

Για τον ΜακΙντάιρ: «Δε ζητάω από έναν παίκτη να σουτάρει ή όχι. Έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Απαιτώ να κινείται η μπάλα και μέσα σε αυτή, ότι σουτ πάρουμε μπει δεν μπει δεν έχω πρόβλημα. Σουτάρουμε πολλά περισσότερα σουτ μαρκαρισμένα στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερα ανοιχτά σουτ, έχουμε χαμηλό ποσοστό τώρα. Πρέπει να μειώσουμε και τα λάθη. Περίμενα ότι θα αντιμετωπίσω τέτοια προβλήματα. Όταν έχει 10 διεθνείς εκτός, όταν άλλοι έρχονται τραυματίες, συνεχόμενα παιχνίδια, ξέρω ότι θα έχουμε δύσκολη χρονιά. Ειδικά μέχρι να μπούμε στο ΣΕΦ. Πρέπει να γίνουμε πολύ συμπαγείς».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα παρουσία τον Μοντέρο, ΜακΙντάιρ και Εντζάι: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και με τις τρεις προσθήκες. Δεν νομίζω πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην αγορά. Κι αν για τους δύο προφανώς δεν υπήρχε αντίρρηση, για τον Εντζάι υπήρχε ένας προβληματισμός. Πιστεύουν όλοι πως οι ομάδες γίνονται μόνο με σταρς. Όμως, όλοι οι προπονητές καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να είναι συμπαγής η ομάδα και να έχει παίκτες που βρίσκονται παντού αμυντικά και επιθετικά. Οι ομάδες που έχουν μόνο σταρ αποτυγχάνουν».

Μπαρτζώκας: «Από ποιους γίνεται κουβέντα; Από αυτούς που με βρίζουν 40 λεπτά;»