MENU

Το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2004 ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την Αϊντχόφεν. Το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για τους «πράσινους» καθώς είχαν «καπαρώσει» την 3η θέση που οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ η Αϊντχόφεν είχε σίγουρη τη 2η θέση και ήθελε τη νίκη ή την ισοπαλία για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο.

Οι ποδοσφαιριστές του Σκάζνι, όμως, είχαν διαφορετική άποψη και έδωσαν μία μεγάλη παράσταση μπροστά στους φιλάθλους του επικρατώντας των Ολλανδών με 4-1.

Εκείνο το παιχνίδι, μάλιστα, είναι το τελευταίο που έχει δώσει το Τριφύλλι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Παπαδόπουλος στο 30ο λεπτό, με την PSV να ισοφαρίζει επτά λεπτά αργότερα με τον Μπίσλεϊ.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες μπουν στα αποδυτήρια για ημίχρονο, ο «Παπ» κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μάρκους Μινχ και έκανε το 2-1.

Ο Γερμανός μπακ-χαφ ήταν το πρόσωπο της αναμέτηρησης καθώς ήταν αυτός που με φοβερή προσωπική ενέργεια έκανε το 3-1 στο 57ο λεπτό.

Στο 68' οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Φαν Μπόμελ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 81ο λεπτό με ένα πανέμορφο τέρμα του Σανμαρτεάν για το πανηγυρικό 4-1.

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 3ος με 9 βαθμούς, με την πρόκριση να είχε χαθεί στο Τρόντχαϊμ την προηγούμενη αγωνιστική στο 2-2 με τη Ρόζενμποργκ.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως η Αϊντχόφεν εκείνη τη χρονιά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Μίλαν, την οποία κέρδισε με 3-1 στην Ολλανδία, αλλά προηγουμένως είχε χάσει 2-0 στο «Σαν Σίρο».

Στη συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας, οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Σεβίλλη στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στο 1ο παιχνίδι στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 αλλά στη ρεβάνς ηττήθηκε με 2-0 και αποκλείστηκε.

Παναθηναϊκός (Σκάζνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μόρις, Κυργιάκος, Μινχ, Μπασινάς, Μάριτς (85' Μίτου), Π. Κωνσταντινίδης, Γκονζάλες (79' Γκούμας), Ολισαντέμπε (73' Σανμαρτεάν), Παπαδόπουλος

Αϊντχόφεν (Χίντινκ): Γκόμες, Γιούνγκ-Πιο, Άλεξ (76' Λάμεϊ), Μπόουμα, Φαν Μπόμελ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Κοκού, Μπίσλεϊ, Φόγκελ, Φαρφάν, Φεχέρ (64' Φονλάντεν)

https://streamable.com/04lc

«Μαύρη» νύχτα στη Βρέμη

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το θρίαμβο επί της PSV, ήρθε μία από τις πιο εφιαλτικές βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας του Παναθηναϊκού, καθώς ήττήθηκε με 5-1 από τη Βέρντερ Βρέμης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2005 οι «πράσινοι» έπαιζαν για την ιστορία τους, διότι ήταν βαθμολογικά σίγουρο πως θα τερματίσουν στην τελευταία θέση του ομίλου, πίσω από Μπαρτσελόνα, Βέρντερ και Ουντινέζε.

Στο «Βέσερστάντιον» όμως η ομάδα του Μαλεζάνι δεν μπήκε ποτέ και άφησε μόνους τους Γερμανούς να κάνουν πάρτι.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε από το 2ο λεπτό, όταν ο Μικού άνοιξε το σκορ με πέναλτι.

Το 3-0 διαμόρφωσε με δύο προσωπικά του γκολ (28', 31') ο μετέπειτα επιθετικός του Ολυμπιακού, Νέλσον Βαλντές.

Στο 51' ο Κλόζε έκανε το 4-0, με τον Μόρις δύο λεπτά αργότερα να πετυχαίνει το... γκολ της τιμής.

Η «μαύρη» νύχτα έκλεισε με τον Φρινγκς στις καθυστερήσεις του αγώνα να γράφει το τελικό 5-1.

Βέρντερ Βρέμης (Σάαφ): Ράινκε, Οβομογέλα, Αντρέασεν, Φάρενχορστ, Σούλτς (50' Πάσανεν), Φρίνγκς, Μπάουμαν (75' Γένσεν), Βράνιες, Βαλντέζ (79' Χαντ), Μικού, Κλόζε

Παναθηναϊκός (Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μόρις, Μπίσκαν, Δάρλας (71' Βόουτερ), Νίλσον (78' Κώτσιος), Κονσεϊσάο, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Γκονζάλες, Τόργκελε (73' Μάντζιος)

Σαν σήμερα - Παναθηναϊκός: Έβαλε 4 στην PSV και διασύρθηκε στη Βρέμη με 5-1 (vids)